banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Jul 2025, 13:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9474 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Sep 2024, 13:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Procjene su 700-750 trkača. Meni vise na splovilo idete vi koji cak i nedeljom morate u grad autom i kukate na zatvorene ulice...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2024, 14:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
I vi meni idete na kurac što mislite da idemo iz hira, a ne iz potrebe...
Ne možeš zatvoriti cijelo naselje savih strana, moraš ostaviti mogućnost kretanja automobilom.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2024, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
baki je napisao:
Procjene su 700-750 trkača. Meni vise na splovilo idete vi koji cak i nedeljom morate u grad autom i kukate na zatvorene ulice...

I ti meni i slični tebi idete na kurac sa takvom pričom, jutros je komšiji pozlilo i od Sokolskog gdje stanujem nisam mogao maketi auto , bolesnog čovjeka (životno ugroženog) da prevezem na Paprikovac. Trebam li reći da ni kola hitne pomoći nisu mogla doći na intervenciju. Zato ti i tebi slični ne serite puno.
Nemam ništa protiv maratona ili polumaratona al ne sezonskih (proljeće, ljeto, jesen i zima) već jednom godišnje kao što imaju svi gradovi i to sa djelimičnom obustavom saobraćaja sukcesivno po ulicama, a ne blokadom pola grada.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2024, 17:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
motozeljo je napisao:
Nemam ništa protiv maratona ili polumaratona al ne sezonskih (proljeće, ljeto, jesen i zima) već jednom godišnje kao što imaju svi gradovi i to sa djelimičnom obustavom saobraćaja sukcesivno po ulicama, a ne blokadom pola grada.

Nisu sezonske trke, već organizaciju vode različiti ljudi.
I imaju različite sponzore, što implicira da su trke same sebi svrha, jer se neki ljudi uplusavaju, a ne npr. promocija trčanja.

I dobro si primijetio, svi imaju takve trke, čak i Gradiška npr. ima polumaraton.
U toj situaciji, umjesto da se ide na originalnost, ide se na "oprobani" recept - imaćemo trku i sve ćemo blokirati.

Banjaluka nema trkačku kulturu za jednu takvu trku, pa ni broj učesnika opravdava te trke, dovoljno je pogledsti koliko ljudi dolazi na takve trke u gradovima koji su približne veličine kao BL.

I najvažnije, vidi se da BL nema infrastrukturu koja bi pratila takvu trku.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2024, 18:46 
Stara kuka
Stara kuka

Trebaju li BL dvije takve trke? Lično mislim da ne treba. Al ajd neka bude jedna i neka se sukcesivno blokiraju ulice a ne blokade kao do sad, da se parališe grad.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2024, 21:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Ovo je po meni dvostran problem. Sa jedne strane nema smisla organizovati maraton koji blokira cijeli grad 5 sati, a sa druge strane svi znaju sta se desi kada se organizuje maraton ali i dalje idu autom na sve strane. Tacno je da postoje oni koji su morali bas tada da idu negdje, kao slucaj sa komsijom kome je pozlilo ali sam isto tak siguran da se oko 2/3 vozila nisu morale tada nalaziti na putu. Nedelja je, siguran sam da vecina vozaca nije morala nigdje od 7 do 14 nedeljom da ide.

I na kraju ko je kriv, oni sto organizuju a znaju kakvi smo kao narod i da ce malo ko odustati od svog plana uprkos guzvama ili oni koji znaju da ce biti blokirano pola grada a ne odustaju od svoih (u vecini slucajeva lako odgodivih) planova. Ja se vozim skoro svaki dan, ali evo danas sam pjeske otisao do grada, obavio sta sam trebao i vratio se.

