banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Nov 2009, 22:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
jellyfish je napisao:
Mozda je tacno da je nacija bitna u nekim pitanjima. Ali kod nas je nacija opijum za narod. Naravno, kad bi se razumno prislo toj stvari kao u civilizovanim zemljama mozda bi to i bilo korisno. Medjutim, kod nas to uslovljava samo plemenske svadje izmedju razlicitih plemena koji se prepiru oko toga ko je bolji, a ni jedno pleme se nije nesto istaklo u drustvenom ili naucnom razvoju u svijetu i u dobrim stvarima samo u nekim glupostima. I samo se prepiru ko je bolji jer znaju da ne valjaju ni jedni ni drugi i onda bi htjeli da su malo bolji jedni od drugih. I kad sve saberes, kod nas samo steta oko tih nacija i ionako zaostale nacije jos vise unazadjuju tim primitivnim razmisljanjima o nekoj plemenskoj nebeskoj pripadnosti zato sto u stvarnom zivotu nemaju nikakvih dostignuca pa se tjese tim svadjama kako bi bili bolji malo od susjedne nacije.

kako misliš nijedno pleme se nije istaklo u društvenom i naučnom razvoju? mi srbi smo se itekako istakli, ne znam ima li potrebe nabrajati, ali evo da te malo razbudim: nikola tesla, ruđer bošković, mihajlo pupin, mileva ajnštajn, mokranjac, andrić, stefan milenković, nema manjeg naroda s više sportskih odličja mogao bih ovako do ujutro. to što drugi nemaju čime da se pohvale i nemaju na šta da budu ponosni, pa su ljubomorni na nas srbe i zbog toga nas mrze, to je njihov problem.
srbi su stari narod koji je ponosan na svoju istoriju, to što neki narodi nemaju nekih tragova o sebi i nemaju svoju istoriju i identitet, pa bi htjeli da je i mi nemamo, to je već u domenu ozbiljnih psihosocioloških studija, shvati već jednom da nismo svi isti i nas srbe ne trpaj u isti koš sa ostalim koji nas okružuju.

Vrh

Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ovde bar troje nisu Zemljani :lol:

Vrh

Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
The_new_Statesman je napisao:
Dakle iza bh multikulti jednoumlja se kriju otvorene prijetnje nasiljem. Lijepo bogami.

Puca paranoja, a ? Gdje ti vidis prijetnju nasiljem !?! Valjda cu te ja razbiti ili sta ? Skini se s toga na sta se tripas, nije dobro za tebe.

Znas sta ja vidim ? Vidim da ste se toliko zabarikadirali u torove ( i jedni i drugi i treci ) da ste apsolutno izgubili osjecaj stvarnosti. Hej u BL na ulici osvanu kukasti krstovi, a vi diskutujete ima li to mozda neku pozitivnu pozadinu !?! U Sirokom ludjaci i primitivci ubise nedavno majci sina na pravdi Boga zbog slicnog tripa ! Zemlja ( i tvoja i moja i onoga u Capljini ) je na koljenima zbog stravicne kombinacije kriminala, nepotizma, nacionalizma i pridruzene paranoje, a ti bi da se zastitis od mene ? :lol: Dakle ovo je vrhunac paradoksa !

Veca sam ja budala od vas sto se nerviram...radite sta hocete !!! Ko vas sisa i jedne i druge i trece !

The_new_Statesman je napisao:
BT, vidis za razliku od Japanese_rose ja ti ne govorim sta si i ko si (imam u najblizoj rodbini jos ekstremnije slucajeve od tvog). Imas pravo da budes sta hoces, ali nemas pravo drugima crtati sta su.

Briga me covjece sta si ! Ja samo vidim sta je nacionalizam i fasizam ucinio ( i mojoj zemlji ) i valjda mogu reci svoje misljenje !

Svaka cast @jellyfish. Upravo je tako, od rijeci do rijeci.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 22:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 09:34
Lokacija: BL dok me nisu izgurali kundacima, bajonetima, opancima...
Relevantna istinita prica.
Zivio je u BL tip, nikad mu nisam znao pravo ime. Ne znam tacno od kuda je; u BL se pojavio nekih 70tih. Studirao pedagosku. Ozenio se, imao kcerku. Odjednom poceo da fura nekakav solunski image: sajkaca, duga brada... dobio nadimak Braco Srbin. Tako sve do onih ludih godina. Zadnji put sam ga vidio pred zenitiom 90te ili cak 91ve, obrijan bez sajkace. Netko od raje, mladih motorista ga proziva: Braco Srbineee.
A on pridje i kaze: nisam ja srbin, ja sam bosanac pravoslavac.
Sjecam se, takodjer, mnogi od mojih poznanika su se smatrali bosancima. U skoli, na poslu, na Vrbanji, Vrbasu, bazenima, skijanju.... a sada odjednom - srbi! Pa koji vam je....
Da, da, radi NACERTANIJE radi. A ima i onoga: prikloni se jacem!

