banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Dec 2024, 22:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ma nisu to uradili, nego nisu ništa uradili…
Ljudi su većinski skretali za česmu i taj neočišćeni snijeg se tako formirao…

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2024, 23:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
vlakanje je napisao:
Isto tako je tesko(nemoguce) ocistiti led koji se uhvatio. Parkinzi, staze oko zgrada, trotoari, nerealno koliki je sloj. Ugazeno pa se steglo i na to neravno. Motika, kramp pa lupas i tek onda lopatas...

Da, sada je za polomiti lopatu. Ali bila su dva, tri dana kada se moglo očistiti. Barem oko zgrada. Ono što je ugaženo, natopljeno kišim, pa zaledilo... to neće do proljeća :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2024, 09:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Čini mi se da i mi malo serendamo i da smo postali razmaženi. Pa najbolje sad da zimska služba malo uleti u dvorište pa počisti, što da ne "za to ih i plaćamo". Ima li primjer evo ovde iz grada, da se uhvatila 5-10 momaka i počistilo oko svoje zgrade ? Kod mene u bloku samo se čisti oko svog auta, a da se napravi neka akcija slabije. Nije da branim ove iz čistoće, ali kad smo i mi postali takvi debili i neznanci ? Ovaj kijamet koji se desio me začudio do koje mjere smo postali životinje, u par dana sam se zaista razočarao u ljude(nije da nisam već ranije), kako smo bahati, bezobzirni i bezobrazni postali. Makar nas kao narod je uvijek krasila to da smo "u sranju najbolji", izgleda da smo i to izgubili. Kod mene kada se skreće ostala je očišćena samo jedna traka, u više navrata su mi ljudi svirali jer sam puštao nekog iz suprotnog smjera. Ne može se više čekati ni minut, da se okreneš to je misaona imenica za onog iza itd. Zaista smo prave životinje postali koje se samo laktaju za svoje mjesto.

Inače, ako se zaista dese ove smjene i najavljene kazne, biće to (nažalost) presedan u našoj politici. Biće to po prvi put da je neki učmali političar u učmaloj državi izašao rekao Ja sam kriv, ovi ispod mene su krivi, mi smo odgovorni, ovaj je smjenjen i ovi će dobiti kaznu. Neka me neko podsjeti da li je kod nas zabilježen takav slučaj, a da nije plod nekog protesta i slično (mada i tad pitanje da li se tako nešto desilo).

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2024, 10:27 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Sad je gradžane iznenadio minus i mršte se što se snijeg zaledio?
Sad bi možda kao i lopatali, al neee mogu.

Ja sam sate i sate proveo sa lopatom, je sam znao šta će biti + da niko neće počistiti to sve do proljeća ili jakog plusa.
Ali zato je trotoar, pa čak i potez od ivičnjaka i kolovoza, kod mene bio čist i prohodan.

Ne znam koliko sam puta čistio i sređivao igrališta/park, kad vidim da postoji neka opasnost za djecu i ostale (tipa razbijene flaše, grana koja samo što se nije otkinula, i milion drugih situacija i stvari).
Vidim neka grana prerasla skroz blokira saobraćajni znak i čini ga neviljivim - op, makaze, skršim je, ili ručno.
Pa dajte ljudi jebem mu mater i "nije moj posao", sutra neće biti tvoj posao ni kad neko padne u nesvjest nasred ulice, to je za hitnu jbg, nije moje... Isto neće biti "njegov posao" kad vašoj majci ili vama pozli na ulici, a svi je zaobiđu i preskoče, jer nije njihov posao.