I opet, ja bih opet drugacije ovo organizovao, Izmjestio bih van centra grada i skratio duzinu trajanja same manifestacije, ali da je i do ljudi - jeste.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2024, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
lemi_93 je napisao:
I na kraju ko je kriv, oni sto organizuju a znaju kakvi smo kao narod i da ce malo ko odustati od svog plana uprkos guzvama ili oni koji znaju da ce biti blokirano pola grada a ne odustaju od svoih (u vecini slucajeva lako odgodivih) planova. Ja se vozim skoro svaki dan, ali evo danas sam pjeske otisao do grada, obavio sta sam trebao i vratio se.

Mnogi nisu imali pojma jer su izgleda tek juče, dan pred trku, objavili obavještenje o zatvaranju ulica, pa ti ljudi jednostavno nisu znali.

To je neodgovorno i od organizatora i od onog ko mu je dozvolio da blokira grad.

Citiraj:
"Ako najavite održavanje maratona dan prije i dostavite plan dan prije i blokirate grad tako da niko ne može doći od tačke a do tačke b, siguran sam da je postojao način da se ovo mnogo bolje izvede i da se ljudima obezbijede alternativni pravci kuda mogu da prođu", kaže Nikola Ćopić, inženjer za bezbjednost saobraćaja.

https://www.atvbl.rs/lat/vijesti/banja- ... -29-9-2024

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2024, 22:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Čak ni u Viber grupi grada nije bila vijest da će biti trka i blokiran grad. Izgleda svi se ne izbore i parkove fokusirali...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2024, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Najveci problem je nepostojanje prave informacije u pravo vrijeme.
Za maraton sam saznao prije par dana i cak sam ovdje na forumu trazio informaciju o blokiranim ulicama.Niko nista ne zna.Guglao, nema nsita.Tek se u subotu pojavljuje ta informacija.

E sada, sta ako mi je u subotu nekako promakla ta informacija.Imam osjecaj da velika vecina ljudi nije uopste znala koje su ulice zatvorene koje nisu.

I na kraju krajeva, samo su okacili spisak ulica i vrijeme (sto mozda mozak taksiste moze automatki vizuelno obraditi i pronaci da li se od tacke a do tacke b uooste moze doci).Mogli su lijepo pripremiti iscrtanu mapu,koja bi pomogla vecini gradjana da shvate sta je sve blokirano.

Organizacija 0...ali ne mozes nista bolje ni ocekivati od GU koja sve ovako radi.Eno na prekopanim kruznim tokovima ljudi i dalje razvaljuju auta od rupa, upadaju u kanal,itd...a radnika nema ni na vidiku.Ovdje se vodi polemika da li treba 3 smjena ili ne.Pa da rade 1 smjenu sa 30 ljudi (umjeto 2-4), do sada bi sve kruuzne tokove zavrsili u gradu.

Magija.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2024, 23:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Aha, prije su kružni nicali preko noći. Treba kritikovati trenutni tempo radova i organizaciju maratona ali identična je sitacija bila i prije. Kao sto sam već pisao, Rebrovacki kruzni tok se pravio 218 dana. I to bez ijedne blokade skupstine, dok je inicijalni rok bio 90.

Prošao sam danas pored Merkatoraa, kanal k’o kanal. Identično kao svi radovi te vrtste do sada. Jedina razlika izmedju ove gradske uprave i prošlih je da je ova uradila daleko više uz daleko manju podršku - skupstine a i vlade. Zato bih najviše volio da Draško dobije još jedan mandat, ovaj put uz skupštinsku većinu pa da onda uporedimo kako to izgleda. Ako je opet ne dobije, možda bi bilo i bolje da SNSD osvoji samo da vidim da li ce kriticari trenutne gradske uprave biti i blizu tako glasni kao sada oko radova i gužvi.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Nisu trkaci krivi za debilnu organizaciju, lose odabranu rutu i sve ostale probleme oko organizacije.
Ja nisam trcao danas, ali oko 1 smo trebali na UKC, i smijesno ali smo na kraju morali na seherski most :D, a i to smo prakticno nagovorili policajce da nas puste kroz majke jugovica do alibabe, sto znaci da za odobravanje rute ipak treba neko ko zna raditi svoj posao, jer nema smisla zatvoriti narod na pet sest sati.

