Lucifer je napisao:
cicak je napisao:
pa i ovi sto su navrijeme izbjegli iz zemlje, i otisli negdje sjevernije, sad kad se vrate, tako fini, normalni ljudi, stalozeni.
Joj izvini cicak, slazem se sa vecinom sto kazes, al' ovde si brate takvu glupost mlatnuo...
Jedan od razloga zasto mrzim ljeto u BL... dodju mi svi ti gastarbajteri i ostali napasnici i idu kroz grad u nekim bjesnim autima i pokazuju tri prsta kroz prozor i dernjaju se "Srbija!!!!" ili ovi drugi sto se dernjaju "Selam alejkum!!!", a ja samo pogledam tablice auta i bude mi sve jasno. Ljudi koji su ostali tamo medju strancima vise godina i koji se sada osjecaju toliko jadno i izgubljeno da moraju na neki nacin da ispolje svoj nacionalni identitet, a nemaju pojma koliko je ljudima koji su ovde prezivili rat preko qrca sveg tog nacionalizma. Mozda si i pravu za ovo da smo sjebani, nervozni, ljuti, ali pokusavamo nesto da uradimo po tom pitanju. Ali ovo da su oni tako fini, stalozeni, normalni, tu si se gadno presao... Zato samo jos vise pi*dim kada mi dodje neko od ovih sa schvab-srba ili sved-bosnjaka ili neznam kojih drugih "nacionalnosti" i pocnu da mi prosipaju patriotizam...
btw. Posvjedocio sam i jedno i drugo iz prve ruke vise puta, u slicnim scenarijima...
ne znam, ovi nasi su se lijepo snasli tamo, bar ova ekipa koju ja poznajem, zivo ih se slika i za ovu zemlju i sve u njoj, kupili su stanove gore, kupili kuce, auta, djeca im idu na fakultete, ovdje prave weekendice, kukaju kako nemaju para (valjda ih ne bi pitali, necemo, neka se ne boje), dodju svako ljeto po 20 dana na more i da se najedu cevapa i bureka.
setaju, nasmijeseni, fini, kulturni, pricaju o snizenjima, o autima, namjestaju, kaminima, itd itd. i krizi. a tek da im vidis vozni park...
a ti sto dodju da pametuju o nacionalnim strastima, o ratu i huskanju, a joj nemoj mi o tome molim te... treba im samo reci da se osnovala zaklada za kupovinu oruzja potrebnog za odbranu nacionalnog identiteta i a treba da daju po jedno 15000 eura za otadzbinu...