lollipop je napisao:
pa ko se ovde odrice svoga, to je logicno da ces prici svojima, svako svome.. ali i dalje ce biti i medju tim tvojim i onim njihovim ljudi i neljudi..
lollipop, sve je to ok, ali postoji jedna esencijalna razlika, a to je da smo mi prije rata imali prijatelje i komsije muslimane, a isti ti muslimani, nebitno da li su iz BL ili SA, su nas smatrali nekakvim viskom u BiH (blago receno).
OFM je dobro rekao, tj. sustina u BiH nije sta pojedinac misli, nego kako se vecina ponasa. Imao sam ja komsije muslimane koji su prema Srbima imali stav kakav imaju i danas, ali SA IZDVOJENIM MISLJENJEM o mojoj porodici. Isto tako i ja imam o njima, za razliku od svih ostalih poklonika Abu-Hamze i sl.
Jedna djevojka je jednom rekla u mom prisustvu da mrzi muslimane, a ljudi se oko nje zgledali i pitali "A onaj tvoj kolega musliman?", na sta je ona odgovorila - "Pa on se ne racuna"... To je sustina.
Kod nas u RS, a pogotovo u BL, je problem sa opasnoscu da pojedinac koji i dan danas nije svjestan koliko je dobro sto su mu te komsije sad u svedskoj, danskoj i norveskoj, jer ne shvata da da je drukcija situacija, on bi bio taj koji bi bio van Banjaluke, ali ne u skandinavskim zemljama, nego pod zemljom ili u najboljem slucaju u izbjeglickom kampu u centralnoj Srbiji.
A u vezi izbjeglica u BL, doslo je u BL svakakvih, i dobrih i losih i kriminalaca i doktora. Kao sto je otprilike isti broj takvih i otisao. Situacija je za neke win/win, za neke i nije bas, ali po meni je ujednacena po tom ljudskom pitanju, dok smo na nacionalnom samo dobili.
Nemam ja nikakve komplekse, zasto bih ih imao, komplekse imaju oni koji nista u zivotu nisu radili i sad krive izbjeglice sto su im "oteli" posao... BL-Muslimani bi tako isto uradili da nije bilo rata, samo mozda jos malo perfidnije.