banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 13:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Dec 2010, 12:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Sto bi rekao Nele Fikreti: "Prosetaj!".

Komunisti su bili antifasisti, iako je bilo spomena da su i oni negdje saradjivali sa Svabama, po "Hrvackoj" cini mi se... Cetnici su ratovali sa svima zivima. I sa Svabama i sa komunistima... I saradjivali su sa Svabama...

Mene samo zanima sto se danas svi odricu Partizana... Da ne bi njih, naebali bi mi ko zuti... Kakva crna saradnja sa Germanima. Fuj... Ja ne volim komunizam; gadi mi se. Ali ne treba poricati ono sto su Partizani uradili, a to je oslobodili nas od Svaba. Danas se skoro svi narodi odricu toga... Ostao je jos po koji deda od 80 i kusur godina, sa tucetom znacki i ordena na prsima sto se time dici.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 12:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2010, 10:38
Što bi rekao Nele: Slabo kontaš jaraaannee!

Smisao mog komentara je upravo to da su tokom 2 sv.rata na našim prostorima upravo PARTIZANI jedini antifašisti.Njima skidam kapu i njih se ne odričem!
Ostale vojne formacije iliti postrojbe su za mene fašističke!

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 12:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma ne sporim ja to... Ja sporim da su cetnici bili fasisti. Jesu saradjivali s fasistima? Jesu. Jesu se i borili protiv njih? Jesu. Nije sve crno ili bijelo.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 12:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

TaškoBL je napisao:
Ma ne sporim ja to... Ja sporim da su cetnici bili fasisti. Jesu saradjivali s fasistima? Jesu. Jesu se i borili protiv njih? Jesu. Nije sve crno ili bijelo.

Ti bi da iskoristiš Tuđmanovu logiku:
" u cilju pomirbe svih Hrvata, pomiješat ćemo kosti partizana i ustaša"!?

I ti bi malo da mješaš kosti, ha?
Ne možeš biti malo fašista i malo antifašista!!!Ili si jedno ili drugo!

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 12:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ok, ako je tako. Cetnici su antifasti. I sta cemo sad?! Tom logikom, nigdje necemo stici. Kad kazem "tom", mislim na tu tvoju iskljucivost. Ili je jedno ili drugo. E moze biti i jedno i drugo, zavisno od vremenske odrednice.

Je l' Draza odlikovan od saveznika za borbu protiv Svaba? JESTE ILI NIJE?
Jeste. Sad bih ja sa punim pravom mogao reci "Cetnici su antifasti.".

Ako moze neko da mi pronadje onaj link gdje se govori o saradnji Partizana sa Svabama. Nije valjda da sam sanjao...

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 12:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Partizani nisu pali s neba. Sve su to isti ljudi.
Šta mislite kako su partizani tretirali zarobljene ustaše i četnike nakon što su im ovi naorali svega i svašta?
Sudili im uz prisustvo advokata.

Smrt fašizmu!

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 13:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

TaškoBL je napisao:
Ok, ako je tako. Cetnici su antifasti. I sta cemo sad?! Tom logikom, nigdje necemo stici. Kad kazem "tom", mislim na tu tvoju iskljucivost. Ili je jedno ili drugo. E moze biti i jedno i drugo, zavisno od vremenske odrednice.

Je l' Draza odlikovan od saveznika za borbu protiv Svaba? JESTE ILI NIJE?
Jeste. Sad bih ja sa punim pravom mogao reci "Cetnici su antifasti.".

Ako moze neko da mi pronadje onaj link gdje se govori o saradnji Partizana sa Svabama. Nije valjda da sam sanjao...

FLAGRANTNA INDOKTRINACIJA!

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Talha je napisao:
Nadam sa da ova tvrdnja u naslovu teme nije tačna kao što se nadam da većina Srba ne smatra da su četnici antifašisti kako se u zadnje vrijeme pokušava nametnuti!
USTAŠE SU FAŠISTI!
ČETNICI SU FAŠISTI!
Pripadnici HANDŽAR DIVIZIJE su FAŠISTI!

Svaka druga tvrdnja je falsifikovanje istorije!

