supersonic je napisao:
Pa kazem, ne znam zasto se narod buni na te parkove. I onaj kod krajiske kuce super izgleda. Narod se digao oko tog dijela, a nikad niko tu nije bio, pijanice i cigani spavali.
Mnogo je toga loše kod ovog parka, ajmo redom:
1. napravljen je usred kružnog toga, da je pravljen u starom režimu saobraćaja bar bi bio miran sa jedne strane dok sjediš u njemu. Ovako kruže auta na par metara od tebe gdje god da si u tom parku.
2. srušena su parking mjesta koja su bila ukoso u ulici između parka i Ferhadije do onih radnji, kao i ona do Krajiške kuće. To smo zaboravili kad smo prije par dana nabrajali koje je sve parkinge Draško porušio.
3. srušena je Krajiška kuća, objekat koji je bio simbol jednog vremena iako nije sad neka znamenitost, ali nije nikom ni smetao. Sa druge strane grad je u njega uložio 500 hiljada KM prije 4 godine, a sad ga srušio. Uz urbicid su još i pare bacili.
4. pogrešna lokacija za spomenik - želiš da njeguješ Tvrtka kao srpskog vladara, a spomenik mu praviš uz Ferhadiju. Nesvjesno i nepromišljeno se pravi kontraefekat.
5. park je koliko sam upratio pun kičeraja, kao fontana koja simbolizuje Vrbas, a preko nje neko staklo. Moderni fazon, a moderno ne ide uz istorijske spomenike. Baš nakaradno kao Zgradoljubov park Petar Kočić. Sa druge strane, onaj Park Knjige nema taj kič momenat i izgleda stvarno lijepo.
Ukratko, mogli su ostaviti Krajišku kuću, parking i stari režim saobraćaja, a istovremno srediti onaj park sa stazama, klupama, osvijetliti ga, a za Tvrtka naći neku bolju lokaciju. Ovako je sjebao više stvari da bi napravio jednu, a i tu jednu je pogrešno napravio.
Hajde baš objasni kakv je to simbol jednog vremena bila trokutasta građevina za koju niko pojma nije imao šta je (kao i ona tamo kod Tržnice na ćošku) dok se tu nije otvorila Krajiška kuća, za koju pričate kao da je stogodišnja tradicija našeg grada, a otvorila se prije otprilike pet godina (nemam ništa protiv, naprotiv) ? Pri tome 500 hiljada km je uložio "onaj" grad.
I zašto bi smetao spomenik Kralju Srba i Bosne na srpskoj ćirilici preko puta srednjovjekovne tvrđave Kastel ?
I čekaj, jesmo došli dotle da nam desetak - dvadeset parking mjesta predstavlja MINUS za nove parkove ?
1) i 5) stavka su čisto subjektivne i po meni nemaju nikakvog smisla. Hoću reći potrebno je objektivno sagledavati situacije. Mi imamo sada scenu(paradoks) u našem gradu da se građani maltene bune protiv parkova, a unazad 20 i kusur godina nismo imali izgrađen nijedan park (ma ni pokušaj, čak ni taj "kič") sa sve jednim porušenim parkom(ili što bi ovi 'viđeniji' forumaši rekli livadom) i jednim devastiranim.