banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 21:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 11:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
http://www.lastlemon.com/dailydose/images/3166.gif

:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 13:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Rakun_Slavko je napisao:
kad ono, gle cuda, covjek je SVASTOJED

u čemu je onda PROBLEM?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 13:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
nerevar je napisao:
Rakun_Slavko je napisao:
kad ono, gle cuda, covjek je SVASTOJED

u čemu je onda PROBLEM?

A da malo citas boldovano? Cura je napisala da ne moze bez mesa, jer je priroda tako uredila da covjek ne moze/umrijece bez mesa...

Laoce: i ja sam rekao inicijatoru price o vegetarijanstvu na ovoj temi da se preseli na adekvatnu temu, ali neki slabo cuju. Samo tanko crijevo ima duzinu od minimalno 6.5 m kod covjeka, kad dodas usta, zdrijelo, jednjak, zeludac, debelo crijevo dobije se cifra od preko osam metara... Ali to je neka druga tema, prasica je ovde pricala (bez podloge) i tome kako ljudi moraju jesti meso jer je tako priroda uredila, pa sam joj ovde i odgovorio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 13:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rakun_Slavko je napisao:
A da malo citas boldovano? Cura je napisala da ne moze bez mesa, jer je priroda tako uredila da covjek ne moze/umrijece bez mesa...

ma šta cure znaju.. :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 16:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Priča o vegetarijanstvu je već debelo prežvakana!!!

Kad mi neko od vegetarijanaca objasni za šta meni služe očnjaci onda ćemo moći pričati...

Još jednom ću ponoviti da neki ovde pogrešno tumače poentu dobrog filma i da su iz cijele priče izvukli nekoliko pasusa u kojima traže opravdanje za svoje životne odluke...

Sem ako ne težite da zaključate temu u kojoj ste se isprosipali, vratite se na istu, jer vjerovatno ima još mnogo toga da se kaže...

Ili nema?

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 17:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
Priča o vegetarijanstvu je već debelo prežvakana!!!

Kad mi neko od vegetarijanaca objasni za šta meni služe očnjaci onda ćemo moći pričati...

Još jednom ću ponoviti da neki ovde pogrešno tumače poentu dobrog filma i da su iz cijele priče izvukli nekoliko pasusa u kojima traže opravdanje za svoje životne odluke...

Sem ako ne težite da zaključate temu u kojoj ste se isprosipali, vratite se na istu, jer vjerovatno ima još mnogo toga da se kaže...

Ili nema?

Tiki gospodaru svemira, ocnjaci ti sluze da pokidas meso sa kostiju zivotinje koje si upravo ubio svojim kandzama/zubima, onda fino to meso POKUSAS sazvakati, ako eventualno uspijes, progutas ga i onda crkavas 2-3 dana jer ti zeludac sirovo meso nece moci preraditi.
EDIT koji sam ja glupan kad se prepirem sa zidom, izvoli polozi fiziologiju zivotinja sa vecom ocjenom od mene pa mi onda soli pamet o varenju hrane... Do tada pusica i ne javljaj se ako ne znas anatomiju i fiziologiju zivih organizama, kao sto se ni ja necu javljati na elektrotehnickim temama...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 18:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne razumijem samo što mi nisi odgovorio na pitanje!
Ili si istinu morao da dopuniš ogromnom dozom cinizma?!?

Da si dobio dobru ocjenu iz fiziologije životinja - vrlo moguće!
Da si nešto naučio - nisi!
(štaviše, ovde se mnogo više baviš filozofijom nego fiziologijom, al ajd')

Sa tebi bliskog filozofskog stanovišta:
Osnovna stvar koju ti očigledno ne kapiraš jeste da ne postoji crno i bijelo!
Samo sivo!

Fino si i sam rekao - čovjek je svaštojed! Samim tim... njegov organizam (uključujući i zubalo) ima manji ili veći broj osobina i mesoždera i biljojeda! Ali za razliku i od jednih i od drugih, čovjek ima razvijen mozak koji mu omogućava da izabere šta će da jede!* Tako da može da opstane na svakom staništu i u svakoj situaciji, tj. da se prilagodi!
Što i jeste osnova evolutivnog razvoja!

Slobodno ti ponovi tu fiziologiju i evoluiraj u razumno biće, pošto ti ta vegetarijansko-metroseksualna revolucija očigledno ne godi!
Mnogo si nervozan, "brate"...

