banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 03:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
dzabaleban je napisao:

Znaš kako kažu

Ne znam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 16:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Dakle, ovde neki misle da je sasvim normalno i njima zamisliva veza izmedju (lupam) 40togodisnjaka i 20togodisnjakinje? Neko spominje zajednicke intere? Pa eto...mene zivo interesuje, koje zajednicke interese/teme/poglede moze da ima cura (zena) od 25 i gospodin od 45? Novac - ona je to cisti brak iz koristi. Posao - brak iz koristi. Mene zanimaju ovi sto nabrojase ovo razumjevanje, toleranciju, ljubav i slicno. Zaista me zanima.
Ona se rodila - on stasao za zenidbu...
I nemojte mi davati za primjere holivudske zvijezde. Ja pricam o svasvim normalnim ljudima koji u 40tim/50tim nose svoje godine sa sobom a ne ostavljaju ih kod plastikanera.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
XIX century je napisao:
dzabaleban je napisao:

Znaš kako kažu

Ne znam.

Pa kako? Sad si mi kontradiktorna skroz. Joj, joj. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 17:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Helena je napisao:
Dakle, ovde neki misle da je sasvim normalno i njima zamisliva veza izmedju (lupam) 40togodisnjaka i 20togodisnjakinje? Neko spominje zajednicke intere? Pa eto...mene zivo interesuje, koje zajednicke interese/teme/poglede moze da ima cura (zena) od 25 i gospodin od 45? Novac - ona je to cisti brak iz koristi. Posao - brak iz koristi. Mene zanimaju ovi sto nabrojase ovo razumjevanje, toleranciju, ljubav i slicno. Zaista me zanima.
Ona se rodila - on stasao za zenidbu...
I nemojte mi davati za primjere holivudske zvijezde. Ja pricam o svasvim normalnim ljudima koji u 40tim/50tim nose svoje godine sa sobom a ne ostavljaju ih kod plastikanera.

zamislivo je a da je normalno - to je tesko ocijeniti - pojam normalnosti je vrlo relativan i fleksibilan.

nisam ja nabrojala ali ne znam sta se becis na ljubav toleranciju razumijevanje izmedju muskarca i zene pa makar da je razlika i 20 godina - to je potpuno moguce i realno da se desi.
cinjenica je da ima dosta takvih i veza i brakova u kojima preovladavaju ovi interesi ali to ne iskljucuje mogucnost istih iz drugih (moralnih recimo) pobuda.

to kada je ko "stasao za zenidbu" ne odredjuju godine... ni u kom slucaju. a muskarcima obicno treba vise godina da stasaju u bilo kom pogledu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 17:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pamella, uvijek me fascinirala tvoja komunikacija sa ljudima. Ne, ja se ne becim, samo iznosim svoje misljenje. Ovo pod zamisliva se misli - mozes li da zamislis sebe sa 20tak i nekoga od 40 godina? (pitam ove koji misle da je to izvodivo). Ja sebe ne mogu da zamislim.
Jeste, vrlo je moguce, ali procenat takvih veza je veoma mali. Govorim sa svoje tacke gledista i zanima me, koliku kolicinu tolerancije mora imati stariji covjek/zena naspram mladjeg?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 17:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Da, nije normalno i tesko se zamisliti ali nije ni nemoguce. Drugim rijecima, teoretski moguce, ali prakticno malo teze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 17:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Helena je napisao:
Pamella, uvijek me fascinirala tvoja komunikacija sa ljudima. Ne, ja se ne becim, samo iznosim svoje misljenje. Ovo pod zamisliva se misli - mozes li da zamislis sebe sa 20tak i nekoga od 40 godina? (pitam ove koji misle da je to izvodivo). Ja sebe ne mogu da zamislim.
Jeste, vrlo je moguce, ali procenat takvih veza je veoma mali. Govorim sa svoje tacke gledista i zanima me, koliku kolicinu tolerancije mora imati stariji covjek/zena naspram mladjeg?