Jedino falsifikovanje istorije je to da su četnici fašisti, četnici su prvi i jedini pravi antifašisti, dok su zbog partizanskih smišljenih rabota Srbi najebali ko žuti.
Naime, partizani su znali da od muslimana i Hrvata neće imati koristi jer se učeći iz istorije zna ko su i kako misle, dakle, ostaju im Srbi koji su uvijek bili spremni za borbu protiv osvajača i beskompromisno žrtvovanje.
Taktika komunističkih zlotvora za vrbovanje Srba u svoje redove je u pravilu bila slijedeća, dođu u neko srpsko selo ili varuš i tu iz potaje skenjaju nekog nevažnog Njemačkog vojnika, nakon toga Njemci izvrše odmazdu pobivši stotine Srba tog kraja i nakon toga dođu partizani i nude mogućnost osvete i spasa i vode narod sa sobom, zbog toga su Srbi najvećim dijelom toliko i stradali.

Jedno pitanje za sve ljubitelje partizanskih zločinaca:
Kako to da se nikad nije desilo da se partizani zajebu pa da švabu skenjaju u nekom hrvatskom ili muslimanskom mjestu pa da Njemci izvrše odmazdu nad njima, kako to da ne postoji nijedno hrvatsko ili muslimansko mjesto gdje su Njemci streljali sto za jednog, već se isključivo radi o Srbima?

I još jedna činjenica, u Hrvatskoj i Bosni nije se desio nikakav ustanak nekih imaginarnih antifašističkih naroda i narodnosti, već se desio ustanak srpskog naroda u NDH-a, taj ustanak tj. srpski narod koji je ustao da se spasi od genocida nije produkt komunističkih planova i želja, oni su to samo iskoristili i lažno to nazvali pripisavši zasluge sebi i falsifikujući istoriju, kao što je falsifikat spomenik na Kozari sa petokrakom i natpisom kako su tu stradali neki apstraktni antifašisti - komunisti, dok je istina da su tu Stradali Srbi i to samo zato što su Srbi, dakle, seljaci koji pojma nisu imali o komunizmu, lenjinu i tim idejama, stradali su samo zato što su Srbi, a komunistički zlotvori se i dan danas opiru da se to mjesto obilježi i simbolom srpskog naroda.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 14:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Potrudio si se eugene, nema šta.
Ali pokušaj biti objektivan pa se prisjetiti da su skoro sve ofanzive bile u Bosni gdje je većinski Bošnjački narod.
Da je BIHAĆKA REPUBLIKA osnovana u regionu gdje su Bošnjaci neprikosnovena većina.
Da su skoro svi najvažniji događaji bitni za stvaranje nove Jugoslavije bili u Bosni i u većinski bošnjačkim gradovima (Bihać, Sanski Most, Jajce itd,,,)
Ako primjenimo tvoj način razmišljanja dolazimo do zaključka zašto su Bošnjaci i u 2 sv.ratu procentualno najviše stradali. (GENOCID NAD MUSLIMANIMA : Dedijer-Miletić, 1990).
Ipak je partizanski antifašizam bio jedini ispravan put u tom haosu gdje su učešća imali svi naši narodi!

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 14:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Upravu je tu problem , što smo se podijelili i jedni druge tamanili, da smo ostali svi samo Srbi, više bi glava na ramenima ostalo. Partizani su pored antifašističke borbe sprovodili i ideološku revoluciju, a ideološki neprijatelj za vlast im je bio četnički pokret i sasvim je logično da će ih proglasiti sve za fašiste, jer tako sebi obezbjedjuju veću korist.

Poslije 50 godina, jasno se pokazalo ko je bio ko, i ko je krenuo putem svojih djedova !

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talha je napisao:
Ali pokušaj biti objektivan pa se prisjetiti da su skoro sve ofanzive bile u Bosni gdje je većinski Bošnjački narod.

Pa upravo zbog tog broja muslimana i Hrvata u Bosni srpski se narod morao po bosanskim brdima boriti za svoj biološki opstanak, odatle i te ofanzive. Pogledaj partizanske spomenike palim borcima i spomenike ubijenim civilima i vidi koliko ćeš na njima naći muslimanskih imena, eno ti ga u Sarajevi na vracama, a eno ga na ilidži i po cijeloj Bosni, ali na njima nema nešto muslimana tek pokoji, dakle, ako su muslimani bili dio te antifašističke borbe kao narod, kako to da ih nema, a većina u bosni?
Nema ih čak ni u partizanskim filmovima tek tu i tamo pokoji.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 14:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

eugene of savoy je napisao:
Talha je napisao:

Pa upravo zbog tog broja muslimana i Hrvata u Bosni srpski se narod morao po bosanskim brdima boriti za svoj biološki opstanak, odatle i te ofanzive. Pogledaj partizanske spomenike palim borcima i spomenike ubijenim civilima i vidi koliko ćeš na njima naći muslimanskih imena, eno ti ga u Sarajevi na vracama, a eno ga na ilidži i po cijeloj Bosni, ali na njima nema nešto muslimana tek pokoji, dakle, ako su muslimani bili dio te antifašističke borbe kao narod, kako to da ih nema, a većina u bosni?
Nema ih čak ni u partizanskim filmovima tek tu i tamo pokoji.

