banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 03:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9551 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Okt 2024, 22:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Rocker je napisao:
lemi_93 je napisao:
Čisti primjer whataboutism-a.

Znaš li još koju stranu riječ iz NVO vokabulara ? Možeš li izgovoriti "redeminijaturizacija" ?

Aha, držim instrukcije, ova prva je bila besplatna.

Za Ćirilični park se slažem. Meni ono nikada ne bi palo na pamet, sve sto bih uradio je malo renoviranje ali nije meni ni namjenjen. Taj park je po danu i bio primarno igralište za djecu, tako da je u tom pogledu pun pogodak.

Park pored Delte nije ni blizu gotov i samo je otvoren da bi se moglo reci da je napravljen za vrijeme mandata. Odlično izgleda ali pitanje je hoće li sve planirano biti gotovo do proljeća, ko god da pobjedi na izborima.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 22:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

zidarR je napisao:
Po meni je centralno spomen obilježje konceptualno potpuno promašeno jer si u relativno mal prostor omeđen zgradama i drvećem nagurao gomilu visokih stubova koje su se zatvorili sami sebe i zatvorili taj prostor oko sebe

Primer Gdje se na svega dulum i po površine ako ne računamo fontanu i veliki Plato iza napravilo veoma efektivno rješenje klasično i impozantno imamo u Beču dakle ovaj spomenik je na oko 1.500 m kvadratnih

Slika

Slažem se da je lokacija mogla biti bolja ali je samo rijesenje ok. Problem je sto je sa jedne strane zgrada Elektrokrajine, sa dve strane ulica i sa jedne Galerija. Nema dovoljno prostora sa svih strana da dođe čitav spomenik do izražaja.

Da je isti npr na otvorenom jesti, kao sto je npr spomenik na Banj brdu, ili čak npr spomenik Tvrtku, bolje bi izgledalo.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 23:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Blizu restorana Dajak večeras potopljeno šetalište da se ne može proći. Nije nešto visok nivo Vrbasa, ali jesto porastao na 188cm, zvanični vodostaj Vrbasa u Banjaluci.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2024, 08:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Prođem sinoć pored Ćiriličnog parka i vidim prepun raje, a pogotovo dječice.
Jedna curica trči prema У slovu i kaže "mama mama, vidi klavir" (jer su dirke od klavira iscrtane na slovu) a mama odgovara "super dušo, a koje je to slovo ? ". Pametnom dosta.

Sada smo nezahvalni, a za 10-15 godina ćemo vjerovatno govoriti "Jest i Draško znao napraviti dobru stvar".
Ja ponavljam po 1000 put, nisam njegov advokat, samo pokušavam pokazati da bi trebali biti malo više zahvalni. Evo uzmite i pogledajte koliko je npr. u Sarajevu napravljeno parkova za protekle 4 godine ? Ja ću vam, reći - 0 parkova. I otiđite tako širom regiona i dobićete iste informacije. A nama ne valja Tvrtko, postaćemo Skoplje i 100 000 nekih drugih razloga (bez argumenata).

Park kod Delte izgleda fantastično. Ljudi iz nekih drugih gradova bi ginuli za takvo nešto u svom gradu. Pogotovo u vremenu kada svaka vlast(u regionu) gleda što više da otme od svog naroda, a ne da nešto i napravi za taj narod.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2024, 08:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
ElPadrino je napisao:
Ja ponavljam po 1000 put, nisam njegov advokat

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2024, 08:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Kaze covjek koji od 112 postova u barem 100 hvali i/ili brani Draska. :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2024, 08:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jer У liči na klavir i početno je slovo u toj riječi

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2024, 09:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Bas sam bio skeptican, cak i ljut sta se radi sa kupusistem, ali na kraju ono ispade simpaticno. Nista sjajno, ali hajde, park nije unisten.

Sto se Draska tice, izgubice naravno ove izbore, ali ne zbog toga koliko je uradio, nego samo zato sto je usao u kolo sa Milinim tajkunima. Tu je svoje zavrsio, moze slobodno prijeci u SNSD ili biti tu neka stranka poput SP ili DEMOS ili koga vec. To je njegov put.

Ako cemo gledati ovako neutralno, ostace najvise upamcen po parku kod Delte. Prava stvar, kad sve bude gotovo bice to bombona..

