banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 02:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1280 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 64  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Okt 2010, 22:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
Leona je napisao:
Citiraj:
Zar treba da ih tučemo zato što su kreature, što se krevelje, što su umno bolesni?

Molim te lijepo. Koliko pedera je pretuceno danas ili juce u Beogradu? A koliko neduznih policajaca??

A koliko bi pedera bilo pretučeno ili ubijeno da nije bilo policajaca?

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
kliber je napisao:
Leona je napisao:
Citiraj:
Zar treba da ih tučemo zato što su kreature, što se krevelje, što su umno bolesni?

Molim te lijepo. Koliko pedera je pretuceno danas ili juce u Beogradu? A koliko neduznih policajaca??

A koliko bi pedera bilo pretučeno ili ubijeno da nije bilo policajaca?

A koliko tek ne bi bilo nicega da niko nije ni spomenuo paradu? I tako u nedogled...

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ajkula je napisao:
Milanko Djeric je napisao:

kao sto lijepo pise u svetom pismu "zasto vidis trun u oku brata svoga, a ne vidis brvno u oku svom. licemjeru! prvo izvadi brvno iz oka svog, pa onda ces moci izvaditi i trun iz oka brata svoga"

I stvori Bog covjeka po oblicju svojemu.. musko i zensko.. stvori ih.. i rece im.. radjajte se i namnozite i napunite zemlju...

Posto si se dotakeo Svetog Pisma.. onda vjerovatno znas Boziji stav i stih gdje kaze.. Da je gad pred Bogom onaj koji s muskarcem legne.

хајд ајкуло да се и ја с тобом једном сложим. :D :D :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 22:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2008, 22:54
tensSa je napisao:
Izvidnica, izvidnica, pavla jurisica....

Momcilo vojvodo,odjekuje ponovo...

Nećkala se lopta nećkala...

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 23:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Auh...odjaviš se na koji sat i pogubiš konce :)

No da se ne vraćam i citiram svašta, samo ću se složiti sa Vaderovim postom...

Citiraj:
Huliganstvo nikako ne podržavam i već sam napisao da su najveće žrtve svega ovoga, a i najneviniji, policajci. Ali vlast je to znala i mogla je to sve da spriječi, to joj je i dužnost, ali zapad diktira i rekao im je da se parada mora održati, da je parada uslov za EU i slično.

Vlast neće ukinuti huliganstvo tako što će odobravati održavanje događaja visokog rizika. Ta borba se vodi na drugačiji način, a ja bih lično počeo sa navijačkim huliganstvom. Ali odobravanje i održavanja ovakvih događaja je totalni promašaj aktuelne vlasti. Da sam ja na vlasti ja ne bih odobrio ni nekakvu mirnu paradu penzionera ako bih znao da će biti krvi, već bih problem pokušao rješavati na drugi način.

Koliko je meni poznato, od tog famoznog "5. oktobra" nijedan masovni događaj u Beogradu nije prošao bez incidenata. Taj "drugi način" koji Vader spominje u postu jedini je izlaz, koji bi trebao biti edukativnog sadržaja. Ne može se silom sve rješavati.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 23:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22

a poenta br. 2 : niko od nas nema pravo da postavlja norme oko toga sta je moralno, sta je prirodno, sta valja a sta ne valja. kao sto lijepo pise u svetom pismu "zasto vidis trun u oku brata svoga, a ne vidis brvno u oku svom. licemjeru! prvo izvadi brvno iz oka svog, pa onda ces moci izvaditi i trun iz oka brata svoga"

to sto si citirao iz svetog pisma nema veze sa temom, citat se odnosi na nesto drugo.Ako se i moze primjeniti na ovu temu, on nigdje ne kaze da ne trebamo izvaditi trun u oku svog brata, nego da izvadimo prvo brvno iz svog oka.
Ako vec citiramo sveto pismo, mogu samo reci da mi zbilja ne trebamo postavljati norme, jer ih je Gospod vec postavio.
U ovom slucaju i priroda svijedoci protiv homoseksualnosti, ukoliko u boga ne vjerujemo.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 23:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
kliber je napisao:
Leona je napisao:
I ko god kaze da bi ovo trebalo da bude normalno http://padina.forum-2007.com/informacij ... -t1219.htm pogledaj slike takvih parada... taj je za mene umno bolestan. Kome trebaju takvi ...ne LjUDI, nego KREATURE?