Ne znam koliko puta u saobraćaju propuštam ljude, jer vidim da se napravi zastoj bez potrebe, čovjek bi lijevo, nakupio kolonu iza sebe, jer mu već minut-dva niko iz drugog smjera da se smiluje i popusti ga.
Pa kako možemo biti takva samoživa stoka - daj nek onih 30 ljudi čeka, ko njih jebe, lakše je to nego da ja malo usporim i blicnem da taj srketač odčepi, jebiga druže, izubiću dvije sekunde, a možda i tri!
De ajmo malo ljudi biti u pičku materinu.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2024, 10:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Taj sto je gradonacelnik sada, pojavio se sa jahorine jedan dan, izdeklamovao da ce neko biti smijenjen, uzeo ciste gace i otisao u bijeljinu pa tamo obilazi ugrozene porodice! Moguce da bi obisao i ove nase ljude na poniru i sl ali... Jbga, ne moze, nije ocisceno do njih... Umjesto da ratuje sa gazdama tih preduzeca i svaki dan potencira i trazi rjesenja on se provodi po semberiji a za banjaluku se nada da ce da udari jugovina i otopi snijeg. Samo ne znam sta ce biti kada udare poplave i isplivaju drugi problemi, zacepljenih odvoda, sahtova!?
Narod jeste i ovakav i onakav, ali sta meni vrijedi sto su moje dvoriste, trotoar ispred i pored ocisceni (nije ih ocistio grad, volonteri vec zna se ko)kada dalje od kuce ne mogu da mrdnem! Jesam li trebao i po gradu da lopatam?!

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2024, 10:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ja sam očistio ulaz izpred svoje zgrade.
Jesam li trebao čistiti i pristupnu cestu do zgrade?
Jesam li razmažen zato što očekujem da rade ono što su do sad radili svake godine?

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2024, 11:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Ocigledno.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2024, 11:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
_зока je napisao:
Ima soli, ja sam nekidan prolazio pored Čistoće i puni depoi. Nema ko da rasipa. Ili neće.

Nema soli ono ja samo abrazivni materijal.

Poslednji put menjao veteran 1987 dana 30 Dec 2024, 11:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2024, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
danijell je napisao:
vlakanje je napisao:
Isto tako je tesko(nemoguce) ocistiti led koji se uhvatio. Parkinzi, staze oko zgrada, trotoari, nerealno koliki je sloj. Ugazeno pa se steglo i na to neravno. Motika, kramp pa lupas i tek onda lopatas...

Da, sada je za polomiti lopatu. Ali bila su dva, tri dana kada se moglo očistiti. Barem oko zgrada. Ono što je ugaženo, natopljeno kišim, pa zaledilo... to neće do proljeća :lol:

Jedina pomoc tu je da se baci so i kad ona odradi svoje da se ocisti jer dnevne temp idu u plus i to dobro. Ali ocigledno da soli nema a nema je ko ni baciti. Evo lijeva traka na kruznom kod Rebrovca iz pravca Celinca nije ociscena. Svi tu idu u desnu zato su guzve do vrbanje ali niko ni da mrdne. Mozda bi to trebali gradjani da izlopataju.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2024, 11:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Ovo je bila odlična marketinška prilika za snsdovce, da zasuču rukave, okupe se i uzmu par lopata u ruke, očiste neki dio grada, ispred gradske uprave itd. I da kažu, evo dok se gradonačelnik provodi na Jahorini, mi mu čistimo grad ili sl. Kao Dodik kad je onomad za slikanje kosio na zapadnom tranzitu.

Ali jok, i njima lijena guzica. :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2024, 11:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Necu da cistim nista sto nema veze sa mojim dvoristem. Ljudi su placeni da to rade, placamo racune cistoci i komunalne naknade one pisljive. Slobodno neka ih ukinu za sledecu godinu, necu im ni marke vise dati. Sram neka ih bude. I racune za cistocu mogu smanjiti komotno.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2024, 11:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
veteran 1987 je napisao:
danijell je napisao:
vlakanje je napisao:

Jedina pomoc tu je da se baci so i kad ona odradi svoje da se ocisti jer dnevne temp idu u plus i to dobro. Ali ocigledno da soli nema a nema je ko ni baciti. Evo lijeva traka na kruznom kod Rebrovca iz pravca Celinca nije ociscena. Svi tu idu u desnu zato su guzve do vrbanje ali niko ni da mrdne. Mozda bi to trebali gradjani da izlopataju.