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2024, 09:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Uradio je Drasko dobrih stvari, daleko od toga. Ali surovanje sa crvenim i to sto je okupio lopove oko sebe je razlog sto ovaj put nece dobiti moj glas.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2024, 09:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Citiraj:
1) besplatni udžbenici - 4 godine
2) besplatne mjesečne karte za penzionere
3) besplatne mjesečne karte za 4+ porodice
4) besplatne građevinske dozvole
5) besplatni priključak za struju i vodu
6) K4 igralište; Igralište kod BSKovog i još par igrališta po gradu
7) Ponovo vraćena Sokolana gradu
8 ) Centralno spomen obilježje (nezavršeno na putu da se završi)
9) Rekonstrukcija parka MS - dodavanje fontane kao poštovanje želje građana;
10) Veliko dječije igralište u parku MS (kao odvojena cjelina)
11) Plato ispred parka MS sa kružnim tokom (arenu ne računamo jer je minus)
12) Izmješten neboder od 15 spratova iz centra grada
13) Park oslobođenja za žrtve veleizdajničkog procesa (za koje većina ljudi kod nas i ne zna)
14) Kružna raskrsnica i park-spomenik Tvrtku Kotromaniću na ćirilici prvenstveno kao Kralju Srba
15) Rekonstruisan park iza NPRS sa spomenikom Kulinu Banu i prvoj povelji na ćirilici na ovim prostorima
16) Do pet kružnih tokova(ne mogu se sjetit svih iz glave) još 2-3 u realizaciji
17) Po prvi put u istoriji grada označavanje biciklističkih staza i dodavanje par kilometara novih (pogotovo u centru)
18) Rekonstrukcija glavnih ulica ( koje nisu obnovljene 10-15 godina); Uvođenje jednosmjernog saobraćaja i proširivanje Aleje i ulice Vuka Karadžića (meni lično koji se tuda vozim 20 godina veliki plus i rasterećenje iz svog konkretnog primjera)
19) Besplatni parking za građane Srbije (ne donosi toliko nama, koliko je lijep gest)
20) Prva škola u Banjaluci nakon 20 godina (škola na Petrićevcu je finansirana od strane Japana)
21) Prvo Dajak pristanište u gradu (velika sramota za prošle administracije)
22) Prva obnovljena plaža na Vrbasu u zadnjih 20 godina (velika sramota za prošle administracije)
23) Obnovljena plaža Vrućica (ništa posebno ali okej)
24) Šetalište kraj Vrbasa (prvi put izgleda poslije K4 - treba neko naći informacije kad je napravljeno K4 šetalište)
25) Obnovljen potez od gradskog do zelenog mosta i plaža kod zelenog (igrališta, dječija igrališta, klupe itd)
26) Vidikovac na Banj brdu
27) Kuća Milanović
28) Šetalište od palate do Kuće Milanović
29) Srušeno ruglo zvano hotel Palas (da l će biti napravljen, vidjećemo bitno da je srušen)
30) Most u Česmi
31) Veliki park iza Delte, do sada najveći poduhvat što se tiče parkova od rata pa do sada.
32) Vraćen dvoglavi orao na KC Banski Dvor
33) Šetalište kraj Kastela i osvijetljen Gradski most
34) Eto da dodamo i saobraćajnice npr. Kuljani, Šargovac, evo sada Česma, Save Ljuboje i slično (ne mogu se sjetiti tačno, ali je poenta da su se pravile i saobraćajnice s obzirom da je LJigoru to jedna od najbitnijih stavki).
35) Dvorana na Laušu
36) Dvorana borilačkih vještina
37) Šetalište kroz Gajevu ulicu

Nisam stigao ranije...

Ajd oko tacaka sa prefiksom BESPLATNO sam vec komentarisao,pa da se ne ponavljam.

7) Ponovo vraćena Sokolana gradu - kako vracena, pa cija je bila?

8 ) sa Vladom RS.Zajednicke zasluge i Draska i Dodika (ako tako gledamo)

od 9) do 11) je isto projekat (sa Vladom) -nema ovo dobro ,ovo nije

12) i 13) isto sumnjiva kompenzaija parcela. Investitor je dobio puno bolju parcely gdje ce vise zaraditi, a grad vjerovatno donji u ovom dilu.Problem ostaje u neusvajanju urbanistickog plana a Draleta pitaj sto nije usvojen.

14) isto sumnjivo, ako je istina da je za to koristio novac namjenjen za most u Docu,tj iz tih kreditnih sredstava, a ovo je provukao kao prilaz mostu.

