banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jun 2025, 06:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Mar 2012, 22:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2010, 15:01
U neobaveznom razgovoru ciji sam svjedok bio,renesansni i dobro ugojeni M.Petrić, nicim zasluzni direktor Banskog dvora doslovno kaze.."Ja sam Milu zvao i on kaze zaposli malu slobodno, jebo konkurs.....jbg, sta sad hoce oni, drece okolo kao da moja Marina jedina radi,.a i ima skolu za to..ma ko ih jebe, imam jos dvije godine do penzije..."

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Filozofe bila je slična vijest prije nekih godinu dana, isto Press. Ja u SWE u školi na pauzi, jedem, iza mene profesor, vidi čitam nešto, pita šta to radim jer je bilo na srpskom, ja mu ispričam o čemu vijest govori. Čovjek nije mogao vjerovati da se takvo nešto dešava.. Kakav bi se skandal ovdje desio da se samo 1 takav slučaj pojavi, padale bi doživotne zabrane.
U suštini, kada osoba dođe na visoku funkciju, bilo svojim radom, bilo preko veze, rodbina odmah računa na njih da će im i ova teška vremena dati neki posao. Pritisak je to, ne možeš mu reći neću, pa po meni i nije toliki problem ako u ovoj sveopštoj neimaštini i dekadenciji ovdje neko malo pogura svoje, ali naravno da imaju osnov za to, recimo faks koji se traži. A ove stvari tipa bivše čistačice na mjesta na kojima treba fakultet su nenormalne. Štete rejtingu institucije, njima samima a i samo će upasti u probleme zapošljavanjem neadekvatnog kadra.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 15:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Mi smo svjetlosnim godinama daleko da na pojavu ovakvih stvari gledamo s gnušanjem.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 01:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Bivši guverner Ilinoisa Rod Blagojević osuđen je na 14 godina zatvora zbog korupcije, uključujući i pokušaj prodaje senatorskog mjesta upražnjenog izborom Baraka Obame za predsjednika SAD.

Blagojević je, poput svog prethodnika Džordža Rajana, uhapšen pod federalnom optužbom za korupciju 2008. godine. Senat države Ilinois smijenio ga je sa mjesta guvernera krajem januara 2009. godine zbog optužbi za korupciju, prenose "Večernje novosti", onlajn izdanje.

Blagojević je tokom suđenja u Čikagu tvrdio da je nevin.

Tužioci su zahtijevali maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora, navodeći da je Blagojević znao da krši zakon. Advokati bivšeg guvernera, čiji je otac porijeklom iz okoline Kragujevca, poslije izricanja presude izjavili su da je ova kazna prestroga.

(Agencije)

Ne kažem da smo mi Srbi najgori narod na svijetu, ali definitivno visoke poluge vlasti bi planetu Zemlju odveli u katastrofu.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
zLo_krme je napisao:
Nema posla bez štele. Ako je neko sposoban, super. Ako nije, smijećemo se. Kao za Daču npr. Al on je i dalje savjetnik i ima više para od mene iako ja sjedim i smijem se. Jebiga... :iconbiggrin:

Да. Као у свему. На жалост то је сурова реалност и неће се вероватно никада променити. Бора Чорба је то лепо описао у следећој песми:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dM88quxuF0U[/youtube]

Овај певач ми се свиђа јер пева песме о суровој реалности, а не као остали певају о некој љубави и илузијама, а свет је потпуно другачији, односно реалност.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2012, 17:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Девет асистената дјеца професора Универзитета
21.04.2012 14:05 | Д. Келеч, Г. Маунага

4 0 0 Email0 .
БАЊАЛУКА - Од укупно девет асистената на факултетима Универзитета у Бањалуци чији су родитељи професори у тим установама, њих пет били су једини кандидати на конкурсима за та радна мјеста.

У Информацији о избору сарадника на Универзитету у Бањалуци, коју је ректор Станко Станић у петак прослиједио Унији студената и министру просвјете и културе РС, наводи се да је избор свих кандидата обављен у складу за Законом о високом образовању и Статутом Универзитета.

