banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 22:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Izaberite 3 opcije
Zdravlje 35%  35%  [ 34 ]
Novac 24%  24%  [ 23 ]
Ljubavno partnerstvo 22%  22%  [ 21 ]
Drustveno aktivan zivot (npr. prijatelji, drustvene mreze, etc..) 10%  10%  [ 10 ]
Licne sklonosti, hobiji & Co. 9%  9%  [ 9 ]
Ukupno glasova : 97
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Sep 2012, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
shakal je napisao:
Nadjimo se na pola puta. NIje sve crno ni bijelo, ali bez novca (odredjene kolicine) nema ni srece ni ljubavi, koliko god to surovo zvucalo.

Normalno, zato sam i napisao onu latinsku poslovicu staru mnogo godina, znaci to je bilo oduvijek tako :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 17:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
jellyfish je napisao:
Imamo priliku citati kako se slavni i bogati koji zaradjuju milione razvode vise nego obicni ljudi. Znaci novac im nije donio i ljubav.

A možda su sa više novca našli novu ljubav?
Mlađu, ljepšu, zgodniju itt. :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 17:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
Zdravlje,ljubav i novac ovim redosledom ali je ipak usko povezano jedno sa drugim. Ne bih se slozio Jelly da je 5000€ granica pa je poslije nivo srece isti misli da je to ipak malo vise ali i svakako individualno.
Oni na Titaniku imali zdravlja imali para nisu imali srece i svi izginuli(tj.skoro svi)

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 17:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2012, 10:13
Дубоко сам уверен да ни један од понуђених одговора из уводног поста не може бити нити сигуран нити довољан фактор за осећање среће. Такође сам сигуран да среће у правом смислу не може бити без поседовања мудрости. Када кажем мудрост не мислим на дела светски познатих мудраца и мислиоца, већ на ону мудрост свакидашњу, нашу, која се генерацијама преноси с колено на колено и којој су склони сви народи. Дакле, за срећу је мудрост несумњиво causa sine qua non...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Philby je napisao:
jellyfish je napisao:
Imamo priliku citati kako se slavni i bogati koji zaradjuju milione razvode vise nego obicni ljudi. Znaci novac im nije donio i ljubav.

A možda su sa više novca našli novu ljubav?
Mlađu, ljepšu, zgodniju itt. :lol:

Nasli novu sponzorusu ili sponzora. Ja ovdje govorim o pravoj ljubavi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 17:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ljubav je izmislila sirotinja da može džaba je*ati.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 21:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Philby je napisao:
Ljubav je izmislila sirotinja da može džaba je*ati.

Не сери!

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 22:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Jesam to ja jedina koja nije navela opciju novac?
Zdravlje, zdrav ima 1000 zelja, bolestan samo 1.
Ljubav, u kvalitetnom partnerskom odnosu se svaki covjek/zena osjeca kompletno.
Prijatelji, covjek je socijalno bice, ne moze sam.

Gdje je u tome novac i kako utice na mene? Imala sam ga, pa doslo drugo vrijeme, isto zivim, isto sam srecna kao i sa njim, ne dao mi Bog imati prijatelje zbog novca. Imala sam novac, novac mene nikad nije imao.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 22:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Kvalitetan partnerski odnos danas za podlogu, u manjoj ili vecoj mjeri, mora da ima finansijsku sigurnost
Nema te ljubavi na svijetu koja ce na kicmi da nosi lezilebovica koji nije u stanju na neki nacin da privredjuje za sebe i(li) svoju familiju
Nije novac garant za srecu, ali je dobar 'vjetar u ledja'

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 22:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A kako ce lezilebovic da ima novac?
Rijetki su oni kojima novac pada s neba (roditelji tutkaju u dzepove i finansiraju) a i takva ljubav koja je zasnovana na izobilju i neradu nije dugog vijeka, jer poznato je da besposlen um nevolje pravi.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
V@nja je napisao:
Nije novac garant za srecu, ali je dobar 'vjetar u ledja'

Itekako dobar.

