Naši iz GU su izvršili deratizaciju obale Vrbasa ! !!!!!!!!!! A gdje ? Pored šetališta uz Vrbas. Pre neki dan beše uzbuna među vlasnicima ljubimaca, žene, djevojke uzbuđeno objašnjavaju da je "neko postavio otrov za pse duž staze na svakih 100 metara" " treba zvati policiju" itd itd.
I stvarno sam gore oko Alibija vidio, prvi pacove jedan dan izlaze iz onih cijevi, a posle i neke crvene kockice tog otrova. U prvi mah sam pomislio da to pecaroši bacaju mamac za neku ribu pa im ispalo . . .
Elem, dole kod mosta na rasvjetnom stubu, postavljena obavijest na papiru A5 veličine, naravno nečitljiva, da su postavljeni mamci zbog deratizacije.
Nakon par dana negdje na sredini od mosta do Alibabe, sa komšinicom šetamo pse, trči neko devojče odozgo iz bašte (tu ima neki lokal, jer budu postavljeni stolovi i suncobrani) i govori kako se otrovao maltezer od nekog para. Zagrizao i otresao nogama. Odvezli ga itd, ne znam šta je dalje bilo.
E sad, kontam deratizacija je teoretski moguća mada malo vjerovatna

na otvorenom ali bem li ga. Ali - mogli su bar pozabadati neke zastavice ili nešto, da označe ta mjesta jer sam doslovno na 50 - 60 cm od staze između kamenja vidio te kockice.
Deratizacija se uvijek koristila da vlast nekom šupku napuni džepove, tipa dolazili kod mene u TV mehaničarsku radnju da izvrše deratizaciju jer je "naredila komunalna" , davno beše, ja ih naravno najurio mrš u pm ja trebam zamijeniti VN trafo da vas platim. Pa ne prodajem suv sir i sjemenke da imam miševe i pacove jbt.