siki je napisao:
Odluka Grada je važeća pred sudom za sad, jer je niko nije pokušao osporiti (a vjerovatno će da uspije ako pokuša), postoji šansa ako je neko nekada ospori da se mogu tražiti sredstva nazad.
To sam i ja pisao ovdje, da je nova odluka i da nije osporena na Ustavnom sudu, što znači da je važeća pred nižim sudovima, a onda mi je neki pametnjaković odgovorio da "Neće ustavni sud svaki put da donosi odluku, za svaki pojedinačni slučaj."
Odluka važi do kraja godine, što znači da su donijeli odluku sa ograničenim rokom trajanja kako se ne bi isplatilo ići u osporavanje, jer bi sam proces možda trajao duže od odluke.
Nije prvi put kod nas da se donosi odluka koja ide u kontru odlukama ustavnih sudova.
Znaju to i odbornici:
Citiraj:
Odbornik Dejan Sejmanović kaže da je skupštinska većina inicirala u skladu sa odlukom Ustavnog suda da se formira javno preduzeće.
– Skupština jeste donijela odluku da se parking naplaćuje od 1. septembra do 1. januara 2026. godine da bi Grad imao prihode i da se smanje gužve na parkinzima jer je besplatni parking doveo do nepodnošljive situacije. Ako gradonačelnik ne prihvati tu inicijativu onda ne znam u kom smjeru će se ići i kako, jer i ovo je neustavno sada što radimo– istakao je Sejmanović.
...
moguće je i da će opet od 1. januara 2026. godine biti besplatan parking, jer ne vidim razlog da skupštinska većina opet donese odluku da se naplaćuje parking koja nije u skladu sa odlukom Ustavnog suda