gipsy_girl je napisao:
pa ti ne pristupash nijednoj stvari da prvo cujesh SVOJU dushu, vec automatski citirash mi ovde prichice i citate iz biblije..
upravo suprotno!
govorim BAS IZ SVOJE DUSE. onako kako ja osjecam. samo je tebi to toliko nestvarno osjecanje da mislis kako ja samo citiram.
Citiraj:
Povuci malo Bibliju na stranu a ispricaj neku pricu na osnovu LICNIH spoznaja da i nekog LICNOG zakljucka...bez predrasuda (duhovnosti i BIBLIJE).....ako uopste dopustash sebi neka desavanja koja nisu vec unaprijed predodredjena u duhovnim spisima...
Budi covjek prije svega....
ah!
pa pisao sam o svojim licnim iskustvima, kad to ucinim onda mi pisete da sam egocentrican
kad citiram bibliju, negovorim to napamet. citirati bibliju moze i svaki papagaj, ali ja to cinim bas zato jer osjecam, da je sve sto tamo pise, napisano istinito i bas onako kako i ja osjecam.
kako da "budem covjek prije svega", a da nebudem srcem uz bibliju!?
to je nemoguce!
biti covjek bas znaci biti uz bibliju.
biti uz bibliju NIJE slijepo podrzavanje necega, vec OSJECANJE SVIM BICEM!
onaj ko sebe nemoze naci u bibliji, nazalost, nemoze sebe uopste naci!
Citiraj:
citam ja jako dobro, citala sam te na drugim temama, gdje kazes da se ne moze voljeti bez braka...ili cekati idealnu i tako to..ali to nije tema ovde..pa necu sad o tome
kako sad neces, kad si vec dva puta rekla!
ja znam da nebih nikad rekao da je uslov za ljubav brak.
opet si me nesto pogresno razumjela i sad mi prisivas rijeci koje nisam napisao.
Citiraj:
Legalizovana prostitucija znaci imati kontrolu nad istom(a to je jedini izalaz da bi imali u vidu sta se desava, a to sto ti govorish ....pokusati to iskorijeniti ili ponistiti....je uzaludan posao..od kad je svijeta to postoji)...
jesi li ti prisebi?
zamisli da ja napisem...
legalizovano ubistvo, znaci imati kontrolu nad istim...(i dalje sve kako si ti).
pa ti nesreco zagovaras legalizaciju zla!
budemo li se povlacili pred zlom i prihvatali ga, kako mozemo ocekivati dobro!?
pa nije ni cudo sto me nerazumijes kad je tebi crno, zapravo bijelo.
kako da ti ja objasnim da se zivi od ljubavi, kad ti nevidis ni da se protiv zla treba boriti!?
NA OVO ja upozoravam!
zapad se miri sa zlom, onda kad vidi da moze izvuci...zaradu!
kakva crna zarada kad pogubimo duse!
kako ja da ti objasnim sta je nevidljivo kad ti ni ocito nevidis!?
Citiraj:
Narkomanija isto tako..narkomana na svakom cosku, sprica, igala,droge za kupiti....ova zemlja je divno gnijezdo za dilere.
A sta trebamo uzeti od Zapada...prevenciju i lijecenje.
pa na zapadu, konkretno u holandiji, digli su ruke od borbe protiv narkomanije, tako sto su legalizovali lake droge. sljedeci korak je da se legalizuje sve!
nema legalizacije onog sto je zlo!
nema u zlu dobra!
i ti hoces da mi od njih ucimo!?
neka nam oni budu primjer i upozorenje!
Citiraj:
Negativne stavri sa Zapada od kojih sam vec neke i pobrojala su ovde prisutne i od toga pobjeci ne mozesh..samo treba uzeti sada mjere sa zapada kojim oni sprecavaju i kontrolishu takve stvari....
pobogu!
ti kontrolom nazivas, kad se popusti zlu i kaze..."ako to zelite ciniti, cinite, ali placajte porez"
pa zar je to borba?
pa zar je to sprecavanje?
zar stvarno vjerujes da je sprecavanje prostitucije kad svim prostitutkama das zdravstveno osiguranje, penziono i socijalno?
pa pola banjalucanki ce otici da se prostituisu ako im se nude "dobri uslovi". i onda, reci ce se kako su pokvarene one a ne zapad!
pokvaren je onaj ko nagovara i postice na zlo!
a vi, pametni moji, vidite ko to radi.
KO!?
Citiraj:
AHhh divan bi bio taj tvoj svijet rio......ali daleko si od realnosti mlloogoo daleko....
jos smo dalje ako idemo surotnim smjerom!
ja nekazem da je put kojim trebamo ici lak. ne! vec samo da trebamo KRENUTI NA PRAVU STRANU!