siki2086 je napisao:
drinin vuk je napisao:
Pekmen je napisao:
У праву си. Што је најгоре не можеш их никаквим аргументима убједити у супротно,сваки аргумент ће бити оскрнављен и проглашен шовинистичким,а што је још погубније сваким даном сам све више убјеђен да добар дио основаца у школама у БиХ о шовинизму учи тако што национализам представља у потпуно негативном контексту. А незнање нажалост је саставни дио склопова, довољно је видјети на шта личи образовни систем, универзитетски професори по Федерацији представљају један народ као националистички,што је најгоре, потпуно је небитно што представљају тако,већ је много горе што они заправо под тезом националистички истичу како ти националисти мрзе.....Смијех је суров у оваквим глупостима,али годинама се жели национализам представити као нешто болесно,а у тој и таквој Европи без обзира на похебане приче о космополитизму, угледни професори од Москве до Париза јасно праве разлику између ова два појма....
Nacionalizam jeste
bolest. Pogledaj desavanja u toku rata ex SFRJ, ne moras ici dublje u istoriju.
Zar nije bolesno sto su mnogi ostali bez oceva, sestri, majki?? zar nije bolesno sto su neke zive na raznju pekli ili im odrubljivali glave samo sto su druge nacije? To je drugar moj, nacionalizam htio ti priznati ili ne, to je bolest.
Sta koga briga iz Repubike Srpske da li Merlin odrzava koncert u Beogradu? Ako ste tolike Srbende, zasto zivite u BiH zasto ne idete u Srbiju? Zasto dijelom ne pokazte vase stavove? Nego samo virtualno laprdate... Necu vam ja smetati vise na ovoj temi, slobodno nastavite bez mene.
Што се тиче болдираног, не желим се позивати на СЗО јер руку на срце они иако би требали бити у праву,доста је ту контрадикторности. Али истовремено код тебе осјећам дозу некомпетентности.
Још увијек ми ниси дефинисао појам национализма. Некако стичем утисак да ти заправо уопште не знаш смисао тог појма и да си под утицајем проевропске идеологије почео нешто омаловажавати без осврта на сам смисао национализма.
Ово ти не говори један обичан форумаш,тотално небитан грађанин РС,то ће ти рећи сваки бољи познавалац,не поштовалац него познавалац терминологије.
А дешавања у СФРЈ нису плод националиста,већ шовиниста,патолошких плаћеника,западних марионета и екстремних организација.
У вези очева,сестара, опет ти понављам прочитај негдје ненаметнуту дефиницију национализма и схватићеш поенту,ајде рећи ћу ти основу " воли,брани и чувај своје,туђе поштуј".
Што се ражњева тиче,кад већ морам, није их пекао националиста,већ патолошки случај,шовиниста,расиста, радикалиста,ту постоји разлика.
И наравно на крају опет прозивање термином "Србенда". Никада себе нити сам нити ћу сматрам великим,дакако сам у мору оних просјечних,никада себе нисам нити ћу сматрам "Србендом", "великим Србином",али дакако ћу поносно истицати шта сам, ко сам, одакле сам,без обзира на околности покушати својим потомцима пренијети све оне вриједности мог народа,научити да поштују исте и да зарад задовољавања сопствених вриједности не прелазе пут безнађа - не крећу ка путу шовинизма који ти бркаш са национализмом.
Не сметаш ти никоме,али се представљаш на форуму другачије од онога што стварно јеси,имаш право,али барем код терминологије обрати пажњу мрзи ме писати и објашњавати основу једне идеје,о овоме би ти рекли неки далеко компетентнији форумаши и боље објаснили,има их,мада мислим да не желе губити вријеме.