banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 11:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9552 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Sep 2024, 09:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:56
Mislim čak i da je saobraćaj u gradu savršeno uređen, jutros ne bi bilo puno bolje.
I oni koji ne voze su jutros vozili.

Ne možeš natjerati Banjalučanina kojem je posao 15, 20 minuta od kuće pješke, da uzme kišobran i ode na posao.
Jednostavno prevelik je broj automobila u gradu.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2024, 10:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Na to dodaj brojku auta koja dolaze iz okolnih mjesta ( laktasi, mrkonjic, celinac itd), koji rade u BL i eto ti. Dodaj to na vec ogromnu brojku auta iz BL. Tek zima kad udari i snijeg, onda ce show biti

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2024, 10:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
skeva je napisao:
[)... I tako, snalazi se stoka, sta ces.

Stoka, nego šta. Ili pravila vrijede samo kad nama odgovara? Znaš da je gužva kad ideš na posao? Kreni ranije. Ako je ne možeš izbjeći kad ideć sa posla, ovu jutarnju možeš.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2024, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Моријентес je napisao:
Mislim čak i da je saobraćaj u gradu savršeno uređen, jutros ne bi bilo puno bolje.

Ne možeš natjerati Banjalučanina kojem je posao 15, 20 minuta od kuće pješke, da uzme kišobran i ode na posao.

Velika većina zaposlenih voze djecu ili u vrtić ili u školu .... zašto bi išli pješke, pogotovo ako recimo iz Rosulja voze dijete u vrtić na Obilićevo pa se vraćaju u centar na posao.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2024, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:56
motozeljo je napisao:
Моријентес je napisao:

Velika većina zaposlenih voze djecu ili u vrtić ili u školu .... zašto bi išli pješke, pogotovo ako recimo iz Rosulja voze dijete u vrtić na Obilićevo pa se vraćaju u centar na posao.

Ne mislim na njih, već na one što idu samo na relaciji kuća - pos'o i usput možda kafana.

Naravno da ti što voze djecu u vrtić nisu velika većina jer mnogi zaposleni još nemaju djecu, nekima djeca još ne idu u vrtić, nekima su školskog uzrasta, a nekima odrasli ljudi. Tako da su ti sa djecom vrtićkog uzasta u manjini.

A ovi što voze djecu u školu prave debile od djece. Osim naravno u rijetkim izuzetnim slučajevima (bolest, baš velika udaljenost do škole što je opet rijetko kod osnovnih škola itd.).

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2024, 14:25 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Sve je to začarani krug. U Skandinaviji je odlična infrastruktura za bicikle, roditelji masovno voze djecu po kiši u vrtiće.

Kod nas zbog potpune dominacije motornih vozila, bahatosti, nepažnje, veoma malo osoba se usudi transportovati biciklom/alternativnim prevozom, a tek još pored svoje glave, staviti i dječiju u torbu!

Realno, džungla je u saobraćaju, malo ko se stariji od 50 usudi ulaziti u tu priču, dosta žena ima opravdan strah, tako da je populacija biciklista koji voze transporta radi, limitirana na mlađe muškarce.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2024, 15:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2015, 22:20
Моријентес je napisao:

Nigdje na svijetu niko normalan po kisi ne bi isao pjeske sa kisobranom 20 minuta ako ima auto.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2024, 13:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
motozeljo je napisao:
Моријентес je napisao:

Ali onda treba prihvatiti realnost da je nemoguce napraviti infrastrukturu koja ce omoguciti potpuno neometan saobracajni tok ako se veliki procenat populacije ovako krece u malom vremenskom rasponu. Ne postoji tranzit, kruzni tok, petlja... koja ce smanjiti guzvu. Tj moglo bi se poboljsati kada bi se cijli grad dizajnirao od nule ali od toga nema nista.

Ja zivim na Petricevcu i priznajem svoj dio "krivice" sto se sam krecem automobilom kad god idem do centra/bilo kojeg dugog dijela grada ali se onda ne zalim na guzve jer sam i sam uzrok tih guzvi. Da mogu telefonom kupiti autobus kartu dnevnu za par maraka i da imam informacije gdje se sledeci bus nalazi i koji mu je ETA na najblizu stanicu, isao bih busom mnogo cesce. Mrzim traziti parking, kostalo bi me gorivo + parking vise nego karta za Bus ali opet se radije krecem autom jer je pogodnije.

Nije vezano za saboracaj, ali se moze primjeniti na ovo. Izjava Gabe Newell-a oko piraterije:

"We think there is a fundamental misconception about piracy. Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem."