Malo je reci da je bio haos u povratku na kruznom a vracali smo se oko 2.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 08:07 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Mora se tu uvesti neki red. Došlo je do tog da svaka šuša može blokirati grad, neograničen broj puta u toku godine, samo ako je kadra naći dovoljno sponzora i skarabudžiti neku kao trku.
Valja se nametnuti neka masna taksa, ako želiš blokirati ulice - ipak potegneš više desetina policajaca, njihovih vozila, građani su uskraćeni za kretanje vozilima, to sve debelo košta građane...

Isto nametnuti obavezu izrade jasne i detaljne mape blokada, i blagovremeno da je izbace i svuda objave.
Ovako kad pobroji ulice, pa realno možda 5-10% ljudi dovoljno poznaje nazive ulica, da to pohvata kako treba

https://www.banjaluka.com/drustvo/banja ... aobracaja/

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 08:31 
Stara kuka
Stara kuka

lemi_93 je napisao:
Aha, prije su kružni nicali preko noći. Treba kritikovati trenutni tempo radova i organizaciju maratona ali identična je sitacija bila i prije. Kao sto sam već pisao, Rebrovacki kruzni tok se pravio 218 dana. I to bez ijedne blokade skupstine, dok je inicijalni rok bio 90.

Prošao sam danas pored Merkatoraa, kanal k’o kanal. Identično kao svi radovi te vrtste do sada. Jedina razlika izmedju ove gradske uprave i prošlih je da je ova uradila daleko više uz daleko manju podršku - skupstine a i vlade. Zato bih najviše volio da Draško dobije još jedan mandat, ovaj put uz skupštinsku većinu pa da onda uporedimo kako to izgleda. Ako je opet ne dobije, možda bi bilo i bolje da SNSD osvoji samo da vidim da li ce kriticari trenutne gradske uprave biti i blizu tako glasni kao sada oko radova i gužvi.

Aktuelni gradonačelnik je došao na vlast uz pomoć populizma, sa blokadama saobraćaja na pješačkom i raznom lepezom obećanja, neke je ispunio neke nije, ali ...... i uz kritiku izgradnje baš tog kružnog na Rebrovcu uz obećanje da kad on bude gradonačelnik tako se neće raditi. A koliko vidim radi se. Čak se može reći da je i gore. Prvo krenuo je u izgradnju dva kružna bez dozvola, treći se pravio 6 mjeseci ....... spomenik palim borcima (koji još nije završen ne nužno krivicom GU I gradonačelnika) treba da se otvori iako još nije završen i pitanje kad će biti i insistira se na otvaranju iako i invalidi i udruženja proistekla iz rata i porodice poginulih i nestalih insistiraju da se spomenik završi kompletno pa tek onda da se svečano otvori. Čemu to??? Zašto???

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 08:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Dosao je na vlast jer je narodu dokurcilo SNSD-a, a ne svojom nekom sposobnuscu i performansima. I zato sto su neki SNSD-ovi kolacioni partneri direktno svojim glasacima rekli da glasaju za njega. Vidjecemo sta ce sad biti.

Sve sto je otvorio u zadnjih mjesec dana nije zavrseno, zasto, zato sto su ga jebavali na svakom koraku.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 08:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Ima li neko podatak koliko je prethodni gradonačelnk Igor Radojičić ispunio predizbornh obećanja ? Negdje mi je u sjećanju da generalno svi načelnici i gradonačelnici dobro podbace od obećanog, tipa 20% urade...

