Popokatepetl je napisao:
Ja, recimo, nemam ništa protiv pedera. Ne mislim da je njihovo "stanje" bolest. Nije mi nenormalno ni neprirodno, mada jeste neobično. To, naravno, ne znači da nisam svjestan pogodnosti bivanja heteroseksualcem u našem (da li treba da kažem, krajnje licemjernom) društvu. Drago mi je što sam hetero, i nikako ne bih volio da sam gej. Volio bih da moja djeca budu hetero. Ako ne budu, šta se tu može. Nije mi jasan stav dijela diskutanata "ako nisi protiv, ili si peder, ili si zagovornik". Ja ustajem protiv "moralne podobnosti" onih koji vole da osuđuju i etiketiraju, a ne što su mi pederi na vrhu liste omiljenih zanimacija.
Na ono prethodno nema svrhe odgovarati, jer se zajebavaš. Na ovo ima.
Ne misliš da je homo bolest, niti da je nenormalno, niti da je neprirodno, a opet ne bi volio da tvoja djeca budu gay. Zašto, ako u tome nema nikakve neprirodnosti? Zašto nikako ne bi volio da si gay? Šta te to sprječava pa tako radikalno odbacuješ tu moguću tezu? Samo, molim te, nemoj opet banalizovati cijelu priču sa nekim neadekvatnim primjerima...
I drugo: ja ne osuđujem niti etiketiram, nego samo iznosim svoje mišljenje, baš kao i ti na hiljadu drugih tema i što bi se, ako primijenimo tvoje aršine, moglo nazbvati osuđivanjem i etiketiranjem. I na osnovu čega ti sudiš o nečijoj moralnoj podobnosti? Nema ovdje mjesta za takove priče, jer je ovo jednostavno mjesto na kojem ljudi iznose svoje mišljenje. Bili oni podobni ili ne.