Šta ćemo sa Titovom desnom rukom Džemalom Bijedićem!?Iz kojeg je on naroda??
Moraš proći cijelu Bosnu uzduž i poprijeko pa pregledati imena na tim spomenicima.
Pretjeruješ!!

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Engleska politika je čudo.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talha je napisao:
Da su skoro svi najvažniji događaji bitni za stvaranje nove Jugoslavije bili u Bosni i u većinski bošnjačkim gradovima (Bihać, Sanski Most, Jajce itd,,,)

Da naravno svi ti gradovi su bili pod kontrolom ustaškog režima, muslimana i Hrvata dok ih nisu srpski partizani zauzeli, dakle, ti partizani koji su oslobodili te gradove su bili 95% Srbi.
Talha je napisao:

Ništa, on spada u onih manje od 5% muslimana koji su se pridružili partizanima.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Unbeliever je napisao:

I Američka brale.Dadu četnicima medalje što su im spašavali pilote( naravno i partizani su spašavali),pa se četani stalno na to pozivaju ,a onda isti ti Amerikanci nakon rata ,primaju gomilu usraša i daju im državljanstvo.Pragmatizam !?

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Talha je napisao:

Da naravno svi ti gradovi su bili pod kontrolom ustaškog režima, muslimana i Hrvata dok ih nisu srpski partizani zauzeli, dakle, ti partizani koji su oslobodili te gradove su bili 95% Srbi.
Talha je napisao:

Ništa, on spada u onih manje od 5% muslimana koji su se pridružili partizanima.

:) :)

Vidim, bistar si!
Reci mi nešto.Koliko je Srba po tvojoj statistici bilo u partizanima a koliko u četnicima?
I ako možeš da mi daš omjer za početak rata i za završnu godinu rata.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

veljko je napisao:
Unbeliever je napisao:

I Američka brale.Dadu četnicima medalje što su im spašavali pilote( naravno i partizani su spašavali),pa se četani stalno na to pozivaju ,a onda isti ti Amerikanci nakon rata ,primaju gomilu usraša i daju im državljanstvo.Pragmatizam !?

Po ovim izvještajima što ih onaj nesretnik objavi se vidi da su ameri i danas pragmatični. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talha je napisao:
Reci mi nešto.Koliko je Srba po tvojoj statistici bilo u partizanima a koliko u četnicima?

Srbi u NDH u čijem je sastavu bila BiH nisu imali puno izbora, četnici ili partizani zavisi ko prije naiđe ili jame i Jasenovac.
Pisao sam već čime su se partizani služili da pridobiju nevini narod koji u početku nije sumnjao ko su komunjare, jer su i četnici i partizani do 43' bili na istoj strani, ali kasnije komunjare okreću priču, o tome lijepo i slikovito govori i film Bate Čengića "gluvi barut", pa ga pogledaj.

Poslednji put menjao old fashion men dana 09 Dec 2010, 15:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YKhFJ3OdGy0[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sjcxNHlGnTg[/youtube]

Ево како су муслимани дочекали свог ПОГЛАВНИКА у БЛ!

Овде морам да се сложим са јуџином, 95 % партизана су били СРБИ.
Обични сељаци који нису имали појма шта је комунизам или тако нешто.. обични људи који су из освете узимали оружје у руке и ратовали.
Споменици и овакви филмови су живи доказ ко је с ким био а ко је ратовао!

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Poslednji put menjao Пеле Мали dana 09 Dec 2010, 15:21, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 15:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Talha je napisao:

Srbi nisu imali puno izbora, četnici ili partizani zavisi ko prije naiđe ili jame i Jasenovac.
Pisao sam već čime su se partizani služili da pridobiju nevini narod koji u početku nije sumnjao ko su komunjare, jer su i četnici i partizani do 43' bili na istoj strani, ali kasnije komunjare okreću priču, o tome lijepo i slikovito govori i film Bate Čengića "gluvi barut", pa ga pogledaj.

Mislim da ti eugene film GLUVI BARUT i inače pisca Branka Ćopića ne kužiš baš najbolje.
Ako se iko više ismijavao sa četnicima i indoktriniranim sveštenicima onda je to bio Ćopić! :) :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]