banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Dec 2010, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
tensSa je napisao:
NE shvatas sustinu problema, problem je novac, niko ne zeli da rodi djete u trenutnom okruzenju.

Zasto ja necu da imam 5-toro djece, pa nemam para da ih hranim, logicno, a sto sto se Siptari samo razmnozavaju je njihov problem, zasto je tako ne znam, mozda nemaju para za kondome, ko ce znati, mozda ne znaju da se treba izvaditi na vrijeme, ne znam ni ja jbg...
Vecina forumasa ce se sloziti da ne zeli imati petoro ili vise djece jer bolje je imati dvoje kojima mozes priustiti normalan zivot, nego 5, a da si jad i bijeda, cista logika, ne treba mi nikakva statistika da to uocim.

Vecina forumasa je iznad prosjeka, materijalno(sada kad majlili ozeze :D ), a jos vise intelektualno, samim tim razmisljaju o tome sta sve treba da se jedno dijete odgoji, da se djetetu obezbjedi i koliko to sve traje. Negdje je bila zeza sa tim da je u nasim krajevima svako dijete dok god ima zive roditelje. Ljudi u gradovima razmisljaju tako, oni na selu bas i ne,a po statistici, jos uvijek vise od polovine stanovnistva RS zivi na selu.Albanci i neki drugi manje razvijeni narodi ne razmisljaju tako, isto kao sto su i nasi roditelji ili bake i djedovi (zavisi koja generacija) imali kamaru brace i sestara, tako je i sa njima danas.Jos nisu dosegli stepen razvoja u glavi , da bi razmisljali o tme na takav nacin.Kina je uvela politiku jednog djeteta i uspjesno je suzbila pretjrani rast stanovnistva.Indija, s druge strane nije, pa ce po procjenama vec za 15 godina po broju stanovnika presisati Kinu.
Toliko smo se udaljili od teme, a Crnogororci se zapravo samo uvlace EU i nista drugo.A EU je svejedno, jer Montenegrina ima samo saka jada u odnosu na ostale koji zele uci u EU.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Vecina forumasa je iznad prosjeka, materijalno(sada kad majlili ozeze :D ), a jos vise intelektualno, samim tim razmisljaju o tome sta sve treba da se jedno dijete odgoji, da se djetetu obezbjedi i koliko to sve traje.

to je najobicnija gomila go*ana. oces da kazes da vecina forumasa jadna zabrinuto razmislja i planira sta im treba za odgajanje djece i da, jer su previse pametni, u to se ne upustaju.
ja sam (planirano) dobio dijete u trenutku kad sam sa suprugom zivio od 500£ mjesecno u najskupljoj evropskoj drzavi, jer sam otplacivao skolarinu za doktorske studije u visini od 11000£ godisnje, i radio po 12 sati dnevno. prema tome, nemojte mi sra*a o tome kako za djecu trebaju neka nenormalno velika sredstva i kako srbi ne stvaraju porodice zato sto, eto, nece da se jadna djeca muce, jer je to najobicnija laz i demagogija.
pravi razlog je to sto, ako zelis da formiras porodicu, onda, jebiga, nesto moras i da zrtvujes. sto znaci da nema vise beskonacnog ispijanja kafa po cijeli dan, nema vise izlazaka i ispijanja piva bas svako vece, nema vise gledanja i odlaska na svaku utakmicu koja postoji. moras malo da se stisnes. a to je za vecinu forumasa potpuno nepojmljivo. treba prvo fakultet (koji traje po 7-8 godina na grbaci roditelja) zavrsit, pa onda kad se dodje do para malo da se "izivi", jer, zaboga, pa jos se mlado za ozbiljne stvari. jerbo je lakse sjedit u kafani, ispijat kafu, i laprdat kako bi ti svasta nesto radio da ti neko da 2 ili 3 ili 5 hiljada eura koje, kofol, zasluzujes.
i sve je to u redu, al kad mi ti i takvi pocnu pricat da su njima porodicne vrijednosti svetinja i da pederski brakovi i pederske parade ruse tradicionalne porodicne vrijednosti koje oni brane...mislim stvarno

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 14:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Sad mi je u glavi film Virgina.
Mozda ce sad crnogorci htjeti kcerkice umjesto sinova, jer bolje udati kcer nego dobiti musku snaju :D

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 14:43 
@Milanko

Jeste tako kao sto kazes, ali kada sa prosjecnim primanjima imas dvoje djece, ajde ti sa dve prosjecne plate nahrani, obuci i skoluj petoro djece (ako govorimo o natalitetu), znaci da imas oko 1500 KM mjesecno.
Stavi sve na papir pa vidi kako je...

Za dvoje djece i nije problem, ali ja govorim o troje ili vise, prvo sebi to ne zelim priustit, a onda ne zelim da mi djeca budu siromasna...

Mozda bi moderatori trebali npraviti novi topic od ovoga, da ne spamamo ovdje...