* А ја, kao što već rekoh, biram dominantno žitarice i vlaknaste materije biljnog porijekla, potom mlijeko i mliječni proizvode, te na kraju meso i mesne prerađevine! Jer mom organizmu tako godi!!!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Nervozan je,jer odavno meso nije vidio. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 18:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E sad... imaju razne vrste mesa... :glasses7:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da, svastojed koji debeeeeelo vuce na biljojedsku prehranu. Odgovorio sam ti na pitanje: onako jadni i zakrzljali ocnjaci skoro nicem i ne sluze, upotrijebi ih na sirovom mesu pa ces vidjeti muke. Uostalom, medo je svastojed, pogledaj njegov ocnjak pa ces shvatiti kakve jade od ocnjake imamo ;)

Citiraj:
Osnovna stvar koju ti očigledno ne kapiraš jeste da ne postoji crno i bijelo!

Postoje crno i bijelo, ali su ljudi zbog svojih slabosti i sebicnosti sve pretvorili u sivu, i to tamno sivu boju.

Citiraj:
Slobodno ti ponovi tu fiziologiju i evoluiraj u razumno biće, pošto ti ta vegetarijansko-metroseksualna revolucija očigledno ne godi!
Mnogo si nervozan, "brate"...

Sta ja znam, imas citav sijaset genijalnih ljudi, koji "nisu evoluirali u razumno bice", Pitagora, Buda, Plutarh, Epikur, Njutn, Ajnstajn, Tolstoj, Van Gogh, Gandi... Steta, da su bili pametniji i evoluirali u razumna bica sigurno bi doprinijeli covjecanstvu!

Ako je metro nastojati da nemas cijelog ljeta mokra ledja, onda sam metric, priznam...
A za meso... Jedno mi ne nedostaje, drugog mi ne manjka ;)
A ti bi mogao sa i toj piramidi pripaziti na hmelj i jecam u tecnoj formi ;) :p
Pozdrav, hajde da vise ne OT-amo temu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 22:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pretpostavljam da nabrajanjem velikih ljudi koji su "evoluirali" opet ne idemo nigdje...

Rakun_Slavko je napisao:
A ti bi mogao sa i toj piramidi pripaziti na hmelj i jecam u tecnoj formi ;) :p

Samo nisam siguran da kapiram?!?!
Ja i pivo smo na Vi. Predlažeš mi da ga više pijem ili da ga koristim za nešto drugo?!? :dontknow:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
Ja i pivo smo na Vi. Predlažeš mi da ga više pijem ili da ga koristim za nešto drugo?!? :dontknow:

koristite ga protiv eksplozivne dijareje koja sve više uzima maha na ovoj temi :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 00:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
nerevar je napisao:
Rakun_Slavko je napisao:

ma šta cure znaju.. :P

Hm...
Hmmmm.....

Prerašće ovo u nešto više od priče o životinjicama. :)

Žene svih zemalja ujedinite se!!! :D

A da pričam bez podloge, ne pričam. JBG čova, ne znam kako za tebe, al ja znam kad bi me neko ostavio u nedođiji bez igdje ičega, gledala bih da klepim neku živuljku, prije nego što bih pojela neki cvjetić, listić i ostale dijelove...
Ovo je bez podloge... :o

Ne znam zašto imaš toliku potrebu nametnuti svoje mišljenje kao jedino ispravno. Ti si vegetarijanac, valjda, svaka čast.
A ja nisam.
Povuci, potegni...
Nem pojma....

Uzdravlje!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 08:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Rakun_Slavko je napisao:
Da, svastojed koji debeeeeelo vuce na biljojedsku prehranu. Odgovorio sam ti na pitanje: onako jadni i zakrzljali ocnjaci skoro nicem i ne sluze, upotrijebi ih na sirovom mesu pa ces vidjeti muke. Uostalom, medo je svastojed, pogledaj njegov ocnjak pa ces shvatiti kakve jade od ocnjake imamo ;)

Kako ti možeš porediti očnjake medvjeda i očnjake čovjeka???
Ti sad porediš ova dva sisara; koji je više svaštojed i koji ima jače očnjake za trganje mesa???!!! Glupost!
Prilagođavanje!!!Evolucija!!! Da tog istog medvjeda staviš (i nekoliko generacija poslije njega), kao dio experimenta, u pripodno okruženje u kojem bi isključivo jeo hranu biljnog porijekla,, vjerovatno bi ti ogromni očnjaci zakržljali i izgubili svoju prvobitnu funkciju!!!

