Hristov je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Opet, navodiš pogrešno, nije jelly rekao da mu je "žena sponzoruša" već "šipak bi se on ozenio ovakvom ribom i ona bi se udala za njega da je bogalj u dronjcima koji prosi na ulici. Ali on je milioner pa je uspio." A razlika je očigledna - prvo je opanjkavanje, a drugo tvrdnja koja svoje uporište nalazi i u povijesnom iskustvu zapadne civilizacije.
Ima uporište u statistici ali nema u stvarnosti. Je li ti ocijenjuješ ljude prema statistici ili gledaš da ih upoznaš? Šta možete ti i jelly reći o njoj bez pomoći Zavoda za statistiku? Tvrdnja "šipak bi se on..." je sugestija da je 100% tako i nikako drugačije, što je čisto klevetanje i trač. Sugeriše da je ona sa njime zbog miliona a ne "zato što ima za pristojan život", znači sugeriše da ona voli njegove milione.
Zato kažem, pustimo takve priče i pričajmo o značenju njegovog života za nas a nemojmo nagađati.
Nema uporište u stvarnosti? Možda ne u nekoj paralelnoj, u našoj, na žalost, rečenica "šipak bi on..." i te kako ima. I nema tu nikakvog trača, niti sugestija da je ona sponzoruša, već da je to što je on, pored nesreće, uspio da se izbori za neki bolji život, umnogome pomoglo njegovim šansama da se oženi. Sjeti se samo onog momka koji je pokrenuo temu "Da li biste ušli u vezu sa invalidnim osobama", koji nije bio težak invalid poput Nika, pa se opet žalio da mu je veoma teško ostvariti vezu, baš zbog invaliditeta. Zašto je njemu bilo teško, a činilo se da je prijatna osoba, čak optimističnih pogleda na život? Možda zato što je imao manje sreće da sretne djevojku kojoj to sve neće smetati? Ili što je vjerovatnoća nije igrala u njegovu korist, uzevši u obzir sve faktore? Ili su te dvije stvari i te kako povezane?
Eto, ti si pokrenuo temu, pa nisi ni riječi rekao o značenju njegovog života za tebe. Ja mogu reći na to - sjajno, i drago mi je zbog njega. Da ima nekog velikog uticaja na mene, onog koji mijenja život, nema. Da se više zlopatim, možda bi njegov primjer (a i mnogih drugih poput njega, možda manje poznatih) više dopirao do mene. To je ona stara priča - zdrav ima milion želja, bolestan samo jednu. Primjera nepokolebljivosti ljudskog duha ima svuda oko nas, među poznanicima, komšijama, sugrađanima, samo ga nije uvijek lako uočiti. Svakako da to inspiriše, ako dopustimo, i da pomaže da sagledamo život i stvari koje nas muče iz drugačijih uglova. I to je to, ne treba od toga praviti religiju i sl.