Castra je napisao:
danijell je napisao:
Ima dosta roditelja koji toliko daju mjesečno za instrukcije i slično... Već u osnovnoj školi.
Da li je riječ o glupim roditeljima, glupoj djeci, glupim nastavnicima ili o nečemu drugom?
Углавном глупим наставницима и незаинтересованој дјеци за тај предмет, а то је опет дијелом до наставника.
Па математика ти неће требати ако ћеш нпр. на књижевност, филозофију, политику, остале умјетности, и шта ја знам. То градиво у задња 2-3 разреда у такозваној основној већ улазе добрим дијелом у домен стручног. Неки други системи школовања вани имају ту неку основну до можда 12-те године, након тога већ слиједи нека блага средња, односно опредјељење за једну грану. Јер сви они предмети који се уче у задњим разредима основне, као и то колико се дубоко улази у поједине гране наука, та градива већини неће требати.
Шта хоћу да кажем под већини неће требати? Ако ћеш се опредијелити за књижевност рецимо, не треба ти пола оних предмета даље од онога што си научио до можда 6. разреда, осим српског, можда вјеронауке (велико можда), и... То је, већином то. Ако ћеш за медицинара, не треба ти вјеронаука, српски, музичко, па ни физике баш 100 %. Ако ћеш у грађевину, шта ће ти све ово што сам набројао што не треба ни медицинару (физика треба), такође, не треба биологија, па ни географија у толикој мјери... Итд. разумјели сте. Умјесто тих предмета који их не би занимали, могло би се, уз асистенцију родитеља, педагога, додати неки који је већ стручнији и потребан је за занимање које жели. Али то је већ жешћа реформа школства.
Изузетак правила за та задња 2-3 разреда која углавном нису "основно" образовање не спада хемија јер се она учи од 7. или којег... Међутим, ако се учи и даље оно што сам ја, има и ту ствари које нису основно познавање хемије.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!