17) sve tacke oko saobracaja,pa i ova, je vezana za jednosmjerno kretanje u centru. A to ima i pozitivnih i negativnih stvari.Nisam strucan pa necu komentarisati.

20) Srbija i Vlada RS

22) ako bih birao.izmedju plaza i mostova,uvijek bih izabrao mostove...kakva sramota za Igora.Covjek je radio po prioritetima i korisnije stvar, za razliku od Draleta koji se bavi estetikom.

24) to je radjeno i prije Draska.Od K4 do Rebrovackog.mosta

27)Vlada RS

30) I Drale i Vlada su isto krivi sto to do sada nije zavreno.Plus zamjena parcela.Tu je Trivicka u pravu.

31) ajde nemam zamjerki ,to sam vec rekao...ali sumnjam u motive zasto se to radi.

34) morao je puno vise raditi na ovom pitanju

35) mislim da dvorana Laus Igorov projekat

36)ovo ne znam sta je

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2024, 09:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
_зока je napisao:

Nije to У već Y, od Yamaha :D

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2024, 10:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
skeva je napisao:
Bas sam bio skeptican, cak i ljut sta se radi sa kupusistem, ali na kraju ono ispade simpaticno. Nista sjajno, ali hajde, park nije unisten.

Sto se Draska tice, izgubice naravno ove izbore, ali ne zbog toga koliko je uradio, nego samo zato sto je usao u kolo sa Milinim tajkunima. Tu je svoje zavrsio, moze slobodno prijeci u SNSD ili biti tu neka stranka poput SP ili DEMOS ili koga vec. To je njegov put.

Ako cemo gledati ovako neutralno, ostace najvise upamcen po parku kod Delte. Prava stvar, kad sve bude gotovo bice to bombona..
Precjenjuješ prosječnog birača i razloge zbog kojih glasa za nekog.
Draško ako izgubi osnovni razlog će biti Jelena i glasovi koje će ona odvući.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2024, 10:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
_зока je napisao:

Gledam na FB nečiju sliku pored slova V, koje ima krov i ispred sebe nekakav predulaz i ne kontam. Škola, kuća, zgrada, a nijedno na V? Na šta treba da asocira? Zar nije bilo jednostavno vuka nabaciti, mislim da bi to djeci bili prava asocijacija.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2024, 10:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Vrata?

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2024, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ajd dobro je da bar neko spomene becki model socijalnog stanovanja kao neki put kojem treba ici i BL, a jos bolje sto to cujem od SNSDa, za koji cu i glasati.

https://banjaluka.net/srdjan-amidzic-ka ... prepisuje/

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2024, 19:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Ejs, lazes da ces za snsd glasati? :D

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2024, 19:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Okt 2022, 10:15
ElPadrino je napisao:
Jedna curica trči prema У slovu i kaže "mama mama, vidi klavir" (jer su dirke od klavira iscrtane na slovu) a mama odgovara "super dušo, a koje je to slovo ? ". Pametnom dosta

Mama mama vidi raskrsnica, jeste sine, a koje je to slovo, pa H kao raskrsnica...ali dobro ni Padrinova Mesija drasko ne zna sva slova

Sent from my Pixel 7 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2024, 20:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa neka sloba su pravljena da asociraju a rijec koja pocinje na to slovo, dok su neka po obliku samog slova.

Npr J podsjeća drsku kišobrana, X na raskrsnicu, F kao leptir…

Bolje bi bilo da je svako slovo predstavljalo neki predmet, kao u slovarici, ali nije ni ovo loše. Vjerovatno nisu mogli svaki slovo predstaviti nekim jednostavnim oblikom pa su na ovo prešli.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2024, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Forty Two je napisao:
Vrata?

Ne znam, možda si u pravu.

Slika

@lemi93

Ako je tako, onda je glupo do bola. Trebalo je sve da asocira.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2024, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Zplastic je napisao:
ElPadrino je napisao:
Jedna curica trči prema У slovu i kaže "mama mama, vidi klavir" (jer su dirke od klavira iscrtane na slovu) a mama odgovara "super dušo, a koje je to slovo ? ". Pametnom dosta

Mama mama vidi raskrsnica, jeste sine, a koje je to slovo, pa H kao raskrsnica...ali dobro ni Padrinova Mesija drasko ne zna sva slova

Sent from my Pixel 7 using Tapatalk

Azbuku nije znao, to smo vidjeli na video zapisu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9551 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]