_зока je napisao:
Svi smo individue, svako se zabrinuo o sebi, a određene interesne grupacije naš život i naš svijet prilagođavaju sebi. Nama kao nude izbor, možeš gledati "Farmu", a ako ti se ne sviđa može i "Big Brother"....Ono, možda je nejasno ovo što pišem al' pametni ste vi, skontaćete.
Ne slažem se ni s jednom od ove dve stvari...dobro i ova treća, da smo pametni, je diskutabilna, ali nebitna za temu...
Prvo, danas su ljudi, više nego ikad društveni, i rekao bih ovisni o društvu...sve što radimo uglavnom radimo da nas primjete...Oni koji se najviše busaju u prsa sa "boli me kurac šta drugi misle o meni" su upravo oni kojima je najviše stealo do toga kako ih drugi posmatraju...
Ova druga stvar me podsjeća na onu diskusiju na forumu "Ko ne sluša AZRU seljačina je i primitivac jer sluša Grand i slično"...nije tako...Nije sve tako grubo jednostavno...
I RTS i HRT imaju i više nego obrazovne, ali prave obrazovne programe...da stvar bude gora (ili bolja) većina tih istih se nalazi u nekom jutarnjem terminu i popodnevnom terminu, taman reklo bi se u doba za omladinu i mlađe...To što velika većina to ne gleda i draži im je internet ili nešto drugo, to je problem prije svega tih ljudi, ne televizije (odnosno države), jer ona je obavila ono što je do nje. Nije svugdje Veliki 'rat ili Farma...činjenica je da su ljudi odustali od druge vrste programa, ne zato što ga nema, već zato što im se može...Fino je gospodin iz Dervente rekao, ako ti se ne sviđa ugasi TV, ili u najmanju ruku, prebaci program...