Kao što neko napisa, čovjek je takođe svaštojed, ali za razliku drugih životinja digao se na dvije noge, postao Homo Erectus, a zatim i Homo Sapiens! Pošto u prirodi vlada zakon jačeg, čovjek da bi opstao, evoluirao je u Razumno biće, i na taj način ne vođen samo životinjskim nagonima, uspio da produži svoju vrstu i opstanak!!!

To što neko potencira svoj stav, mi je čista sekta u svakom smislu!!! Bilo da je u pitanju vjerovanje u nešto ili nekog, bilo da je evo sad način ishrane i bilo šta drugo!!!

Sve te odluke su dio nas i čista naša intima (bar bi trebalo tako biti, jer u suproznom je ono gore!), koja postaje izlog za gledanje i natezanje, jer ne cijenimo ni sebe ni druge!!!

To što sam ja svaštojed, ne smaram nikoga niti ću suprotnu stranu ubjeđivati u ispravnost moje odluke!!! Ipak priroda je neke stvari dobro uredila, tako da se protiv prirode besmisleno boriti!!!

Čovjek je svaštojed, tako da uzima hranu i biljnog i životinjskog porijekla, tako je oduvijek bilo!!!
Danas, zbog sličnih stavova od čovjeka prave modifikovano biće!!!
Nečiji je izbor kako će se hraniti!!!

Zato svako u svoju kuhinju i nek' ćuti!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 08:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Rakun_Slavko je napisao:
Sta ja znam, imas citav sijaset genijalnih ljudi, koji "nisu evoluirali u razumno bice", Pitagora, Buda, Plutarh, Epikur, Njutn, Ajnstajn, Tolstoj, Van Gogh, Gandi... Steta, da su bili pametniji i evoluirali u razumna bica sigurno bi doprinijeli covjecanstvu!

Nećeš ti postati ni Ajnstajn, ni Buda zato što si vegeterijanac!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2007, 22:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Zakonska zaštita i za pauke i morske rakove
Britansko Ministarstvo za zaštitu okoline je predložilo da se zakonom reguliše ponašanje ljudi i prema morskim rakovima i paukovima, piše londonska štampa. To znači, saznaje „Dejli mejl”, da bi ljudi za „neljudsko ponašanje” prema jastozima i ostalim morskim rakovima, kao i prema paucima mogli da plate kaznu. U slučaju pauka zakon bi se odnosio samo na one koji imaju status „kućnih ljubimaca”. Vlasnici takvih pauka bi zakonski bili obavezni da ih dobro hrane i drže na toplom mestu. Pauci koji nisu „kućni ljubimci” neće imati zakonsku zaštitu. Novi zakon neće vlasnicima restorana zabranjivati da i dalje služe morske rakove, ali će oni „pre ubistva u vreloj vodi” biti obavezni da ih drže u „čistim, toplim vodenim posudama u kojima im nije tesno”. Ukoliko se utvrdi drugačije vlasnici restorana će platiti novčanu kaznu.

Ta nova zakonska određenja će biti uključena u zakon o zaštiti životinja donet u Britaniji u aprilu. U taj zakon su bili uvršćeni samo kičmenjaci.

Aktivisti za prava životinja sada tvrde da i beskičmenjaci i insekti imaju osećaj za bol i da zato treba budu uključeni u zakonsku zaštitu.

Britanski vladajući laburisti su pod velikim pritiscima organizacija za zaštitu životinja, a mnoge od njih su i među najvećim donatorima Laburističke partije. Na osnovu tih donacija te organizacije imaju i veliki uticaj na aktuelnu britansku vladu. (Tanjug)

Vrh

Tema posta: Re: EARTHLINGS
PostPoslato: 13 Mar 2008, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
Slika

Poslednji put menjao VeLiKi dana 13 Mar 2008, 18:44, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2008, 19:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2008, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
VeLiKi je napisao:
Slika

Od metala najviše voliš black? 8)

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2008, 10:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 08:56
Pozdravljam svu elektro i tehno bracu, Hrana ko hrana sta se raspravljate, A nije sve ni crno ni bijelo ni sivo vec sareno. Gledajte oko sebe i vidjecete mnostvo oblika i boja, kao sto postoji i spektar koji ne vidimo npr. ultraljubicasto iinfracrveno, a zasto sve svoditi na boje, kada imamo i zvuk i miris i oblike i taktilne tj.dodirne podrazaje. Bog je stvorio svjet sa razlicitim stvarima i nevoli da je sve uniformisano, naprotiv samo sotona(lucifer,djavo,sejtan) voli da je sve monotono i jednoobrazno. Po tome poznajete ko je za koga... :evil3: :mad: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]