SÄFFLE je napisao:
drLJo je napisao:
ne, oni su za mene posteni, za vecinu hrvata izrodi. uzaludan ti je cinizam, niko ne kaze da su svi hrvati losi i iskompleksirani. tragedija je da su normalni u manjini
osim toga, nema lazi u mojim postovima a to te najvise pogadja. "odi" si na index hr , kopiraj moj post i pitaj sta misle o istini...samo ce ti se kazati
Najzalosnije je to sto se ovo obojeno slaze s misljenjem vecine drugih o Srbima,a vjerujem i o Bosnjacima....Zatrovano,pa to ti je,a godine koje su prosle nakon ratova,niko nije iskoristio ka pomirenju i razbijanju mitova i predrasuda,vec naprotiv,"cementiraju" stanje,a raja se prima masala.
moguce, svako ima svoje argumente i istinu. ja tvrdim da sve sto sam naveo na ovoj temi izmedju srpsko hrvatskih odnosa zadnjih 60 godina ima argumente i predstavlja istinu. a to kako je jugoslavija bila tamnica naroda i kako su svi bili pod srpskom hegemonijom je teza supaka i sovinista koji nemaju pravih argumenata. dok je jugoslavija bila tamnica u hrvatskoj nikom nista nije falilo, sad, kada im je jadran kupio svabo i englez, kada imaju unutrasnji i vanjski dug blizu 60 mlrd € i kada opet dvolicno, zbog recesije, mastaju o srpskim turistima- sad im je lijepo? sto? pa nema srba, jasno. sacekaj samo malo bilans ove turisticke sezone pa ces vidjeti novi val retorike u hr. pojavice se nova tura kosmopolita. eh, da samo mozemo zabraniti medije , politiku i da jedni o drugima sudmo samo na osnovu licnih kontakta...tj. da ne vidimo zla ocima na svakom cosku lijepe nj.
a i ti si bosnjak, de matere ti reci kako si osjecao to gusenje od strane srba osamdesetih u bosni? ja se sjecam da smo bili sretni, zajedno isli na more i feste..zanatski u bl bio 80% muslimanski, 60-70% kljucnih pozicija u gradu i privredi imali muslimani, o prosvjeti takodje, zdravstvu i sl. ko se sjeca, zna da je zastupljenost bila u namanju ruku ravnomjerna ili na stetu srba...rijetko ko od srba napravi nesto bez dozvole u bl a obidjite seher,mejdan,novoseliju,vrbanju pa pogledajte koliko dvorista ima sa po dvije,tri kuce, neplanski i nerezonskih (legalizovano poslije rata pod pritiskom eu-i neka je), i tako, primjera je milion da nam je bilo lijepo ali muslimani odlucise da bosna ide iz jugoslavije, preglasase srbe na referendumu i...ostalo se zna
Citiraj:
"cementiraju" stanje,a raja se prima masala.
o tome i pricamo ovde, hrt-u,stampi, istrazi,udrugama,tomsonu...i tako bjesomucno, svaki dan- ja to kod srba ne vidjeh
zoka, zamolio bih te da ne kvaris temu plicakom