ElPadrino je napisao:
jovic23 je napisao:
Ovog El_Padrina ne bih ni komentarisao jer zvuči kao jedan od Draškovih analnih speleologa iz uprave.
Jovke burazeru, kako sam skontao i nisi iz BL, tako da ne rise. Zadnja tri ili četiri komentara na ovu temu ti je bio cilj da me potkačiš nekim jeftinim opaskama, tako da nemoj.
@motozeljoPrije svega svaka čast na ovome ako je istina
" Sve ovo sam pokazao Gradonačelniku (slike i video) kako smo iznosili vreće sa pijeskom kad je bilo "svečano otvaranje"". U današnje vrijeme izrazito cijenim kada neko ima hrabrosti nešto uraditi i u realnom životu, a ne samo palamudit po internetu.
Drugo, da se razumijemo i ja i ti, a i svi ostali, ponavljam da nisam advokat dotičnog i nemam nikakve veze sa njim niti sam se okoristio sa ovom gradskom administracijom, samo pokušavam biti realan.
Dalje, tačka 1) nema nikakve veze sa GU nego sa nevaspitanjem današnje omladine.
Tačka 3) je greška prethodnih administracija i samo vrh ledenog brijega lošeg vođenja Sokolskog doma.
Tačka 4) mislim iskreno da je malo pretjerivanje. Mislim da i nekom arhitekti koji sve to projektuje i nije baš lako da sve uklopi i date gabarite i dimenzije, a da makar negdje 'ne zakine' koji centimetar. Tako da se kao proizvod dobije to što ti navodiš, ali mislim da to ne utiče toliko na cjelokupnu sliku.
Tačka 5) je subjetkivni utisak i meni lično su te klupe sasvim pristojne. Takođe i tribine, naravno da zjape prazne (mada i ne zjape, barem nisu kada sam ja bio na stonom tenisu), ali one su napravljene za neke veće događaje kao što je bio onaj jedan turnit što je tu organizovan.
Tačka 6) sasvim sam siguran da to nema veze konkretno sa Draškom i njegovom ekipom, nego sa nesavjesnim ponašanjem radnika i slično. Pa nije baš za očekivati da Draško trči po gradu, gleda radove i opominje kada će se nešto uraditi i kako.
Tačka 7) je definitivno katastrofa.
Tačka 8 ) je već polemisano na internetu i smatra se da nisu 'vandalska' rušenja, nego rušenja nekih organizovanih ekipa (zapitati se kojih....)
Tačka 9) nisam zalazio iskreno toliko u detalje, meni je podloga ovde gdje sam igrao bila okej.
Tačka 10) mislim da se ovo odnosi na sportsku gimnaziju što je neko spomenuo, a koja je stopirana ne znam kojim kanalima, ali znam da je korijen stopiranja u svima poznatoj multimedijalnoj sali. Pri tome teretana i sala su realno bili krš i ostali u komunističkom vremenu, ali naravno da je imalo tog nekog šmeka, gradskog duha sa starim gradskim njuškama.
Ovako kada se navede, mislim da nisi zlonamjeran, samo fali malo objektivnosti i prije svega
razumijevanja, koje smo svi kolektivno izgubili. Malo da se da prostora i za neku grešku a i da se malo rezonuje da i on nije čarobnjak iz Oza ili Gandalf pa da otklanja sve kao od šale i da sve poslije njega bude savršeno.
Takođe računaj i ti eto koji živiš od 80te a i svi ostali, da taj Sokolski niko nije od rata pogledao, a kamoli nešto uradio, a realno po duhu, priči i svemu onome što predstavlja trebao bi biti jedan od simbola grada.
Moram da ti odgovorim<
1.Jeste kriva GU jer su omogućili da se lupa loptama do 23:00 minimum a često i iza ponoći. Po tvom ličnom mišljenju ispada da si i ti nevaspitan jer dolaziš igrati stoni tenis od 21:00 pa dok ti ne dosadi. Da li si se ikad zapitao da li svojim dolaskom i igranjem ometaš nekog u odmoru?
2.Izgradnjom tribina je zatvoren jedini prilaz vatrogasnim vozilima zgradama koja broji 60 stanova.
