banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jun 2025, 13:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 717 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 36  Sledeća

Da li podržavate održavanje koncerta ?
Da, bez obzira na sve. 37%  37%  [ 34 ]
Ne, neke stvari se ne zaboravljaju. 63%  63%  [ 59 ]
Ukupno glasova : 93
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Nov 2011, 13:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Neka hvala. Sve što me razdvaja od tebe je dobro.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 13:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Ne bih se složio da je tanka linija između nacionlizma i šovinizma.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 13:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Mišljenje je kao šupak,svak' ga ima.....Ja mislim da je vrlo tanka linija između to dvoje. U praksi naravno. Teorija je već druga stvar.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
_зока je napisao:
Mišljenje je kao šupak,svak' ga ima.....

:lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Po tiJEm definicijama nacionalista i nacionalšovinista, gdje ja tuDE spadam :-?

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 13:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Ti si kategorija za sebe :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
old fashion men je napisao:

To samo Merlin zna :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 13:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14

mozda u seljake hejtere !?

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 13:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
dr. Jovo Ubiparip je napisao:

mozda u seljake hejtere !?

:lol: :lol: :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Pa sad, seljak jesam i sutijem se ponosim. Hejter? pa sad, hejtujem samo ono što treba i što bi svatko normalan trebao, ali eto neka vam bidne.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2011, 09:47
Ceca i baja Mali Knindza, nece nikada odrzati koncert u Sarajevu, a ne vjerujem ni da ce Dino vise :D A mislim da su vam ljudi iz Beograda samo jos jednom pokazali, da se pravite veci Srbi nego ludi koji zive u Srbiji. Ne bitno, kladim se da bi Dino napunio i svaku dvoranu u BL, samo ne zelite to da priznate.

"Da te volim oduvjek sam znao, za tebe i zivot bih ja dao, zbog tebe u paklu cu da gorim, jer te vise ja od svega volim"

Cuvari casti glavnog grada...Hz

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
siki2086 je napisao:
drinin vuk je napisao:
Pekmen je napisao:

У праву си. Што је најгоре не можеш их никаквим аргументима убједити у супротно,сваки аргумент ће бити оскрнављен и проглашен шовинистичким,а што је још погубније сваким даном сам све више убјеђен да добар дио основаца у школама у БиХ о шовинизму учи тако што национализам представља у потпуно негативном контексту. А незнање нажалост је саставни дио склопова, довољно је видјети на шта личи образовни систем, универзитетски професори по Федерацији представљају један народ као националистички,што је најгоре, потпуно је небитно што представљају тако,већ је много горе што они заправо под тезом националистички истичу како ти националисти мрзе.....Смијех је суров у оваквим глупостима,али годинама се жели национализам представити као нешто болесно,а у тој и таквој Европи без обзира на похебане приче о космополитизму, угледни професори од Москве до Париза јасно праве разлику између ова два појма....

Nacionalizam jeste bolest. Pogledaj desavanja u toku rata ex SFRJ, ne moras ici dublje u istoriju.

Zar nije bolesno sto su mnogi ostali bez oceva, sestri, majki?? zar nije bolesno sto su neke zive na raznju pekli ili im odrubljivali glave samo sto su druge nacije? To je drugar moj, nacionalizam htio ti priznati ili ne, to je bolest.

Sta koga briga iz Repubike Srpske da li Merlin odrzava koncert u Beogradu? Ako ste tolike Srbende, zasto zivite u BiH zasto ne idete u Srbiju? Zasto dijelom ne pokazte vase stavove? Nego samo virtualno laprdate... Necu vam ja smetati vise na ovoj temi, slobodno nastavite bez mene.

Што се тиче болдираног, не желим се позивати на СЗО јер руку на срце они иако би требали бити у праву,доста је ту контрадикторности. Али истовремено код тебе осјећам дозу некомпетентности.
Још увијек ми ниси дефинисао појам национализма. Некако стичем утисак да ти заправо уопште не знаш смисао тог појма и да си под утицајем проевропске идеологије почео нешто омаловажавати без осврта на сам смисао национализма.

Ово ти не говори један обичан форумаш,тотално небитан грађанин РС,то ће ти рећи сваки бољи познавалац,не поштовалац него познавалац терминологије.

А дешавања у СФРЈ нису плод националиста,већ шовиниста,патолошких плаћеника,западних марионета и екстремних организација.

