Zozon je napisao:
Još jedna slika prosječnog srpskog domaćina. Pitao sam ga što se nije postarao ranije za slavu, jer stara narodan veli da se nestara za Božić uoči Božića? Kao da sam mu šamar opalio.
To su se nekad slava i Bozic pripremali i planirali cele godine. Sad vise nista nije svetinja.
Sve se to sad slavi reda i naroda radi. Kao, sramota je slavu prekidati, ali ima nekih koji i to cine.
Cak i domacice starije dobi kupuju sarana jaja za Vaskrs/Uskrs, jer im trebaju za ukras na stolu kad neko svrati i da se obicaj koliko-toliko ispostuje.
Secam se detinjstva, a narocito ratnog perioda, kad su se svi verski praznici euforicno cekali.
Slava, Badnjaka, Uranaka, Bozica, Velikih petaka, Vaskrsa, Petrovdana...
Citiraj:
Evo jednog aforizma sa "Zvrka" u vezi teme(ko ne zna, to je "javni humoristički servis" i emituje se vikendom oko 13 na Radiju RS):
"Danas mi je gazda uplatio platu. Shvatio sam da je to njegova ŠALA NA MOJ RAČUN!"
Jel to na 1. april?
Sa platom se vecina ljudi moze slikati, doslovno.
Vrhunski crni humor je kad ti gazda-direktor, koji ima egrelu od par auta, svaki po ~150k maraka kaze da mi imamo previsoke prosecne plate ovde, time izrazavajuci da je njemu muka sto mora placati radnike vise od tog proseka.
Tragi-komedija na kvadrat je kad si ti deo te satire.
Nadam se da mu nece skociti pritisak sada, kad najavljuju neko minorno povecanje istih.