Vi jednostavno ne razumijete... Zar treba da ih tučemo zato što su kreature, što se krevelje, što su umno bolesni? Treba li sve da ih protjeramo ili pobijemo? Ako nisi prespavala časove istorije, onda znaš da smo imali takav režim prije 60 godina. Dio te ideologije postoji u Srbiji i (očigledno) u našim glavama. Fašistima se ne ide niz dlaku i ne zabranjuju se "okupljanja visokog rizika" zato što fašisti tako žele, nego se izađe na ulice sa policijom i (ako treba) vojskom, pa se gamad pozatvara. Bolno jeste, ali se dugoročno isplati.

Suština je ovo. Tačka. Nalupati se gamadi i povješati ih za primjer po Beogradu. Da konačno neki ljudi izbace ideje iz glave kako neko treba da izgleda, šta da misli i šta da radi.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 23:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
Leona je napisao:
A koliko tek ne bi bilo nicega da niko nije ni spomenuo paradu? I tako u nedogled...

Nije unedogled, Leona. Ti se slažeš s tim da fašisti treba da nam diktiraju šta ćemo da radimo, gdje da se krećemo, s kim da spavamo, u kojim pozama...
Žalosno...

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 23:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Posto si se dotakeo Svetog Pisma.. onda vjerovatno znas Boziji stav i stih gdje kaze.. Da je gad pred Bogom onaj koji s muskarcem legne.

bravo, da potenciramo jos jednom, PRED BOGOM! da li si ti bog? da li je covjek=bog? da li ti imas pravo da sudis jednako kako i bog ima pravo da sudi?

da nastavimo sa citatima iz svetog pisma

"Ne sudite, da vam ne bi sudili. Jer kakvim sudom sudite, onakvim će vam se suditi; i kakvom merom merite, onakvom će vam se meriti. I kako vi činite drugima, tako će i vama činiti. (Pogl. 27, 1)

I sve što želite da čine vama ljudi, tako činite i vi njima, a ono što ne želite da vama čine, to ni vi njima nemojte činiti; jer ovo je zakon i proroci. (Pogl. 27, 5-6)

Neće svi koji Mi govore: Gospode, Gospode!, ući u Carstvo Nebesko; nego koji izvršavaju volju Oca Mojega koji je na Nebu. Mnogi će Mi reći u onaj dan: Gospode, Gospode, nismo li u ime Tvoje prorokovali? Zar nismo u Tvoje ime đavole izgonili? Nismo li u Tvoje ime čudesa mnoga činili? I tada ću im kazati: Nikada vas nisam poznavao; dalje od Mene svi vi koji zla činite. (Pogl. 27, 10)

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
to sto si citirao iz svetog pisma nema veze sa temom, citat se odnosi na nesto drugo.Ako se i moze primjeniti na ovu temu, on nigdje ne kaze da ne trebamo izvaditi trun u oku svog brata, nego da izvadimo prvo brvno iz svog oka.
Ako vec citiramo sveto pismo, mogu samo reci da mi zbilja ne trebamo postavljati norme, jer ih je Gospod vec postavio.

dakle, ti si bezgresan, pa mozes da sudis o gresnosti drugih? jel to hoces da kazes?

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 23:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:

dakle, ti si bezgresan, pa mozes da sudis o gresnosti drugih? jel to hoces da kazes?

sta znaci suditi?