Ja ne znam ko tu čisti, i šta oni rade. Sinoć je recimo opet prošao grn iz pravca Čelinca, sreo sam ga baš kod Nešković pumpe na Rebrovcu. Popravlja malo, tj čisti još uz trotoar, proširuje, iako je i ovako ok. A recimo tu niže 200 m na kružnom očistili samo jednu traku. Nisam poslije prošao ali sumnjam da je i sinoć očistio tu drugu traku na ulazu.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2024, 13:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
zidarR je napisao:
Sad je gradžane iznenadio minus i mršte se što se snijeg zaledio?
Sad bi možda kao i lopatali, al neee mogu.

Ja sam sate i sate proveo sa lopatom, je sam znao šta će biti + da niko neće počistiti to sve do proljeća ili jakog plusa.
Ali zato je trotoar, pa čak i potez od ivičnjaka i kolovoza, kod mene bio čist i prohodan.

Ne znam koliko sam puta čistio i sređivao igrališta/park, kad vidim da postoji neka opasnost za djecu i ostale (tipa razbijene flaše, grana koja samo što se nije otkinula, i milion drugih situacija i stvari).
Vidim neka grana prerasla skroz blokira saobraćajni znak i čini ga neviljivim - op, makaze, skršim je, ili ručno.
Pa dajte ljudi jebem mu mater i "nije moj posao", sutra neće biti tvoj posao ni kad neko padne u nesvjest nasred ulice, to je za hitnu jbg, nije moje... Isto neće biti "njegov posao" kad vašoj majci ili vama pozli na ulici, a svi je zaobiđu i preskoče, jer nije njihov posao.

Ne znam koliko puta u saobraćaju propuštam ljude, jer vidim da se napravi zastoj bez potrebe, čovjek bi lijevo, nakupio kolonu iza sebe, jer mu već minut-dva niko iz drugog smjera da se smiluje i popusti ga.
Pa kako možemo biti takva samoživa stoka - daj nek onih 30 ljudi čeka, ko njih jebe, lakše je to nego da ja malo usporim i blicnem da taj srketač odčepi, jebiga druže, izubiću dvije sekunde, a možda i tri!
De ajmo malo ljudi biti u pičku materinu.

Hajde zidaR da se ti i ja jednom slozimo. :D Potpisujem od riječi do riječi, pogotovo ovo za saobraćaj, istu stvar radim.
Poenta mog upisa je da malo i mi pogledamo prema sebi. Mene bi iznenadilo iskreno da su očistili sve kako treba i da nije bio ovakav kolaps. Otkad znam za snijeg od recimo deset slučajeva to je bilo možda jednom, svaki put je bilo iznenađenje. S tim da sad postoje ozbiljne tendencije da je namjerno opstruisano.
Svaka čast svima što su očistili ispred svog dvorišta ili zgrade. I nije ovo sad nego cement mišljenje, samo viđenje ove situacije i nemojte se pecati kao da nekog momentalno napadam.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2024, 13:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ne napadaš ti nikoga, samo braniš nekoga ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2024, 13:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
Šetalište od K4 pored Vrbasa, još uvijek stoje popriječeno drveće i grane. Pretpostavljam da i tu treba da se organizuju građani, pa da dođu sa testerom. Stepenište kod Venecija mosta klasična bob staza, ne zna se jel gore sići ili popeti se.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2024, 15:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Narod je vazda čistio oko svojih zgrada i kuća. Tako je i sad bilo.
Problem je što oni koji trebaju čistiti veću površinu to mlako rade.

Padrino, ne smeta mi što si na strani Draška, tvoja stvar, ali de malo...

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2024, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
A sta je ovih botova na forumu

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2024, 18:06 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 09 Okt 2014, 22:29
Reče wizzy ....

Sent from my SM-A536E using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2024, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Čistoća u Budžaku ne odvozi smeće. Zvao jutros, kažu niko nije prijavio. Sve vam po spisku, pa nije to struja ili voda da neko prijavljuje kvar.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2024, 20:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
Koliko novih kratera po cesti u gradu. Do proljeća rapsodija na drumu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]