banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 09:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jul 2009, 22:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/25584/cir/Sjecanje-na-herosjku-borbu-protiv-fasizma.html

Obilježen je dan ustanka protiv okupatora, međutim na obilježavanje nisu pozvani svi pa smatram da je to uvreda za one ustanike koji nisu prišli partizanima. Lično smatram da bi se trebao naći neki neutralan datum, kojim bi se svi obuhvatili.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2009, 23:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Jul 2009, 21:29
Naravno da je to jedini moguci Dan ustanka, onaj dan kada su se sva tri naroda! zajednicki! digli u odbranu svoje zemlje.
A ta 'neutralnost' - za'ebi to, pogotovo ako se zna da su cetnici, nije proslo ni god. dana od okupacije zemlje, sklapali dogovore sa ustasama o nenapadanju i o udruzivanju protiv partiznana (da, bas tu u blizini; porucnik Drenovic u Mrkonjicu, i Radic na Kozari; imaju i slike, za one koji ne vjeruju).
Uostalom 1., u prvih pola god. (i nesto vise) rata, nije bilo diferenciranja na ove ili one, svi su se/ih zvali kolektivno 'ustanicima'...
Uostalom 2., dobili ste vlast '90., ulice po Banjaluci i onom dijelu zemlju koji se danas zove tzv.'RS', ovo ce te tesko dobiti za sebe...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2009, 23:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

O koja ti tri naroda pričaš, šako jada?
Banjaluka
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x7vhdihjzII[/youtube]

Sarajevo
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UAAtM_Gt7tE[/youtube]

Tako da ostalima nije ništa falilo. Meni nemoj pričati te komunističke fraze o zajedničkoj borbi protiv okupatora. Nije bilo partizana, a četnika je bilo mnogo prije. Valjalo je spašavati srpski narod. Zato smatram da je datum sraman.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 00:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Jul 2009, 21:29
Otidji ispred hotela "Bosna", pa se okreni na lijevo i vidjeces biste Banjalucana raznih imena i nacija, poginulih u borbi protiv okupatora i kolaboranata (i onih, izmedju ostalih, za koje plediras ovdje nekakvu "neutralnost"); istih onih Banjalucana, cije ste potomke ti i slicni tebi seosko-nacionalisticki "post-modernisti" ("sve moze!", e, ne moze, magarce! :P ) protjerali iz naseg grada u vasoj "revoluciji".
P.S. Rekao sam ti vec jednom, telac, da vlasnik "sake jada" ne mari za socijalne slojeve, razne vokacije (proleteri ili "filozofi s Vrbasa"), kada njome usutkuje laprdave i nepristojne gubice. A grad je jos uvijek mali, pa ti vidi...

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 00:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E šako jada, jadno si se uhvatio Titinih isforsiranih i prehvaljenih harodnih heroja zarad neke lažne multietničnosti i toga da smo svi jednako ginuli.

Ti si neki zeznuti multietničar. :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 00:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
filozof sa vrbasa je napisao:
E šako jada, jadno si se uhvatio Titinih isforsiranih i prehvaljenih harodnih heroja zarad neke lažne multietničnosti i toga da smo svi jednako ginuli.

Šaka jada = :notworthy: :notworthy: :notworthy:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 08:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
woolle_woo je napisao:
Otidji ispred hotela "Bosna", pa se okreni na lijevo i vidjeces biste Banjalucana raznih imena i nacija, poginulih u borbi

Kao sto Filozof rece sako jada tamo ima bisti taman toliko da se osnuje jedan fudbalski klub bez rezervi a poginuli srbi su navijaci koji su napunili stadion

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 15:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
filozof sa vrbasa je napisao:

Nije on multietnicar, nego si ti zadrti nacionalista. Mogu to razumjeti jer se hvalis tim da su ti preci bili cetnici. Isto tako se i ja hvalim da su mi preci bili partizani. Ne znam koji bi to bio zajednicki datum koji bi obuhvatio partizane i cetnike. Jer jedni drugi ne podnose. Jedino nova godina, ali i za novu godinu vi se bunite i hocete da bude 13 januar. Tako da ne znam koji bi onda bio datum kad se ni Srbi ne mogu sloziti, a jos treba uklopiti i Muslimane i Hrvate i ostale. :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 16:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vrijeme je da se prekine sa tom komunističkom tradicijom, da su samo partizani ginuli protiv okupatora i da su sva tri naroda jednako doprinjela slomu fašizma.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 16:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Moji su bili od samog pocetka rata partizani, pa iako se genralno ne slazem sa filozofom, tvrdim da ''saka jada'' koristi odredjene cinjenice kao dokaz u korist nekih ideja koje nisu bile ni na kraj pameti tadasnjim ustanicima...

