Rakun_Slavko je napisao:
Da, svastojed koji debeeeeelo vuce na biljojedsku prehranu. Odgovorio sam ti na pitanje: onako jadni i zakrzljali ocnjaci skoro nicem i ne sluze, upotrijebi ih na sirovom mesu pa ces vidjeti muke. Uostalom, medo je svastojed, pogledaj njegov ocnjak pa ces shvatiti kakve jade od ocnjake imamo

Kako ti možeš porediti očnjake medvjeda i očnjake čovjeka???
Ti sad porediš ova dva sisara; koji je više svaštojed i koji ima jače očnjake za trganje mesa???!!! Glupost!
Prilagođavanje!!!Evolucija!!! Da tog istog medvjeda staviš (i nekoliko generacija poslije njega), kao dio experimenta, u pripodno okruženje u kojem bi isključivo jeo hranu biljnog porijekla,, vjerovatno bi ti ogromni očnjaci zakržljali i izgubili svoju prvobitnu funkciju!!!
Kao što neko napisa, čovjek je takođe svaštojed, ali za razliku drugih životinja digao se na dvije noge, postao Homo Erectus, a zatim i Homo Sapiens! Pošto u prirodi vlada zakon jačeg, čovjek da bi opstao, evoluirao je u Razumno biće, i na taj način ne vođen samo životinjskim nagonima, uspio da produži svoju vrstu i opstanak!!!
To što neko potencira svoj stav, mi je čista sekta u svakom smislu!!! Bilo da je u pitanju vjerovanje u nešto ili nekog, bilo da je evo sad način ishrane i bilo šta drugo!!!
Sve te odluke su dio nas i čista naša intima (bar bi trebalo tako biti, jer u suproznom je ono gore!), koja postaje izlog za gledanje i natezanje, jer ne cijenimo ni sebe ni druge!!!
To što sam ja
svaštojed, ne smaram nikoga niti ću suprotnu stranu ubjeđivati u ispravnost moje odluke!!! Ipak priroda je neke stvari dobro uredila, tako da se protiv prirode besmisleno boriti!!!
Čovjek je svaštojed, tako da uzima hranu i biljnog i životinjskog porijekla, tako je oduvijek bilo!!!
Danas, zbog sličnih stavova od čovjeka prave modifikovano biće!!!
Nečiji je izbor kako će se hraniti!!!
Zato svako u svoju kuhinju i nek' ćuti!!!