banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 17 Jun 2026, 23:13 Danas je 17 Jun 2026, 23:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 10486 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487 ... 525  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Sep 2025, 13:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Choban je napisao:
Od kako je uvedena naplata parkinga ponovo je aktuelna ona livada kod ETF-a.
Svaki dan sve više auta se parkira, jer nema više onog zabavnog parka.

Шта је са статусом те ливаде? Нешто се причало да припада Исламској Заједници? Ту би најбоље било направити, рецимо, "Парк Николе Тесле", мада ме не би чудило ове наше проклетиње и да сруше ЕТФ и ту посаде три зграде. У сваком случају онај вашар поред ЕТФ, најважније образовне институције у граду Бањалуци и Републици Српској данас, је и ругло и најбоље огледало гдје смо као друштво и држава.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2025, 15:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Tu će ići zgrade kada se ETF preseli...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2025, 16:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
A gdje ga sele, zna li se?

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2025, 08:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Neki dan sam prošao Zalužanima, ispod brzog puta. Sramota da ima onoliko kuća i da onoliko ljudi živi tamo, a da nema trotoara, ni širine puta. Isto važi i za Motike.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2025, 09:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:

С обзиром на стање у држави и граду, вјероватно у пи*ку материну и фигуративно и дословце. Једна од посљедњих институција, да стока није ушла у њу и растура је.

Што се Мотика тиче, баш јутрос сам био тамо у вријеме кад се иде на посао, и пут стварно није услован, мало фали да негдје загребеш, ако пажња није на нивоу, уско је и мимоилажење је у цент. Али зато будала не фали:

https://www.nezavisne.com/novosti/banja ... eva/920277

Тамо на таквом ко вози 80, то није за казну већ за радни логор. Док се не уведу радни логори, изгледа ништа, народ све бјешњи. Дјеце јутрос свуда около, јадничци се шћућуре крај жбуња и гледају у ауто како ће проћи.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2025, 11:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Nema više divljeg parkinga kod ETF-a od danas do kraja mjeseca, diže se cirkus, stigao je cirkus u grad, stranjski, valjda austrijski, da zaokruži sliku...

Rivaldinho je napisao:
У сваком случају онај вашар поред ЕТФ, најважније образовне институције у граду Бањалуци и Републици Српској данас, је и ругло и најбоље огледало гдје смо као друштво и држава.

A kafanu i klub od lokalnog ugostitelja u podrumu ne pominješ? To može.
Kaci Licimur :)

I jadni mi ako nam je samo jedan fakultet tehničkih nauka najvažnija obrazovna institucija.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2025, 15:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:
munja.alex je napisao:

С обзиром на стање у држави и граду, вјероватно у пи*ку материну и фигуративно и дословце. Једна од посљедњих институција, да стока није ушла у њу и растура је.

Што се Мотика тиче, баш јутрос сам био тамо у вријеме кад се иде на посао, и пут стварно није услован, мало фали да негдје загребеш, ако пажња није на нивоу, уско је и мимоилажење је у цент. Али зато будала не фали:

https://www.nezavisne.com/novosti/banja ... eva/920277

Тамо на таквом ко вози 80, то није за казну већ за радни логор. Док се не уведу радни логори, изгледа ништа, народ све бјешњи. Дјеце јутрос свуда около, јадничци се шћућуре крај жбуња и гледају у ауто како ће проћи.
Dok ne bude kao u Švici, procenat od mjesečnih prihoda po džepu....
Mogu možda da puste da put propadne, da bude pun rupa, pa će onda svi tuda morati polako, da ne odbiju točkove.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2025, 16:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
munja.alex je napisao:

U kampus.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2025, 16:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vrbas logor bivši? Zanimljivo. Ima li uopšte tamo mjesta za još ustanova ..?

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2025, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka

Na kakve ustanove misliš?

Otvorenog, zatvorenog, poluotvorenog tipa? :P

Faxova se može ugurat'.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2025, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
Nema više divljeg parkinga kod ETF-a od danas do kraja mjeseca, diže se cirkus, stigao je cirkus u grad, stranjski, valjda austrijski, da zaokruži sliku...

Rivaldinho je napisao:
У сваком случају онај вашар поред ЕТФ, најважније образовне институције у граду Бањалуци и Републици Српској данас, је и ругло и најбоље огледало гдје смо као друштво и држава.

A kafanu i klub od lokalnog ugostitelja u podrumu ne pominješ? To može.
Kaci Licimur :)

I jadni mi ako nam je samo jedan fakultet tehničkih nauka najvažnija obrazovna institucija.

Па зар нисмо...