Ako ja moram presjesti 3 puta i cekati ko zna koliko izmedju linija da bih dosao sa Petricevca na Starcevicu, citava poenta javnog saobracaja pada u vodu. Ja sam htio predloziti tj cak i napraviti aplikaciju koja bi ovo radila. Svaki bus bi imao GPS lokator, karte bi se kupovale preko aplikacije i postojale bi opcije za jednodnevnu, visednevnu, sedmicnu i mjesecnu kartu. Vozac ne bi imao interakciju sa putnicima. Kada izaberete autobusku stanicu kroz interaktivnu mapu pisalo bi vam ETA na osnovu trenutne pozicije sledeca 2 autobusa... ali sve to pada u vodu jer imamo vise prevoznika.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2024, 14:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Citiraj:
-Svjedoci smo veoma loših pojava koje se dešavaju od kada je počela izborna kampanja. Vidjeli ste da se nijednom nisam oglašavao kao gradonačelnik smatrajući da se to nešto tako može desiti. Međutim, jutros dobijam informaciju da su otuđena dva slova u Ćiriličnom parku, koja je trebalo da budu ovdje postavljena. Slova su teška, teško se mogu pomjeriti i sve se dešava u centru grada. Moj stav je da ovdje ima politički potpis. Sve smo prijavili policiji – kazao je gradonačelnik.

Uz osudu svakog slučaja vandalizma, podsjetio je i na nedavne slučajeve oštećenja gradske imovine, kada su vandali na vidikovcu na Banj brdu uništili klupe i grebali drvenu podlogu, nakon toga prepilani su rekviziti na Sokolskom igralištu, a nesavjesni pojedinici ili više njih su tri noći zaredom obijali ormariće na Kastelu, vadili osigurače i gasili novu rasvjetu.

Je l za ove "vandale" trebamo glasati i njima dati povjerenje da vode Grad ?
Ovo je dno dna šta se radi i koliko prljav i beskurpulozan može biti iskompleksirani mozak.
I mi trebamo diskutovati između ovoga, ovakve bolesti i toga šta je urađeno dobro a šta je urađeno loše.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2024, 15:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Jun 2010, 19:08
Da li znaš koje boje su vandali?
Možda je njih i organizovao cuperak plavi.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2024, 15:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2020, 06:41
Meni je to isto palo na pamet. Taman mu odgovara to da spere svoju krivicu sa "kartica prijateljstva."

Čini mi se da ova priča ide samo njemu u prilog.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2024, 15:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ako su ona dva drvena slova... možda je neko uzeo sebi za zimu, ništa lično iil politički.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2024, 15:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Aj ne kenjajte. Da su mu protivnici Sholz ili niemacki zeleni pa i da povjerujem u to a ne Djajicevi bilmezi ili Jelena Trivic kojoj se sva kampanja svela na pljuvanje Draskica.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2024, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Pa koji god ishod, ne zna se ko je bolesniji.. dal ovi crveni ako su stvarno angazovali likove da unistavaju po gradu sve sto je drasko napravio, ili sam drasko ako sam organizuje to sve pa ako evo vidite sta rade. Na kraju, kao i uvijek, gradjani ga sisaju u svakom slucaju.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2024, 16:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
LDA212 je napisao:
Моријентес je napisao:

Nigdje na svijetu niko normalan po kisi ne bi isao pjeske sa kisobranom 20 minuta ako ima auto.

Zivim 4 kilometra od Boske, skoro svako jutro malog u vrtic koji je oko 3 km od kuce vozim biciklom. Kancelarija u kojoj radim je ispod Starcevice (blizu Eurobenz pumpe) sto je oko 6 kilometara od kuce i idem na posao takodje biciklom, biciklom se i vracam potezom preko Rebrovackog, Istocnim tranzitom pored Delte prema Poljoprivrednoj skoli pa dalje. Kako svaki dan prolazim svjedocim guzvama, pogotovo u popodnevnom spicu i u svakom drugom ili trecem autu sjedi po jedna mladja osoba (na oko mladja od mene svakako). Stoka smo druze, i to lijena stoka. Da, infrastruktura je losa za bicikle, slazem se. Moze to mnogo bolje ali otkako sam sa auta presao vecinski na bicikl preporodio sam se. Svima preporucujem da makar probaju. Auto koristim samo kada je bas zurba ili u slucaju nevremena jer relaciju od 6 kilometara od kuce do posla ne mogu prehodati po pljusku a da ne budem sav mokar bez obzira na kisobran. A da npr. zivim 20 minuta hoda od kancelarije i da gromovi udaraju isao bih pjeske, ne bi me puskom u auto natjerao tako da to da "nigdje na svijetu niko normalan po kisi ne bi isao pjeske 20 minuta ako ima auto" mozes okaciti macku o rep.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2024, 16:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jel i ovo Draskic uradio?Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2024, 17:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2014, 19:41
@Stratovarius svaka cast ako bi isao pjeske 20 min hidao na posao po najjacoj kisi. Ja ne volim da se pantalone suse na meni, jer skoro pa nikad kisa ne pada okomito na tebe.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2024, 17:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Maj 2020, 16:30
Najjače da se neko treba pravdati da li vozi auto i koliko ljudi ima u njemu. Ako se nekome da paliti auto za 20 metara šta koga boli kurac... Njegovo auto, njegovo gorivo, njegov izbor.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2024, 17:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2020, 06:41
skypostman je napisao:
Jel i ovo Draskic uradio?

Lik je napravio kartice prijateljstva, zvao narod na mitinge gdje im je dijelio kartice, a nije potpisao ugovore sa onima koji bi trebalo da spuste cijenu.

Naravno da je njegov sljedeći potez da glumi žrtvu.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2024, 17:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ma bravo, nema sta. Razotkrio si ga.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9552 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]