У Информацији, коју је потписао Станић, стоји да је син професора Драгана Микеревића, Дејан, на Економском факултету изабран за вишег асистента на предмету Међународне финансије, јер је стекао звање магистра у Енглеској, посједовао четири чланка, али између осталог и јер је био једини кандидат који се јавио за овај посао.

- Владан, син Драгољуба Мирјанића, изабран је у звање асистента на предмету Болести зуба 2006. године, јер је испуњавао услове, имао просјек оцјена 8,54, а био је и једини кандидат на конкурсу - наводи се у информацији.

У информацији се наводи и да је Ђорђе Раковић, син Милене Раковић, изабран је за звање асистента на предмету Насљедно право, због тога што је испуњавао све услове за избор, имао просјек оцјена 8,23, али и због тога што на том конкурсу није било других кандидата.

- И Александар Јањић, син професора Милана Јањића са Природно-математичког факултета изабран је за асистента на предмету Математика, јер има просјек 8,04, три објављена рада, али и због тога јер је био једини кандидат, наводи се у овој Информацији.

За асистента на ужој научној области Међународно право изабран је син Снежане Савић, Матеј Савић, који је такође поред свих испуњених услова, те просјека 8,83, био једини кандидат за посао.

На конкурсу за посао конкуренцију су имали Игор Тодоровић, Јован Шкундрић, Вера Јотановић и Павле Драгичевић, а посао су добили јер су имали најбоље квалификације међу пријављеним кандидатима.
Професор на Економском факултету Здравко Тодоровић за “Глас Српске” каже да је његов син Игор виши асистент на том факултету, али да је на факултет запослен без његове помоћи.

- Он је завршио факултет у Аустралији кад сам тамо био амбасадор. Магистрирао је и докторирао овдје. На конкурс се пријавило више кандидата, мислим четири. Али он је био магистар и имао је предност - каже Тодоровић.

Продекан за научноистраживачки рад на Економском факултету професор Драган Микеревић тврди да је његов син без ичије помоћи дошао на мјесто вишег асистента.

Предсједник Коморе доктора медицине РС Славко Пећанац рекао је раније за “Глас Српске” да су синови Драгољуба Мирјанића Ђорђе и Владан уписани на факултет без пријемног испита, те да је био присутан када је Владан бранио магистеријум.

- Било ме је срамота да слушам плагијат. У комисији за његов магистеријум били су све гостујући професори из Новог Сада. Ти исти људи му пишу и докторат - рекао је Пећанац.

Предсједник Уније студената РС Никола Дроњак рекао је да је веома сумњиво да су на већини конкурса једини кандидати били управо дјеца професора, јер се тада доводи у питање и сама транспарентност конкурса.

- Немогуће је да се нико није јавио на те конкурсе осим дјеце професора. Ипак, оно што се треба нагласити јесте да се не ставља акценат само на “професорску” дјецу, већ да се спискови направе и за дјецу функционера и бизнисмена, који су преко везе дошли до посла - нагласио је Дроњак.

Према ријечима социолога Ранке Перић, млади који су вриједни и посједују квалитетно знање не смију бити дискриминисани без обзира да ли су дјеца професора, функционера или обичних људи.
- Чињеница је да има студената, односно дипломаца који су заиста својим квалитетима заслужили своје мјесто у друштву, те добили запослење, и то невезано за позицију својих родитеља. Они су једноставно својим радом заслужили да буду на неком положају - истакла је Перићева.

Нагласила је се ипак мора разграничити чија дјеца су дошла на позиције захваљујући интервенцији родитеља, од оне дјеце која посједују квалитете и та мјеста су заслужила својим знањем и трудом без обзира ко су им отац и мајка.

Састанак

Министар просвјете и културе РС Антон Касиповић заказао је за понедјељак нови састанак са ректорима и проректорима за наставу на два јавна универзитета у Српској, представницима етичких комитета, те студентских организација, како би се разговарало о проблему корупције и непотизма на факултетима.

