zidarR je napisao:
Sad je gradžane iznenadio minus i mršte se što se snijeg zaledio?
Sad bi možda kao i lopatali, al neee mogu.
Ja sam sate i sate proveo sa lopatom, je sam znao šta će biti + da niko neće počistiti to sve do proljeća ili jakog plusa.
Ali zato je trotoar, pa čak i potez od ivičnjaka i kolovoza, kod mene bio čist i prohodan.
Ne znam koliko sam puta čistio i sređivao igrališta/park, kad vidim da postoji neka opasnost za djecu i ostale (tipa razbijene flaše, grana koja samo što se nije otkinula, i milion drugih situacija i stvari).
Vidim neka grana prerasla skroz blokira saobraćajni znak i čini ga neviljivim - op, makaze, skršim je, ili ručno.
Pa dajte ljudi jebem mu mater i "nije moj posao", sutra neće biti tvoj posao ni kad neko padne u nesvjest nasred ulice, to je za hitnu jbg, nije moje... Isto neće biti "njegov posao" kad vašoj majci ili vama pozli na ulici, a svi je zaobiđu i preskoče, jer nije njihov posao.
Ne znam koliko puta u saobraćaju propuštam ljude, jer vidim da se napravi zastoj bez potrebe, čovjek bi lijevo, nakupio kolonu iza sebe, jer mu već minut-dva niko iz drugog smjera da se smiluje i popusti ga.
Pa kako možemo biti takva samoživa stoka - daj nek onih 30 ljudi čeka, ko njih jebe, lakše je to nego da ja malo usporim i blicnem da taj srketač odčepi, jebiga druže, izubiću dvije sekunde, a možda i tri!
De ajmo malo ljudi biti u pičku materinu.
Hajde zidaR da se ti i ja jednom slozimo.

Potpisujem od riječi do riječi, pogotovo ovo za saobraćaj, istu stvar radim.
Poenta mog upisa je da malo i mi pogledamo prema sebi. Mene bi iznenadilo iskreno da su očistili sve kako treba i da nije bio ovakav kolaps. Otkad znam za snijeg od recimo deset slučajeva to je bilo možda jednom, svaki put je bilo iznenađenje. S tim da sad postoje ozbiljne tendencije da je namjerno opstruisano.
Svaka čast svima što su očistili ispred svog dvorišta ili zgrade. I nije ovo sad nego cement mišljenje, samo viđenje ove situacije i nemojte se pecati kao da nekog momentalno napadam.