lollipop je napisao:
niko nije rekao da nije bilo, vec da je bilo u puno, puno manjem obimu
Da, a i prije je bilo izuzetak ako se neko nekome ismijavao. Uvijek je bilo izuzetaka koji su se ekstremno ponasali. Medjutim, danas se to sve okrenulo, sto je nekad bilo izuzetak, sad je postalo svakodnevnica, a sto je nekad bilo svakodnevnica, sad je postalo izuzetak.
Sasvim je razumljivo da svako doba nosi sa sobom nesto svoje, i na nama je kako cemo to sve primiti i prihvatiti i kako ce to sve utjecati na nas. Nisu ni sva djeca danas tako losa, naravno da ima izuzetaka. Danas je izuzetak ako neko dijete ustane starijem u busu ili tramvaju ili da kaze "dobar dan" ili da mu je jedna setnja draza od 5 sati igranja igrica ili da mu je svejedno da li nosi Nike ili neke obicne patike ili da mu je svejedno kakav mobilni ima...
I mene je nerviralo kad su stariji govorili za moju generaciju "ova djeca danas nisu nicim zadovoljna, sve imaju pa opet nezadovoljni "..pod ovim "sve" tad se podrazumijevale igracke, i sasvim banalne stvari kao sto je odjeca, pribor za skolu, pa mozda i gameboy i eventualno kompjuter..i ostalo sto je danas sasvim normalno da svako dijete ima.
Znaci, sto govori da su ljudi sve vise i vise nezadovoljniji , sto se vise ima vise je nezadovoljstva, i normalno je da se zamilsimo i zapitamo " sta tu nije u redu "! Zasto vise ni jedan kompjuter ne moze biti dovoljan djetetu pa da bude zadovoljan..zasto se uvijek trazi vise i vise, a uvijek nezadovoljstvo i praznina...
I da, neko pomenu rodjendanske poklone. U to sam se uvjerila dosta puta. Danasnja djeca, pa cak i od 7 godina, ne pridaju znacaja poklonima. Svi bi htjeli novac. Ja se bas namucim kad trebam nekom djetetu uzeti poklon. Novac necu da dam , jer ipak poklon je poklon, i novac ne moze zamijeniti car poklona. Mada je danas tesko naci adekvatan poklon za dijete. Imaju sve, i sta god kupis, suvisno je.