Schlager je napisao:
vjerovatno si previše bejbi,pa te zato ne znam,a možda i znam---ko zna

...tajanstvena si!
Nisam ja tajanstvena, nego sam nepristupačna.
Pregršt tema sam otvorila na forumu, toliko toga sam napisala, toliko toga najintimnijeg možda iznijela. Iz dubina samih duše svoje.
A što se tiče Nove Varoši, otkako se javih na ovu temu, često sam onako sama sa sobom razmišljala o tom odnosu (ja-naselje). Nikako sjesti i sabrati i napisati sve. Možda ne znam ni odakle da krenem. Ni da li je uopšte važno. Ali meni mora da je važno, čim mi je u mislima. Zato i pišem.
Naime, nikad ja nisam izlazila u Novu Varoš, nisi me imao gdje vidjeti, sem možda na putu od kuće do škole

. Baš nekidan sa starim nekim društvom sjedim, i jedna cura kaže, ej pa da, ti si iz Nove Varoši, a družila si se uvijek s nama (Borik, Mejdan). I do toga smo došli, kad se ova sjetila kako sam ja uvijek sama išla kući, a svi ostali u nekim čoporima i čoporićima niz Borik i niz Mejdan.
I vjeruj mi da pojma nemam ni gdje su ni šta rade moji školski drugari i drugarice. Ni s njima se nikad nisam družila, sem na rođendanima u prve 4 godine školovanja i nekim istraživanjima nekog mosta na Petrićevcu, ma nije ni važno...
Uglavnom, čudan odnos. Kontam, nema ni kafane za mene u Novoj Varoši. Niti sam Renome tip, niti sam Hanioti tip. U Pikolo su izlazili neke generacije mnooogo stare i kul, u Kalvan neki seljaci isto dosta stariji od mene, u Dijamant uopšte ne znam jel iko ikad izlazio (ne znam nikoga ko je tamo makar i zavirio), a i gazda Dijamanta mi se upucavao, starkelja jedan maleni, crnkast kao Rom, oženjen i budibogsnama svašta nešto, pa sam možda i zbog njega taj dio zaobilazila.
Još stariji od mene pamte i Bolero i nemam pojma još neke kafančice tuda. Ali sve to, definitivno nije za mene, taman da i danas postoji u punom svom sjaju.
Kad pomislim da li je postojalo IŠTA što mi se možda tamo sviđalo, sjećanje me vrati na malu pijacu kod Super marketa

Tu sam s mamom svake godine kupovala nakit za jelku.

Sa bakom povrće i voće.

No, ni ona više ne postoji.
Ljetos nas je neki naftalinski tip čovjeka par puta svratio u svoju novovarošku kafanu, onako domaćinski je otključavši u 4 ujutro, samo za naše potrebe. Čvrsto vjerujem da ni tamo više nikad neću ući.
Ima ljudi koji sada izlaze u TrendkilL u Milana Radmana, ali ni tamo me neće niko vidjeti sasvim sigurno.
"Alkatraz" na sali, poštanski brojevi svih gradova u Jugoslaviji u maloj pošti, maslenica u pekari Đurić, kuća strave na raskrsnici kod pekare Tadić, pa ništa... ipak. Baš ništa nije dovoljno da je osjetim svojim naseljem. Eto. Razmirili se Nova Varoš i 800.