nasmjeshiti luzer je napisao:
Kad je krenuo, pop reče:"Valjalo bi da se pođe, a red je da se nešto i ponese".
Kaže pradeda:"Ima dobre rakije pope?"
Pop će na to:"Ma rakije imam kolko oš, ne mogu je više ni primirisat, nego, čujem da imaš pršuta za dve zime?"
Kaže pradeda"Nemam tolko pope, lažu..." Kaže pop:"Pa zar tako domaćine??"
I pradeda, šta će, skine pršut s tavana i isprati popa. Kaže deda da su naredna 3 mjeseca on i ostala djeca jela hljeba i vode.
Tuzna prica. Siguran sam da se ovako nesto desilo a vjerovatno se desava i dan danas..
Sto se teme tice sebe ne mogu svrstati ni u jedan tabor. Ima alavih ali definitivno ima i dobrih crkvenjaka.
Medjutim kako vise odrastam, kako vise citam, slusam, prosvecujem se na razne nacine.. Sve sam dalje od tih crkvenih stvari. A jos je veliki uticaj ateista.. ovdje kod mene ih ima bas puno.
Mada neiskusan sam pa ne znam sta ce se desiti, majka je usla dublje u vjeru i religiju jer nista nije znala o tome kad joj se desila tragedija dok je bila djevojka. Nista pretjerano. Tata totalno van te price.. obicno se neki ljudi kad udju u godine prosvete itd, kod njega se nista nije desilo, bas smo skoro pricali, kaze da je zadnji put u crkvu svojom voljom otisao jednom 1980 i vise nikada, nema nista protiv njih ali ne osjeca nikakvu povezanost. Ali opet on je odrastao na zapadu, a jos u godinama kad je anarho fazon bio in, vjerovatno je uzelo maha.

Ne znam, nisam pametan oko ovih stvari..