Pozdrav vam svima, bez obzira ako smo na razlicitim politickim stajalistima.
Sayonara ruzo

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 23:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BrozTvrtko je napisao:
kim deal je napisao:
i nije bitna sve dok ti je neko ne osporava,....

ILI TI JU NAMECE!
Garasanin o POSRBLJAVANJU crnogoraca, bosnjana (pravoslavnih, katolickih, muhamedanskih)...
Vuk Karadzic: svi i svuda srbi....
Dobrica Cosic....
Evo, nisam ni bosnjak, ni hrvat, ni srbin. U zilama mi je evropski centralno-zapadno-juzni koktel. Cak nisam ni cisti slaven. A ipak su mi htjeli na ledja natovariti jaram srpstva! Gadi mi se kad mi netko nesto na silu ucerava.

to što ti nisi ništa i ne želiš biti ništa ne znači da nacije ne postoje...
ako već ne želiš da se izjasniš o nacionalnoj pripadnosti, bar se potrudi da budeš informisan o nacijama koje te okružuju, ako ništa iz pristojnosti. kad spominješ "pravoslavne", onda nauči da ne postoje samo "pravoslavni", već moraš reći kojoj pravoslavnoj crkvi pripadaju: bugarskoj, grčkoj, srpskoj, ruskoj, rumunskoj, itd., a bosanska nije nikad postojala. prema tome prije pravoslavne nemoj zaboraviti staviti srpska, ako već pametuješ.
a srbin ne mora biti pravoslavac, već može biti npr. budista, ateista, agnostik, ali ako se izjasni kao pravoslavni, onda mora pripadati i nekoj od autokefalnih pravoslavnih crkvi.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 23:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Sve multietničar do multietničara, zašto se onda Titina Jugoslavija raspala? :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
ne dirajte japanese rose, glavu cu vam otkinuti

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 23:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
kim deal je napisao:
kako misliš nijedno pleme se nije istaklo u društvenom i naučnom razvoju? mi srbi smo se itekako istakli, ne znam ima li potrebe nabrajati, ali evo da te malo razbudim: nikola tesla, ruđer bošković, mihajlo pupin, mileva ajnštajn, mokranjac, andrić, stefan milenković, nema manjeg naroda s više sportskih odličja mogao bih ovako do ujutro. to što drugi nemaju čime da se pohvale i nemaju na šta da budu ponosni, pa su ljubomorni na nas srbe i zbog toga nas mrze, to je njihov problem.

ponosis se tudjim uspjesima? :) najlakse je tudjim perjem se kititi, bolje sam zapni i radi :)

drugo, nacije stalno nastaju a bogami i nestaju, sve na svijetu ima kraj..samo ljudi nikako da prestanu zloupotrebljavati taj proces i uopste nacije..u ovoj prokletoj drzavi, bitnija je f**** nacija od znanja, nikad necemo dozivjeti da se biraju eksperti a ne f*** srbi, hrvati, muslimani :confused3: kontam da se svi bore za svoju kulturu, ok, ali kakve veze ima nacija sa poljoprivredom, zdravstvom, industrijom? da ne spominjem sav taj brainwashing uzasni, sve mi se smucilo..

Poslednji put menjao google lazarević dana 02 Nov 2009, 23:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
manitu uci da svira je napisao:
ne dirajte japanese rose, glavu cu vam otkinuti

:lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
srbi su stari narod koji je ponosan na svoju istoriju, to što neki narodi nemaju nekih tragova o sebi i nemaju svoju istoriju i identitet, pa bi htjeli da je i mi nemamo, to je već u domenu ozbiljnih psihosocioloških studija, shvati već jednom da nismo svi isti i nas srbe ne trpaj u isti koš sa ostalim koji nas okružuju.

Poznati Bosanci :Mersad Berber, Safet Zec, Aleksa Santic, Mak Dizdar, Mesa Selimovic, Ivo Andric, Skender Kulenovic, Danis Tanovic, Mostar Sevdah Reunion ( cijenjeni sirom svijeta ), itd, itd.

Svaka cast Srbiji u proslosti - ali od 90-tih je ...sami dopunite.