Како незванично сазнајемо, у уторак би студенте требало да прими и предсједник РС, како би разговарали о овом проблему.

Dosadilo mi je čitati ovakve članke, stalno se ista imena vrte i stalno napominju da su to djeca poznatih faca, a nikakve nepravilnosti nisu iskopali.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 14:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Nece ih ni iskopati
Nisu ni oni bas do te mjere idioti da se ne 'pokriju' u svojim prevarama
:?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Управо. Ниједан од тих конкурса није илегалан, није намјештен, барем закона што се тиче. Наравно, све говори да јесте, али ништа се ту доказати не може. Осим ако ниси Милорад Петрић па кажеш да си своју кћер запослио као музичког уредника у Банском двору "јер је она најбоље одговарала за ту позицију" :)

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 09:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2010, 15:01
http://www.zurnal.info/home/index.php?o ... &Itemid=27 ... povraca mi se...

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 09:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Dobro jutro.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 10:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Dobar dan svima.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 10:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2011, 13:29
Kod nas je problem sto privatnici nisu dovoljno promicurni ili su previse skrti da podrze one stvarne talente - ne one sa visokim - nastimanim prosjecima.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 12:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Daljac je napisao:
Управо. Ниједан од тих конкурса није илегалан, није намјештен, барем закона што се тиче. Наравно, све говори да јесте, али ништа се ту доказати не може. Осим ако ниси Милорад Петрић па кажеш да си своју кћер запослио као музичког уредника у Банском двору "јер је она најбоље одговарала за ту позицију" :)

Pa i ne slažem se baš da je tu sve legalno... Da jeste ne bi npr. Mirjanić kada je bila pokrenuta priča oko zapošljavanja njegovog sina na Stomatologiji kao asistenta, muža tužiteljke koja je vodila slučaj zaposlio kod sebe u ANURS gdje je sekretar (narvno nakon što je tužiteljka obustavila istragu)..

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2012, 12:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
pa dobro, svako pravilo ima izuzetaka. ali, kako stvari kod nas stoje sve mi se čini da su ti koji najebu kolateralna šteta :)

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.etrafika.net/index.php/vijes ... piria.html

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 10:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Divna stvar... Drvarčanin čovjek...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 21:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2011, 13:29
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 39764.html

Sve posteno i po propisu na Ekonomskom fakultetu!

:roll:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

fijesta je napisao:
Sve posteno i po propisu

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wNoiJcqa-iU[/youtube]

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2012, 17:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Zanimljiv mi članak za ovu temu:

Citiraj:
Upravni odbor Merkatora podnio ostavku

Članovi Upravnog odbora slovenačkog i regionalnog trgovinskog lanca “Merkator” podnijeli su ostavku, objavljeno je danas na sajtu Ljubljanske berze.
Petočlani Upravni odbor odlučio se na ostavku nakon više od šest godina na čelu trgovinskog lanca zbog neslaganja oko prodaje Merkatora hrvatskom Agrokoru.
Njihove ostavke na snagu će stupiti za šest mjeseci, odnosno 30. septembra. Upravni odbor izvijestio je Nadzorni da je spreman da se taj period skrati, ako je to u interesu kompanije.
Predsjednik uprave Merkatora Žiga Debeljak rekao je za slovenačku novinsku agenciju STA da će uprava ostati na čelu kompanije do kraja septembra ako to od nje budu tražili vlasnici.

Izvor: Agencije

Ovde da se i desi da firma u toku godine ostvari neto profit od 23.5 miliona, upravni odbor iste bi zaposlio čukununučad. Čuj dati otkaz - bezobrazluk...
Baš me zanima kako članovi upravnih odbora domaćih gigantskih industrija podnesu ovakvu vijest i kakav komentar daju. Priceless.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2012, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...a, ko će kome - ako ne svoj svome.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]