3.Ako je krenuo u rekonstrukciju nekog objekta prvo se treba popraviti ono što ne valja, ne pravi se kuća od krova već od temelja, a ne napraviti "nešto novo" a staro ko jebe ..... bitno je sakriti nedostatke, fasada otpada valjda neće koga osakatiti od djece, a fiskulturne sale nek prokišnjavaju.
4.Apsolutno nije pretjerivanje, očigledno da se nisi ni naigrao fudbala na Partizanu a još manje si gledao sportske igre nekadašnjih velikih BL kolektiva, tipa Čajevec, PTT, Jelsingrad, Incel, Kosmos, KBC, Sintetik itd. gdje je bilo prijavljeno i po stotinu ekipa..... tada nije bilo ograda i bilo je najmanje 5m slobodno od bijele linije terena i nije bilo nikakvih prepreka ako se zaletiš da ne polomiš nogu. I baš utiče na igru jer ne možeš isti igrati normalno da te ne dočeka prepreka opasna po zdravlje.
5.Koja je svrha klupe ako niko ne sjedi na njoj, koja je svrha tribine ako je organizovan 1 turnir ljetos i to je trajalo dva dana. Već sam ti napisao kako je i koliko firmi slalo ekipe na sportske igre, usput od nas mlađih svaka zgrada je imala svoju ekipu..... plavi neboder. žuti i bijeli neboder, moja zgrada je imala dve ekipe, zgrada uz park P.Kočić jednu ekipu a redovno su nam dolazili u goste sa Pobrđa, Čaira, naselja Ante Jakića i sa Lauša. Vikendom nisi mogao doći na red da odigraš utakmicu.
6.Tačno , nema veze sa Draškom ali i ima .... Draško ovjerava uplatu firmi koja je izvodila radove, Draško ima saradnike koji ga obavještavaju o napredovanju radova, Draško kontroliše nadzorne organe koji vrši kontrolu radova..... i svi oni nisu uradili kako treba posao, drugim riječima omanuli su ili su zatvorili oba oka da se ne vidi (ne)urađeno.
7.Ajd da se bar u nečemu slažemo ..... u 21. vijeku branim ulaz sa vrećama sa pijeskom od kišnice.
8.Jedna od sprava je polomljena još početkom ljeta ima bar tri mjeseca, i ništa strašno nije što jedan pristojan varilac ne može popraviti, a koš su iskrivili momci koji su do tad redovno dolazili igrati košarku. Neću reći da nisu instruisani od nekoga ali nemam dokaze.
9.Ti si napisao da je stari teren bio betonski a ja sam to previdio. Nije betonski već asfalt debljine 18cm. Kada je prethodna vlast skidala asfalt trebalo im je tri dana da polupaju isti i da odvezu. Sve ovo što je rađeno je toliko loše da je upitan rok trajanja. Novi teren je toliko neravan a to se vidi po lokvama koje ostanu iza kiše. Stari teren nije imao te probleme, kiša se nije zadržavala na njemu imala je gdje da otiče voda a okolna trava je upijala sav višak. Sad trave više nema ima goli asfalt i voda se zadržava na istom jer nema gdje da oteče.
10.Ne, ne odnosi se na sportsku gimnaziju, Sokolski je imao tri sale, dve manje i centralnu veliku. Prva mala je pretvorena u kafanu, druga mala propada zbog prokišnjavanja a koliko znam jedino još funkcioniše ta centralna i služi svojoj svrsi.
Apsolutno je netačno da na Sokolskom ništa nije rađeno od rata, zamjenjen je krov na centralnoj sali pa ga je jedne godine odnio vjetar te je isti ponovo popravljen i stoji do sad. Najmanje jednom je sređivana i nabacivana fasada ali očigledno da je posao loše urađen. Ravni krov koji sad prokišnjava je renoviran jedanput.
Sve nedostatke koje sam ti naveo u prvom postu i još više njih sam pokazao Drašku (pored slika i videa) kad je bilo otvaranje terena na Sokolskom i nije preuzet nijedan korak da se bar nešto popravi. Pisao sam bar tri puta ispred ZEV-ova da se bar riješi odvod da ne strahujemo od kiše ali GU i Gradonačelnik i njegovi saradnici neće da nam izađu u susret. Zato od mene i svih stanara jedna velika NULA za GU, Gradonačelnika i njegove saradnike.