У вези очева,сестара, опет ти понављам прочитај негдје ненаметнуту дефиницију национализма и схватићеш поенту,ајде рећи ћу ти основу " воли,брани и чувај своје,туђе поштуј".

Што се ражњева тиче,кад већ морам, није их пекао националиста,већ патолошки случај,шовиниста,расиста, радикалиста,ту постоји разлика.

И наравно на крају опет прозивање термином "Србенда". Никада себе нити сам нити ћу сматрам великим,дакако сам у мору оних просјечних,никада себе нисам нити ћу сматрам "Србендом", "великим Србином",али дакако ћу поносно истицати шта сам, ко сам, одакле сам,без обзира на околности покушати својим потомцима пренијети све оне вриједности мог народа,научити да поштују исте и да зарад задовољавања сопствених вриједности не прелазе пут безнађа - не крећу ка путу шовинизма који ти бркаш са национализмом.

Не сметаш ти никоме,али се представљаш на форуму другачије од онога што стварно јеси,имаш право,али барем код терминологије обрати пажњу мрзи ме писати и објашњавати основу једне идеје,о овоме би ти рекли неки далеко компетентнији форумаши и боље објаснили,има их,мада мислим да не желе губити вријеме.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 11:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
engleski knjizevnik samuel johnson je 1775 rekao jednu vrlo pametnu recenicu:

Patriotism is the last refuge of a scoundrel

iliti 'patriotizam je posljednje utociste gadova'

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 11:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Porke?

Sto rece 3oka, u teoriji ne bi trebalo biti tako... U praksi, jebiga, je malo drugacije...

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Mislim da gospodin Džonson nije mislio na sve ljude sa patriotskim osjećanjima, nego na one bukače, koji svima vole svoj patriotizam u sprezi sa busanjem u prsa nabijati na nos. Patriotska osjećanja ne bi smjela da čovjeku sužavaju vidike i pomućuju rasuđivanje, kad se to dešava, treba se zapitati o kakvim se osjećanjima zaista radi.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Mislim da gospodin Džonson nije mislio na sve ljude sa patriotskim osjećanjima, nego na one bukače, koji svima vole svoj patriotizam u sprezi sa busanjem u prsa nabijati na nos. Patriotska osjećanja ne bi smjela da čovjeku sužavaju vidike i pomućuju rasuđivanje, kad se to dešava, treba se zapitati o kakvim se osjećanjima zaista radi.

upravo tako.
samo, velika vecina patriota potpada pod one sto ih gospodin dzonson naziva 'gadovima'.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 12:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Neku veče na tv gledam ovo

Slika

što je okarakterisano kao prijetnja, bez obzira što su u pitanju Dinovi stihovi iz različitih pjesama i uživo javljanje organizatora "Naši" gdje on između ostalog navodi da je SDP pokupovao sve karte a ne "običan" Beograđanin.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 12:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Milanko Djeric je napisao:
samuel johnson je 1775 rekao jednu vrlo pametnu recenicu:

Samuel Jackson je rekao "I'm tired of these motherfucking snakes on this motherfucking plane"

A drugi Samuel je progrešno okarakteriozovao patriotizam, zamjenio ga sa šovinizmom i onim što se kod nas zove "kafanski patriotizam"

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Samuel Jackson je rekao "I'm tired of these motherfucking snakes on this motherfucking plane"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mislim da je rekao "i have had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane", sto ne umanjuje genijalnost te recenice.

Citiraj:
A drugi Samuel je progrešno okarakteriozovao patriotizam, zamjenio ga sa šovinizmom i onim što se kod nas zove "kafanski patriotizam"

drugi samuel je upravo govorio o kafanskom patriotizmu, ali to je patriotizam koji prosipa vecina forumasa ovde.
uostalom, patriotizam je sam po sebi nevidjeno glup koncept. sto ne znaci da i mene nekad ne hvata. srecom, uglavnom samo kad su sportski dogadjaji u pitanju

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 12:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Pa kad malo razmislim, i mene drzi uglavnom kad je neki sport u pitanju.
I kad odem vani negdje, a sretnem "naseg" covjeka :) Ali to je vec doza "jugoslovenizma".

Sto se tice Dine i njegovog pjevanja, slozio bih se sa Milankom. Najbolje bi bilo kad bi odrzao koncert, a raja ga ispalila. Ali sto rece OFM, u BG ima preko 300.000 "neSrba", tako da njima ne smeta ni najmanje seruckanje po istim od prije 15ak godina.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 717 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 36  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]