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 02 Nov 2009, 23:30, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 23:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 09:34
Lokacija: BL dok me nisu izgurali kundacima, bajonetima, opancima...
filozof sa vrbasa je napisao:
Sve multietničar do multietničara, zašto se onda Titina Jugoslavija raspala? :lol:

Zato sto je u njoj zivjelo vise od 3% srba!
Kim Deal, u Bosni se Srpska Pravoslavna Crkva ne spominje nigdje prije 1920 godine poslije Kristovog rodjenja. To pise i u srpskim knjigama ako, naravno, nisu falsifikovane.
...
...ma koji mi je,
odoh na pecanje

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:

Zato sto je svijetu u tom periodu odgovaralo da na povrsinu izadju oni kojima se ti divis.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 23:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

google lazarević je napisao:
kim deal je napisao:

ponosis se tudjim uspjesima? :) najlakse je tudjim perjem se kititi, bolje sam zapni i radi :)

drugo, nacije stalno nastaju a bogami i nestaju, sve na svijetu ima kraj..samo ljudi nikako da prestanu zloupotrebljavati taj proces i uopste nacije..u ovoj prokletoj drzavi, bitnija je f**** nacija od znanja, nikad necemo dozivjeti da se biraju eksperti a ne f*** srbi, hrvati, muslimani :confused3:

ne nego dajem odgovor i repliku na drugi post 8) imaš li neki problem s tim.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 23:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ovo najviše volim, od Bošnjaka i Bosanca i ostalih izmišljeniih nacija kada krenu sa negiranjem srpstva. :lol:

I šta ste još iz Islamske deklaracije naučili? Dedo Alija baš bio neki simpatičan lik. :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 23:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2008, 19:59
Japanese_rose je napisao:
Safet Susic, Mirza Delibasic, itd, itd.

:lol:
Smijeh zbog nastavka:
Citiraj:

Nema sportskih velicina koje su se proslavile nakon 90tih?? Ima, ima :wink:

P.S. Sad mi krivolikim slovima objasni da sam "fasista" :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 23:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
kim deal je napisao:

Poznati Bosanci :Mersad Berber, Safet Zec, Aleksa Santic, Mak Dizdar, Mesa Selimovic, Ivo Andric, Skender Kulenovic, Danis Tanovic, Mostar Sevdah Reunion ( cijenjeni sirom svijeta ), Safet Susic, Mirza Delibasic, itd, itd.

Od pobrojanih svi, osim jednog, imaju veze iskljucivo sa ovim vijekom. Toliko o toj cuvenoj naciji.

Edit: dodaj u spisak - Benjamin Kalaj :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 23:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
hercegovac27 je napisao:
Nije mi bitna sve dok mi neko ne počne osporavati moju etničku a i regionalnu pripadnost.

opet kontradikcija..il je bitna il nije, sta li je???
@kim deal: naravno da ne :) nego, napisao si "mi srbi smo se itekako istakli" itd itd
pokusacu da nadjem na netu psihoanaliticko objasnjenje poistovjecivanja s grupom ljudi koja se zove nacija..ako zelite citati vise o zloupotrebi tog procesa, koji se ogromnim dijelom odigrava u nesvjesnom, proucite Edward Bernays-a i Gebelsa :wink:

Poslednji put menjao google lazarević dana 02 Nov 2009, 23:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 23:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:

Poznati Bosanci :Mersad Berber, Safet Zec, Aleksa Santic, Mak Dizdar, Mesa Selimovic, Ivo Andric, Skender Kulenovic, Danis Tanovic, Mostar Sevdah Reunion ( cijenjeni sirom svijeta ), Safet Susic, Mirza Delibasic, itd, itd.

sestro draga bosna je samo geografski pojam koji danas jeste sutra nije, a srpstvo je antropološka činjenica, a neki od ovih koje si pobrojala kao bosance nisu se tako i sami izjašnjavali pa ih nemoj ni ti izjašnjavati.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 23:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

google lazarević je napisao:
hercegovac27 je napisao:
Nije mi bitna sve dok mi neko ne počne osporavati moju etničku a i regionalnu pripadnost.

opet kontradikcija..il je bitna il nije, sta li je???
@kim deal: naravno da ne :) nego, napisao si "mi srbi smo se itekako istakli" itd itd
pokusacu da nadjem na netu psihoanaliticko objasnjenje poistovjecivanja s grupom ljudi koja se zove nacija..ako zelite citati vise o zloupotrebi tog procesa, koji se ogromnim dijelom odigrava u nesvjesnom, proucite Edward Bernays-a i Gebelsa :wink:

drago mi je da čitaš zaboravi ono mi ali opet ostaje srbi :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]