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 08:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
lemi_93 je napisao:

Pa eto..ja bih volio da pobjedi SNSD jer Dodik aktivno spominje obilaznicu oko BL,pa da nesto i od toga bude.A ako ne bude, eto materijala za kriricare Dodika i SNSDa za iduce izbore.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 09:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
obilaznica bi smanjila gužve na tranzitu za nekih 5%....znači procentualno onoliko koliko je autoputem rasterećen saobraćaj između gradiške i banjaluke

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 09:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Niko ih se i ne sjeca jer su obecanja bila u nivou "da bude bolje".

motozeljo je napisao:
lemi_93 je napisao:

Aktuelni gradonačelnik je došao na vlast uz pomoć populizma, sa blokadama saobraćaja na pješačkom i raznom lepezom obećanja, neke je ispunio neke nije, ali ...... i uz kritiku izgradnje baš tog kružnog na Rebrovcu uz obećanje da kad on bude gradonačelnik tako se neće raditi. A koliko vidim radi se. Čak se može reći da je i gore. Prvo krenuo je u izgradnju dva kružna bez dozvola, treći se pravio 6 mjeseci ....... spomenik palim borcima (koji još nije završen ne nužno krivicom GU I gradonačelnika) treba da se otvori iako još nije završen i pitanje kad će biti i insistira se na otvaranju iako i invalidi i udruženja proistekla iz rata i porodice poginulih i nestalih insistiraju da se spomenik završi kompletno pa tek onda da se svečano otvori. Čemu to??? Zašto???

Pa u sustini isto (mada ni to nije tacno, jos nije proslo 200+ dana od pocetka izgradnje kruznih kod Merkatora), samo sto su jedni imali apsolutni podrsku skupstine dok trenutni nemaju. Ako izbacimo taj element poredjenja, jer su eto isti, onda mi je opet trenutna administracija vise puta bolja jer su uz to sve uradili daleko vise.

Sa otvaranjem nezavrsenih projekata se slazem. Prosao sam sinoc opet kroz novi Gradski park, i iako ljudi vec uveliko setaju parkom, ima tamo jos par mjeseci posla do zavrsetka. Ja se samo nadam, da ko god pobjedi na izborima, zavrsi taj park. SNSD je pricao kako po regulacionom planu tu treba gradski stadion da se pravi (o cemu pricaju vec 12 godina i evo sjetili se sad kada je neko napravio park na tom mjestu).

wizzy_bl je napisao:
Pa eto..ja bih volio da pobjedi SNSD jer Dodik aktivno spominje obilaznicu oko BL,pa da nesto i od toga bude.A ako ne bude, eto materijala za kriricare Dodika i SNSDa za iduce izbore.

Pa to bi trebale drzavne institucije da prave, ne gradske. Da li bi to zamjerao SNSD-u , ako pobjede u lokalnim izborima, a ne zapocnu izgradnju do sledecih opstih izbora? Problem i jeste sto se to sve stopilo u privatnu drzavu gdje se sve gleda kao rad individualaca a ne institucija. "Ne pravi Vlada RS obilaznicu, nego Dodik." Pa tom logikom, zamisli kako bi izgledao ovaj mandat Draska kada bi PDP imao i skupstinsku vecinu i kontrolu institucija RS.

Na kraju, ovo je samo pokazalo da je u koristi samog stanovnistva mijenjati vlast svakih par mandata jer sad bar imaju "konkurecniju" sa kojom se mogu porediti.

Ja bih npr volio da Drasko opet pobjedi, a vjerovatno opet nece imati skupstinsku vecinu i ako pobjedi. SNSD opet krece da se "sveti" i blokira sve i onda SNSD izgubi i opste izbore 2026. To dovede to sklanjanja faca poput Vlade Djajice i slicnih iz SNSD-a.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 10:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nije tačno da je trenutna administracija uradila daleko više od svih ostalih. Radojičićeva je uradila više ali je on izgubio izbore zbog toga što je ljudima pun kurac Dodika.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 10:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ne baš Dodika.....više su ljudi iritirani onim likovima kojima se Dodik okružio

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9474 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]