А да је најважнији, јесте, с обзиром на револуцију у ИТ-у која се дешава пред нашим очима, а захватиће далеко више од самог ИТ-а. Вјештачка интелигенција постаје оно што је парна машина била некад. Треба властодршци да прошире ЕТФ и на ту ливаду и да финансирају неке собе специјализованих процесора који ће студентима само да дрљају моделе вјештачке интгелигенције. Али прије да ћемо видјети проширење шатре на Мањачи.

*П.С. Ццц... кафана је у Срба једна од важнијих културних установа.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2025, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Него, како нам је промакло то да је Џеј Кеј отказан концерт у БЛ? Јесмо провинција...

Тихомир Дакић покренуо кампању на Фејсбуку, имало неких 200 шерова и организатори се препали и повукли.
Након што је спасио Шехитлуке од пуштања саобраћаја ономад, ево сад одбранио град и од музичко-сценски-моралне сподобе. Капа доле.
Сад је јасно да су се дешавања у Србији и те како почела преливати код нас, у смислу подизања свијести, о општем добру и интересу.

https://srpskainfo.com/banjaluka/otkaza ... cu-godinu/

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2025, 12:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
**bo vas Draško i ovog sto postavi za načelnika odeljenja za prostorno uređenje, poslušajte i vidite ko najviše ulaze primedbi za dodatni broj kvadrata i dodatno uništavanje uslova za normalan život svakog gradjana.Projektuju infrastrukturu za 176 000 stanovnika, grade broj stanova za 400 000...IDIOTI.

https://www.facebook.com/reel/1490521105294338/

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2025, 13:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Svaka čast za link.
Gradjevinska mafija na djelu, zajedno sa Draletom. Kao što sam ko zna koliko puta napisao, ne možeš beskonačno naseljavati, a da to ne prati i ostala infrastruktura.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2025, 15:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
wizzy_bl je napisao:
**bo vas Draško i ovog sto postavi za načelnika odeljenja za prostorno uređenje, poslušajte i vidite ko najviše ulaze primedbi za dodatni broj kvadrata i dodatno uništavanje uslova za normalan život svakog gradjana.Projektuju infrastrukturu za 176 000 stanovnika, grade broj stanova za 400 000...IDIOTI.

https://www.facebook.com/reel/1490521105294338/

Fino je bilo poslusati ovu gospodju, napokon intelektualac zaista, koji zna sta prica i kako treba pricati. Zeni svaka cast, kamo srece da nas takvi vode, a ne ovi iz ozgo ozdo kulture.
Elem, sve sto je ona rekla, mi gradjani smo znali jos dosta dosta prije da je tako i da ce tako biti u buducnosti. Zgrade su na svakom cosku, i samo nicu sa tendencijom da se ta brzina nicanja udupla. I nije da ga branim, to gradjenje je pocelo za vrijeme Zgradoljuba, ne samo za vrijeme Draska. Drale je to nastavio punim gasom.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2025, 18:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Imam ja pitanje, ako neko zna da mi kaze, da li je izmjena urbanistickog ili regulacionog plana moguca da se uradi samo odlukom gradonacelnika ili... Treba neko da glasa, nekakva vecina negdje to da odobri?!

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2025, 18:58 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
Izmjene regulacionog prolaze skupstinu, ali kada dodju do tamo, to je vec gotova stvar...

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2025, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka

Tako je, izmjene regulacionih planova usvaja skupština grada.
Ono što je interesantno da su neke izmjene koje su pogodovale lokalnim investitorima proteklih godina podržali i većina vladajućih i većina opozicije.

Tako i novi urbanistički, mora dobiti podršku većine odbornika.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2025, 19:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Oko tog se brzo dogovore gospodin s mog avatara i Draško .
Tu nije bitno ime stranke.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2025, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
vlakanje je napisao:
Imam ja pitanje, ako neko zna da mi kaze, da li je izmjena urbanistickog ili regulacionog plana moguca da se uradi samo odlukom gradonacelnika ili... Treba neko da glasa, nekakva vecina negdje to da odobri?!
Ne mogu jedni bez drugih, stim da više krivim ove iz odeljenja (tj Draletovu ekipu) jer su oni u suštini polazna tačka za čitav postupak, te oni najviše mogu da brane javni interes (kroz postavljanje visokih standarda za ovo ili ono, a nekad bi bilo dovoljno da ne smire na oba oka).
Da žele, mogli bi to toliko usporiti da ove izmjene ne dodju godinama do odbornika.

A odbornici ko odbornici, **vna koja glasaju kako im se kaze..

Vrh

[ 10486 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487 ... 525  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]