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
Vecina forumasa je iznad prosjeka, materijalno(sada kad majlili ozeze :D ), a jos vise intelektualno, samim tim razmisljaju o tome sta sve treba da se jedno dijete odgoji, da se djetetu obezbjedi i koliko to sve traje.

to je najobicnija gomila go*ana. oces da kazes da vecina forumasa jadna zabrinuto razmislja i planira sta im treba za odgajanje djece i da, jer su previse pametni, u to se ne upustaju.
ja sam (planirano) dobio dijete u trenutku kad sam sa suprugom zivio od 500£ mjesecno u najskupljoj evropskoj drzavi, jer sam otplacivao skolarinu za doktorske studije u visini od 11000£ godisnje, i radio po 12 sati dnevno. prema tome, nemojte mi sra*a o tome kako za djecu trebaju neka nenormalno velika sredstva i kako srbi ne stvaraju porodice zato sto, eto, nece da se jadna djeca muce, jer je to najobicnija laz i demagogija.
pravi razlog je to sto, ako zelis da formiras porodicu, onda, jebiga, nesto moras i da zrtvujes. sto znaci da nema vise beskonacnog ispijanja kafa po cijeli dan, nema vise izlazaka i ispijanja piva bas svako vece, nema vise gledanja i odlaska na svaku utakmicu koja postoji. moras malo da se stisnes. a to je za vecinu forumasa potpuno nepojmljivo. treba prvo fakultet (koji traje po 7-8 godina na grbaci roditelja) zavrsit, pa onda kad se dodje do para malo da se "izivi", jer, zaboga, pa jos se mlado za ozbiljne stvari. jerbo je lakse sjedit u kafani, ispijat kafu, i laprdat kako bi ti svasta nesto radio da ti neko da 2 ili 3 ili 5 hiljada eura koje, kofol, zasluzujes.
i sve je to u redu, al kad mi ti i takvi pocnu pricat da su njima porodicne vrijednosti svetinja i da pederski brakovi i pederske parade ruse tradicionalne porodicne vrijednosti koje oni brane...mislim stvarno

Digao si mi zivac, pa sam opsovao, ali se ipak ne mogu spustiti na tvoj nivo, zato prepravljam post od maloprije.
Samo ne znam koga ti farbas, pored toga sto se hvalis. Sa 500 funti ne mozes sam prezivjeti, a mora da si superextra sposoban kad si radio po 12 sati dnevno i jos zavrsio doktorske studije :roll: .
I komotno mozes svoju diplomu odnijeti u wc i tamo iskoristiti kad nisi naucio kako se normalno komunicira.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Mislim da će te brakove najmanje sklapati stanovnici Crne Gore, dakle Srbi i ostali :D Ovo čak nema veze ni sa uvlačenjem EU, jer ovo ni tamo nije standard. Prosto, ljudi hoće da budu neki evropski "Vegas", gdje će bogati pederi (čisto sumnjam da će neki Vujadin i Milo iz Kolašina potrčati da ozakone svoju vezu) dolaziti, vjenčavati se na brzaka, trošiti pare, i kasnije pričati svojim bogatim gej prijateljima.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ја не могу да вјерујем шта човјек прича..
просјечна плата за обичан посао у БЛ је 500-600 км..
значи једна брачни пар има мјесечно 1200 км, макс 1500.
ако дигну неки кредит да узму стан, пола од тог одвоји одмах за рату.
од чега плаћат режије, хранити себе и још дјецу?
рачуница је проста.. или ти ниси дуго био овде па си заборавио како функционише.
а то да си живио са 500 фунти окачи мачку о реп.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 17:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
laoce je napisao:
Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:

Digao si mi zivac, pa sam opsovao, ali se ipak ne mogu spustiti na tvoj nivo, zato prepravljam post od maloprije.
Samo ne znam koga ti farbas, pored toga sto se hvalis. Sa 500 funti ne mozes sam prezivjeti, a mora da si superextra sposoban kad si radio po 12 sati dnevno i jos zavrsio doktorske studije :roll: .
I komotno mozes svoju diplomu odnijeti u wc i tamo iskoristiti kad nisi naucio kako se normalno komunicira.

Dobro si mu rekao. Takvu priču priča svaki novopečeni gazda kad je8e radnika za crkavicu kad se požali on njemu "ja sam kod švabe suđe prao 12 sati i nisam se žalio!" a kila zlata na njemu i auto od 100k marki. Ako si to uspio što kažeš tako u UK ja ti se duboko klanjam i izvinjavam, pošto si Tito za mene, jer sam ja bio u Londonu kod rodbine i čisto sumnjam da si sa 500 eura živio sa ženom i djetetom nemoj molim te....

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 17:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Kad si već bio u Londonu, nauči razlikovati simbol funte i evra...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 17:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Biće zanimljivo posmatrati kako će se ovaj proces odvijati u Montenegru. Mada ne bi me začudilo kako bi im Milo naredio da svi budu pederi, oni bi to uradili zarad evrointegracija.

Ho ho ho!!!

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 17:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Džontra je napisao:
Kad si već bio u Londonu, nauči razlikovati simbol funte i evra...

Au vidi stvarno do mene je navika :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]