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 23:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
[q
bravo, da potenciramo jos jednom, PRED BOGOM! da li si ti bog? da li je covjek=bog? da li ti imas pravo da sudis jednako kako i bog ima pravo da sudi?

Niti sam sudila, niti sam bacala kamenje, niti osudjujem pedere. Osudjujem vandalizam besposlene omladine koja se poziva na crkvi, vjeru a daleko je od iste. Samo se nadovezah na tvoj stih.. To je sve.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 23:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
sta znaci suditi?

u ovom slucaju odredjivati ko je gresnik i otpadnik, i ko je zasluzio da ga se bije

Citiraj:
Niti sam sudila, niti sam bacala kamenje, niti osudjujem pedere. Osudjujem vandalizam besposlene omladine koja se poziva na crkvi, vjeru a daleko je od iste. Samo se nadovezah na tvoj stih.. To je sve.

ah. onda se izvinjavam. poenta je da, i ako su homoseksualci gresnici, nije nase da im sudimo, nego ima neko iznad nas koji ce to da procijeni

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 23:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mislim da ne sudim, nego kazem sta sveto pismo govori.Ako mene pitas za moj stav o homo, imam pravo da kazem da je to grijeh, kao i vandalizam.Sa druge strane ja se svojim grijehom ne hvalim a kamoli paradiram po ulici, nego po milosti bozijoj molim Boga da mi oprosti i da me oslobodi i ocisti od grijehova, to je moja zelja i za homoseksualce.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
poenta je da, i ako su homoseksualci gresnici, nije nase da im sudimo, nego ima neko iznad nas koji ce to da procijeni

Bravo Milanko. :thumbup:

Procitala sam sve tvoje postove na ovoj temi i svaki potpisujem, ovaj narocito.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 23:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Ako se ne varam u Holandiji pedofili nakon homosexualaca idu s istom tezom da nisu grešnici i da pedofilija nije bolest. Nije da gay ili pedofil postaješ s vremenom već se tako rodiš, s toga samo primjeniš šablon na šta hoćeš. Svaku stepenicu tolerancije koju dopustiš vodi ka većoj, do toga je upravo dovelo da je ok da u Amsterdamu postoji stranka pedofila i da se bore za snižavanje granice za stupanje u polne odnose..ok je takodje da ako je marihuana legalizovana da se boriš za sledeću stepenicu legalizacije jer imaš osnov.
Tako isto gledam i na ovu paradu. Dopustiće se ovo, ali svi znaju da se na paradi neće stati, već je sledeća stepenica brak, a onda usvajanje djece.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 00:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Drizzt je napisao:
Ako se ne varam u Holandiji pedofili nakon homosexualaca idu s istom tezom da nisu grešnici i da pedofilija nije bolest. Nije da gay ili pedofil postaješ s vremenom već se tako rodiš, s toga samo primjeniš šablon na šta hoćeš. Svaku stepenicu tolerancije koju dopustiš vodi ka većoj, do toga je upravo dovelo da je ok da u Amsterdamu postoji stranka pedofila i da se bore za snižavanje granice za stupanje u polne odnose..ok je takodje da ako je marihuana legalizovana da se boriš za sledeću stepenicu legalizacije jer imaš osnov.
Tako isto gledam i na ovu paradu. Dopustiće se ovo, ali svi znaju da se na paradi neće stati, već je sledeća stepenica brak, a onda usvajanje djece.

Zbog cega ti otpor nasilju prema njima, izjednacavas sa podrskom homoseksualcima ? Ja ih prva NE podrzavam, jer se njihovo ponasanje protivi postulatima vjere, morala pa i zdravog razuma po mom misljenju. Uostalom bila je jedna diskusija na forumu na tu temu ( bas sam je danas trazila, ali je nisam mogla pronaci ).

Protivim se samo manifestaciji sile nad njima. Isto tako sam apsolutno protiv njihovog usvajanja djece. O pedofiliji da ne govorim - to je najveci zlocin koji covjek moze uciniti - i apsolutno sam za uvodjenje smrtne kazne za ove gadove i najgori sljam koji hoda zemljom.