Jedna rumunska poslovica: "Kad siromaštvo ulazi na vrata, a ljubav izlazi kroz prozor." Ne uvijek tačno, u većini slučajeva da ali suština je tu.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Kvalitetan partnerski odnos danas za podlogu, u manjoj ili vecoj mjeri, mora da ima finansijsku sigurnost

Сад, кад бих ја причао како се прије двије и по хиљаде година о томе говорило, и како то није истина, свак би ми рекао да сам будала.
Али, поента је у томе да ми морамо имати разлог да приврјеђујемо... Не да радимо да бисмо имали новца, па тиме "купили" нечију љубав, већ да нас неко воли и поштује и неопходни смо му зато што смо оно што смо по себи, не богати, не познати, не да имамо паре и звања, већ нас воли што смо такви какви јесмо, а ми онда приложимо кичму и радимо и зарађујемо да би смо ту ситуацију задржали таквом.
Ја доказе за то имам (рођеног брата и његову вјереницу), ви доказе за супротно немате. Само празне приче.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 23:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
A kako ce lezilebovic da ima novac?
Rijetki su oni kojima novac pada s neba (roditelji tutkaju u dzepove i finansiraju) a i takva ljubav koja je zasnovana na izobilju i neradu nije dugog vijeka, jer poznato je da besposlen um nevolje pravi.

Ili nisi dobro procitala ili nisi shvatila sta sam napisao

Citiraj:
Не да радимо да бисмо имали новца, па тиме "купили" нечију љубав, већ да нас неко воли и поштује и неопходни смо му зато што смо оно што смо по себи, не богати, не познати, не да имамо паре и звања, већ нас воли што смо такви какви јесмо, а ми онда приложимо кичму и радимо и зарађујемо да би смо ту ситуацију задржали таквом.

A gdje je napisano kojim redoslijed mora biti?
Zasto se u startu, kada se govori o novcu, govori u smislu novac - pa kad ga bude puno, onda ljubav?

Primjera radi> Dvoje ljudi - vole se, ludo - pri tom, nemaju obrazovanja/mogucnosti/zelje da sebi (i eventualnoj buducoj djeci) priuste kako tako normalan zivot i drugo dvoje ljudi koji pored te ljubavi imaju i dobar, pristojno placen posao. Ko ima vecu sansu za srecu i porodicnu harmoniju?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 23:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slazem se, ako veza zavisi od novca onda i ne pricamo o ljubavi nego transakciji.
Novac nije uslov.
Nekad smo imali temu da li bi izabrali lijepog a siromasnog ili ruznog a bogatog. Tad sam napisala da ne bih bila sa hronicno siromasnim jer taj NE POKUSAVA DA PROMIJENI TO STANJE, a sad dodajem da ne bih bila ni s lovanom koji nista ne radi jer me odbija lijena osoba a takva osoba je i po drugim bitnim pitanjima inertna.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 23:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Novac nije uslov.

Sta ce platiti racune?
Skolu djeci?
Hranu?

Ljubav? :?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Dvoje ljudi - vole se, ludo - pri tom, nemaju obrazovanja/mogucnosti/zelje da sebi (i eventualnoj buducoj djeci) priuste kako tako normalan zivot i drugo dvoje ljudi koji pored te ljubavi imaju i dobar, pristojno placen posao. Ko ima vecu sansu za srecu i porodicnu harmoniju?

Тад имамо двоје које се воле и вођени жељом да те љубави има, зарађују, боре се, знајући за шта и за кога.

Елем, ако имамо двоје, које се не познају, не воле никога, али знају много... раде, посвећују се, остварују "успјехе", зарађују новац... а све то незнајући једно за друго и мислећи да зарађују за будућу љубав која ће их вољети и поштовати због ЦВ-а, да је битно постићи "успјех", да су љубав измислили сиромаси да би џабе ј**али и онда се сретну... Е, тад имамо проблем.

Прво мора бити разлог да зарадим новац, а новац долази послије.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 23:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Čini mi se da većina pogrešno pristupa, pa pri biranju dvije ili tri opcije, podrazumijeva da se ostale potpuno ukidaju. Ako ste naveli zdravlje i ljubav, pretpostavlja se da ste nedruštveni siromasi, ako ste naveli pare i društvo, automatski vas pogađa rak i nikad nećete naći ljubav svog života bla bla. Meni se čini da je pitanje zamišljeno drugačije - na koju oblast bismo stavili akcenat. Da li nam je važnije imati 3000 KM platu i partijati svakog vikenda, ali imati klimav odnos s partnerom i ne voditi računa o zdravlju, ili 1000 KM i uživati u nekim hobijima, i slične kombinacije? Odnosno, naglašavanjem kojih oblasti se naša lična sreća uvećava.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Попке, си ти прагматичар? :oops:

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 23:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Popokatepetl je napisao:
Čini mi se da većina pogrešno pristupa, pa pri biranju dvije ili tri opcije, podrazumijeva da se ostale potpuno ukidaju.

Govori u svoje ime. Ko iskljucuje bilo sta onda nije kompletna licnost. Ovo dvoje su samo izdvojeni kao prioriteti. Barem je moja persona to tako shvatila. :D

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 23:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Kako se ne moze kupiti ljubav?

A, prodavacice ljubavi?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]