wow fasciniram te :-?

vidim da iznosis misljenje ali se pritom becis tj ja to tako shvatam (a kad nesto izneses onda kasnije ne mozes uticati na to kako ce to neko drugi shvatiti :wink: )

ja sebe isto ne mogu da zamislim ali ne govorim zbog toga da je moguce. neko ko je rekao da sebe moze da zamisli nema dalje tu sta objasnjavati.. :-?

a sto se tolerancije tice - pa valjda ako je neko ima ima je i to je to nema tu nekih posebnih objasnjenja.... + tesko je emocije objasniti racionalno to je valjda jasno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 23:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
Helena je napisao:
...koliku kolicinu tolerancije mora imati stariji covjek/zena naspram mladjeg?

Koliku i ostali.
Pa nek svako sebi vaze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne znam, nekako je drugacije par istih ili priblizno istih godina/par godina gore - dole. Prolaze u isto vrijeme kroz iste stvari. Dok kod parova gdje su velike razlike u godinama jedno od njih dvoje je vec sve prosao/la (ili bar onoliko koliko drugi mora da prodje) :-s

Dobro, to oko vaganja si u pravu :D Svako vaze :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 00:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Helena je napisao:
... jedno od njih dvoje je vec sve prosao/la (ili bar onoliko koliko drugi mora da prodje)

Sve sto je za jedno nije sve i za ono drugo.
Godine... ne znace sve iskustvo, vec ono sto je svako uradio za vrijeme godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 01:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

NebeskaKrila je napisao:
Helena je napisao:
... jedno od njih dvoje je vec sve prosao/la (ili bar onoliko koliko drugi mora da prodje)

Sve sto je za jedno nije sve i za ono drugo.
Godine... ne znace sve iskustvo, vec ono sto je svako uradio za vrijeme godina.

postoji i nešto što se dešava neovisno od iskustva, kao npr biohemija organizma, proces starenja, usporavanje metabolizma, endokrine promjene itd... mislim i da ove stvari utiču na vezu, kao i sve ostale, obzirom da je veza jedan kompleksan entitet.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 02:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ma vi svi prao lupate eto ja sam 10 godina stariji od cure pa nam je bas fino ja sade imam 20 a imo sm osamnes kad smose upoznali i bas je sve super i ekxtra samo me nervira sto jos neda da ono radimo :(

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 08:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
XIX century je napisao:
samo, zašto nije isto kad su oni 20 i 30 godina, u odnosu na 30 i 40... zar ne ostaje razlika od 10 godina starijeg/mlađeg tijela, i u prvom i u drugom slučaju( mada ja nisam baš neki matematičar, al znam računati pomalo) :D

11/1=11
20/10=2
30/20=1.5
40/30=1.33

Što više odmiče starost mlađe osobe, to razlika u godinama postaje manje značajna zbog odnosa njihovih godina, to jest potencijalnog iskustva. Ne mora da znači, naravno, da će neko sa 40 godina biti zrela osoba, ali su svakako veće šanse za to nego sa 20 godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
blue je napisao:
11/1=11
20/10=2
30/20=1.5
40/30=1.33

Ovo je zanimljivo. Matematicki dokaz. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 16:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Godine u sustini nisu mjerilo ako se ljudi slazu, zive skladno i imaju harmoniju na svim poljima zivota :P to je divno i tu nema sta zamjeriti niti gledati sa predrasudama.

NO ja licno, gledajuci kroz svoju prizmu...ipak mislim da jenajveci sklad mala razlika , tako sto je muskarac stariji koju godinu od zene. Najvishe zbog energije, zajednickih interesovanja, slicne dinamike (opet ni to ne treba biti pravilo uvijek, ali je u vecini slucajeva).