Ali ako su homoseksualci punoljetni, sta se tu imam ja ili bilo ko drugii mijesati ? S kojim pravom ? I ko sam ja ili bilo ko drugi da im kazem - e neces ti meni paradirati ? To je primitivan i neodrziv stav. Za mene bi bilo gore da oni moraju da se kriju od straha od "muskarcina" pa da onda ili na silu zive s nekom zenom i unesrece i sebe i nju, ili da nekoga napadaju i siluju, nego da imaju sva prava kao i svi drugi. Kao sto neko rece - niko nikome ne moze narediti da izgleda, misli ili se ponasa onako kako bi to on/a zelio. Ta vrsta razmisljanja je jednostavno prevazidjena.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 00:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Japanese_rose je napisao:

Ali ako su homoseksualci punoljetni, sta se tu imam ja ili bilo ko drugii mijesati ? S kojim pravom ? I ko sam ja ili bilo ko drugi da im kazem - e neces ti meni paradirati ? To je primitivan i neodrziv stav. Za mene bi bilo gore da oni moraju da se kriju od straha od "muskarcina" pa da onda ili na silu zive s nekom zenom i unesrece i sebe i nju, ili da nekoga napadaju i siluju, nego da imaju sva prava kao i svi drugi. Kao sto neko rece - niko nikome ne moze narediti da izgleda, misli ili se ponasa onako kako bi to on/a zelio. Ta vrsta razmisljanja je jednostavno prevazidjena. [/i]

Zamjeni riječ homoseksualci s pedofili i reci da li bi ostavila ostatak texta nepromjenjen..
Ako uzmeš primjer Holandije kao najtolerantnije zemlje i predpostaviš da će se neka zemlja pomjeranjem praga tolerancije izjednačavati s pragom toleracnije koji sad imaš u Holandiji, onda možeš zaključiti da će iste stvari zahvatiti i tu zemlju tj. stranka pedofila i ostali skup bolesnih stvari. Svako zna da se takve stvari ne mogu zatražiti odmah već se ide korak po korak, a parada je jedan od prvih koraka nakon kojeg je svima jasno koji je korak sledeći. Sad te pitam na koji bi se ti način izborila da ne dodje do takvih stvari jer i sama ih ne podržavaš? Očigledno da sjedenje prekrštenih ruku i priče "šta se ja imam miješati" ne pali.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 00:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

naravno, brkas babe i zabe. pedofil svojim postupcima nanosi neprocjenjivu stetu djetetu. prema tome, to se ne smije i nece dopustiti ni u jednoj civilizovanoj zemlji. to sto se neko negdje zalaze za to nema nikakve veze. mogu i ja da se zalazem za to da se konj postavi na mjesto predsjenika drzave, pa ne znaci da cu se i izboriti za to.
pederi i lezbejke svojim postupcima ne nanose stetu nikome (osim sto, eto, nerviraju moralne cistunce). dakle, homoseksualci i pedofili se ne mogu trpati u isti kos

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 00:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Drizzt je napisao:

Zamjeni riječ homoseksualci s pedofili i reci da li bi ostavila ostatak texta nepromjenjen..

To ne mogu zamijeniti, jer se u tom slucaju radi o zlostavljanju djeteta, koje je fizicki i mentalno nesposobno da se odbrani od zlocinca koji se drzne nasrnuti na njega. U tom slucaju je svaka odrasla osoba DUZNA da reaguje, i zastiti osnovno pravo djeteta na zdravo i sigurno djetinjstvo, i normalan psiho-fizicki razvoj.

Mi diskutujemo o necem sasvim drugom - punoljetnim homoseksualcima i njihovom pravu da usprkos svim informacijama koje su im dostupne, naprave vlastiti izbor u vezi sa izborom partnera. To je sasvim druga situacija.

Ma liberté

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1280 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 64  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]