Glasanje sam zamislio tako da svako izabere tri njemu najvaznije opcije, tako bi se u sumi opet doslo do iskaza povodom toga sta nam predstavlja srecu. Znaci mislio sam da za sebe izabere sta mu predstavlja srecu. Moglo se dodati jos opcija, nekome je vlastita ljepota i dobar izgled razlog da se bude srecan (samim tim i tuzan, ako nije lijep, znaci utice na srecu), ali izabrao sam bez previse razmisljanja one opcije za koje sam mislio da su nekako najvaznije.
Ja sam izabrao novac, zdravlje i licne sklonosti. Zdravlje se podrazumijeva, mada se ne moze reci da je neko sretan zato sto je zdrav, srecu zbog zdravlja osjecamo samo dan-dva nakon prelezane bolesti, veci dio vremena se zdravlje podrazumijeva kao uobicajeno stanje pa i nije neki razlog da budemo srecni, ajd nebitno. Novac predstavlja materijalnu obezbjedjenost, iako ne mora biti uzrok konstantne srece u smislu ushicenosti, preduslov je da budem zadovoljan i osjecam sigurnost u materijalnom svijetu. Licne sklonosti cine mene licno i moj privatni zivot, nesto cime ispunjavam svoj zivot i daju smjer mom zivotu. Ljubav i socijalni kontakti su itekako vazni, ali su ipak iza nabrojane tri opcije.
Jedan nacin da se odredi sta nam je najbitnije moze biti i poredjenje svake moguce kombinacije opcija, i odredjivanje kojeg dijela bi se prije odrekli. Npr. odrekli bi se novca zarad zdravlja, znaci zdravlje nam je vaznije od novca. Odrekli bi se prijatelja radi ljubavi jer to svi manje vise cinimo, i onda pitanje da li bi se odrekli ljubavi radi novca, ali ovdje ne treba zamisljati da smo vec u vezi, nego da smo stavljeni pred izbor da li da dodjemo u posjed novca ili nase simpatije, itd..
Drugi nacin je da se zapitate bez cega ste nesrecni. Da li vas odsustvo partnera cini usamljenim i nesretnim, da li vas odsustvo novca cini nesrecnim, odsustvo hobija i neispunjenog privatnog zivota (dosada), itd..
Uglavnom, nemojte previse razmisljati o tome sta je istinski, filozofski faktor srece, nego vama licno.

Zato ubjedjivanje drugoga u to sta je vaznije i nema previse smisla.