Sledece, istina je , da niko od nas ne zna koliki ce kome biti zivotni vijek, no kad je jedno preevishe starije izvijesno je da ce drugi supruznik dosta godina provesti sam...

Sledeci argument, koji vraca na malo veseliju sferu zivota :D je svakako seksualnost, a to ce najbolje reci sledeci iskazi ....
@Kaze on za sebe prije 20godina: "nekad,ona me ceska po glavi a dole se dize", a kaze on sada: "kad me sada ceska po glavi, meni se kosa dize na glavi " @
:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 18:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

XIX century je napisao:
postoji i nešto što se dešava neovisno od iskustva, kao npr biohemija organizma, proces starenja, usporavanje metabolizma, endokrine promjene itd... mislim i da ove stvari utiču na vezu, kao i sve ostale, obzirom da je veza jedan kompleksan entitet.

Naravno da utice.
To su pogledi koji se mogu ocekivati, bioloske godine.

A sta ako jednom muskarcu koji zraci mladalackom energiom, igrom sudbine, treba da se amputira penis jer ima rak istog? Koje promjene bi dozivio taj par u njihovom zajednickom i individualnom zivotu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 18:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Popokatepetl je napisao:
Ma vi svi prao lupate eto ja sam 10 godina stariji od cure pa nam je bas fino ja sade imam 20 a imo sm osamnes kad smose upoznali i bas je sve super i ekxtra samo me nervira sto jos neda da ono radimo :(
Ti bi da zaglavis u zatvor, a? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 18:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...joooooooooj, ne da...covece ne da tebi, a drugima...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2007, 01:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Ljubav za sva vremena
Neobična kineska ljubavna priča - 6 tisuća stepenica

Prije pedesetak godina 19-godišnji Liu zaljubio se u deset godina stariju udovicu Xu. Kako je u to vrijeme bilo neprihvatljivo da mladić voli stariju ženu, pogotovo u malom kineskom selu u kojem su živjeli, par je odlučio pobjeći. Svoj su dom našli u planinskoj pećini gdje su prvo vrijeme živjeli bez struje i vode, hraneći se travom i korijenjem, no bili su sretni. Liu je godinama klesao stijenu kako bi Xu napravio stepenište kojim će se lako moći spuštati iz planine. Par se smatrao nestalim sve dok grupa avanturista nije otkrila njihovo skrovište. Vijest se proširila, pogotovo neobično stepenište od 6 tisuća kamenih stuba. Nedavno je Liu umro, a neobična ljubavna priča raznježila je cijelu zemlju. Njihova spilja i stepenice proglašene su muzejem, kako bi se očuvalo sjećanje na romantični par.

http://www.weirdasianews.com/2007/12/15 ... -mountain/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2007, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zah je napisao:
Ljubav za sva vremena
Neobična kineska ljubavna priča - 6 tisuća stepenica

Prije pedesetak godina 19-godišnji Liu zaljubio se u deset godina stariju udovicu Xu. Kako je u to vrijeme bilo neprihvatljivo da mladić voli stariju ženu, pogotovo u malom kineskom selu u kojem su živjeli, par je odlučio pobjeći. Svoj su dom našli u planinskoj pećini gdje su prvo vrijeme živjeli bez struje i vode, hraneći se travom i korijenjem, no bili su sretni. Liu je godinama klesao stijenu kako bi Xu napravio stepenište kojim će se lako moći spuštati iz planine. Par se smatrao nestalim sve dok grupa avanturista nije otkrila njihovo skrovište. Vijest se proširila, pogotovo neobično stepenište od 6 tisuća kamenih stuba. Nedavno je Liu umro, a neobična ljubavna priča raznježila je cijelu zemlju. Njihova spilja i stepenice proglašene su muzejem, kako bi se očuvalo sjećanje na romantični par.

http://www.weirdasianews.com/2007/12/15 ... -mountain/

predivno i romantično :angel:

starija žena i mlađi muškarac :) :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]