Zamislite prosjecnog ustanika iz okoline Drvara, Like ili Kozare kako 1941. godine dize ustanak protiv Svaba, a zarad multieticke, suverene i nezavisne Republike Bosne i Hercegovine :D

Da se ne lazemo vise, zvuci kao SF, ne?

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 17:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
DA ali ovo je dan ustanka protiv okupatora,ne ustanka zarad multietničnosti,suverenosti i nezavisnosti BiH.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zar ne primjecujes da se sve od reda vezano za II svijetski rat ne pokusava od pojedinaca prikazati kao borba za fol multi-kulti, suverenu i nezavisnu BiH?

Ja to mirne duse mogu nazvati antifasistickim djelovanjem, odnosno cistim fasizmom. To je moje shvatanje...

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 17:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A tek ona politika spomenika žrtvama fašizma, gdje ne piše ni ime i prezime ni godina rođenja i smrti, a najbolji primjer takovog ustanka je stara Hercegovina, konkretno mislim na Fazlagića Kulu, oni su se jasno opredjelili na koju će stranu.

Da bi kasnije komunisti kao pandan za takve "ustanike" koristili i četnike i trpali ih u isti koš, samo da se neko od nesrba ne bi osjećao manje vrijednim. Ne negiram ja i bošnjačke i hrvatske žrtve u borbi protiv fašizma, ali oni gore snimci govore da im ta borba nije bila na prvom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 17:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislis da bi cetnici ili bilo koji drugi, bili objektivniji?!? :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sigurno da ne bi partizanima prišili etiketu fašista.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 18:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2008, 19:59
woolle_woo je napisao:
sklapali dogovore sa ustasama o nenapadanju i o udruzivanju protiv partiznana (da, bas tu u blizini; porucnik Drenovic u Mrkonjicu, i Radic na Kozari; imaju i slike, za one koji ne vjeruju).

Da dam i ja svoj glas :lol:

Nisam ti ja, Bog zna, kakav istoricar, ali se ne sjecam da sam igdje procitao- da su negdje Partizani i Ustase vodili bitku!?! Jedni protiv drugih...
Nije Tito hteo na svoje (Ustase), nije se ni zamjerio stvaranju logora poput Jasenovca itd, niti ih je ikada obisao, u znak postovanja!
Meni je iskreno zao sto se mi, Srbi, potpuno odricemo Partizana; jer, i u njima su vecinom bili Srbi, ginuli "za bolju stvar", i nazalost, nasuskavani da ginu medjusobno i sami sebe unistavaju (Part.-Cet.), da bi na kraju sav "kajmak" pokupio zadrti Zagorac, Tito!
I poslije rata smo sami sebe ubijali, kroz razne UDBA-e, itd..
Zalosno!

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 18:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Najbliza nam je Kozara...

A koliko je pravih bitaka vodjeno izmedju cetnika i ustasa?

Koliko Znam Tito nije obisao nijedno stratiste. Nicije. A ne vjerujem ni u njegovo ''hrvatstvo'' jer je odrastao i skolovan u visenacionalnoj drzavi austrougraske provijencije :D

Pa njegov rodni kraj i dan, danas ima vise slicnosti sa Austrijom nego sa ostatkom Hrvatske... Tako da mi je to malo nebulozno...

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 29 Jul 2009, 22:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 19:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Da ne govorimo o tome da je djetinstvo proveo kod dede u Sloveniji.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
stalle je napisao:
woolle_woo je napisao:
sklapali dogovore sa ustasama o nenapadanju i o udruzivanju protiv partiznana (da, bas tu u blizini; porucnik Drenovic u Mrkonjicu, i Radic na Kozari; imaju i slike, za one koji ne vjeruju).

Da dam i ja svoj glas :lol:

Nisam ti ja, Bog zna, kakav istoricar, ali se ne sjecam da sam igdje procitao- da su negdje Partizani i Ustase vodili bitku!?! Jedni protiv drugih...
Nije Tito hteo na svoje (Ustase), nije se ni zamjerio stvaranju logora poput Jasenovca itd, niti ih je ikada obisao, u znak postovanja!
Meni je iskreno zao sto se mi, Srbi, potpuno odricemo Partizana; jer, i u njima su vecinom bili Srbi, ginuli "za bolju stvar", i nazalost, nasuskavani da ginu medjusobno i sami sebe unistavaju (Part.-Cet.), da bi na kraju sav "kajmak" pokupio zadrti Zagorac, Tito!
I poslije rata smo sami sebe ubijali, kroz razne UDBA-e, itd..
Zalosno!

Jesi ti cuo za Blajburg? Ochigledno nisi odavno citao istoriju. Pa Hrvati i dan danas proklinju Tita zbog blajburga. I ti kazes Tito nije htio na svoje ustase. Pa da nije htio goli otok nebi ni postojao. Stavise, jednako ako ne i vise je bio i protiv ustasa i cetnika.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 22:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Otisli smo daleko... Da se vratimo datumu?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]