banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 06:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Dec 2010, 18:22 
veljko je napisao:
Psychonaut je napisao:
Citiraj:
A ko danas nije uocio da sa danasnjom omladinom, pogotovo sa djecom, nesto ozbiljno nije u redu, taj je blago receno - glup i slijep.

Pazi paradoksa, a upravo roditelji te današnje "nenormalne" djece su imali bajno djetinjstvo, odgajani su kako treba ... međutim, toliko su dobro izgrađene ličnosti da su odlučili da budu nemarni roditelji i sad kao rezultat svega imamo horde poremećene omladine. :P

Mozda nije do roditelja,vec do sistema ,drzave ,ekonomije, odnosno vremena u kom zivimo,u stvari za sve je kriva vremenska prognoza.

potpis za veljka, pa kakve veze ima kako su roditelji zivjeli, danas je drugaciji sistem, drugacije vrijeme..
danas ne smijes dijete ni istuci iako je batine i vise nego zasluzio, jer se to kosi djecijim pravima i demokratiji... :roll:
ne mozes ga tjerati van da ne bude na kompjuteru jer ce ga djeca ismijavati, proglasiti frikom, ako se ponasa kulturno, postuje drugove, drugarice, onda je gej, ludak, mlakonja i treba ga prebiti, ako ima los mobitel i ne prati trendove onda je ispod nivoa.. na zalost je tako

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 18:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
lollipop je napisao:
ako ima los mobitel i ne prati trendove onda je ispod nivoa.. na zalost je tako

Au telefone i patike da ne pominjem.
Mama i ja vec mjesecima vodimo bitku sa bratom oko air maxerica.
Nevjerovatno koji je to pritisak u drustvu sto se tice patika, telefona itd.
Ali ovdje su prvenstveno roditelji krivi, dati 200 km za patike djetetu kojem ce noga porasti za 3 mjeseca i koji te patike vise nece moci nositi...van pameti.
A meni buraz kaze kako svi imaju patike od po 200 km, mi njemu kupili neke Nike od 70 ali dzaba, u drustvu mu odmah rekli kako to nisu prave ili te slicne gluposti...
Telefoni takodje...
Ja prvi telefon dobio u prvom srednje.
Danas kod uciteljice nosaju telefone po 300 km...

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 18:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
[
potpis za veljka, pa kakve veze ima kako su roditelji zivjeli, danas je drugaciji sistem, drugacije vrijeme..
danas ne smijes dijete ni istuci iako je batine i vise nego zasluzio, jer se to kosi djecijim pravima i demokratiji... :roll:
ne mozes ga tjerati van da ne bude na kompjuteru jer ce ga djeca ismijavati, proglasiti frikom, ako se ponasa kulturno, postuje drugove, drugarice, onda je gej, ludak, mlakonja i treba ga prebiti, ako ima los mobitel i ne prati trendove onda je ispod nivoa.. na zalost je tako[/quote][/quote][/quote]
You get a point koleginice.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 18:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Elvis Presley je napisao:
Ja uopste ne idem toliko daleko u proslost da poredim roditelje i djecu.
Ja poredim npr. sebe i moje djetinjstvo i mog buraza koji je 8 godina mladji.
I ja ne mogu vjerovati sta se danas desava.

Evo jedan primjer ovako na prvu iz mora svakojakih uzasnih scena za koje sam cuo.

Drugu mog buraza bio rodjendan, klinjo, 12 godina.
I moj buraz dolazi kuci i kaze sta je njima taj klinjo rekao u skoli za svoj rodjendan. Rekao je otprilike ovo: "Posto se meni ne svidjaju pokloni koje ste mi ranije donosili za rodjendan ja bih da mi ove godine ipak donesete pare umjesto poklona."

I jos onda mi buraz govori kako ce svi ostali nositi kao po 20 km!!
Cuj 20 km, ja u osnovnoj skoli nisam nikad preko 10 km dao za poklon...

Ma ja bih mu kupio loptu gumenjaru pa nek se igra sa njom u pijesku ,mala burzujcina..cvrcccc..

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 18:32 
samo drustvo je krivo i niko vise... bolesno drustvo.. i onaj ko kaze da nekad nije bilo bolje, imajuci u vidu normalnije ljude, normalniji odnos medju ljudima, taj nema pojma..
znam djevojcicu, 2 srednje, roditelji tesko zive, otac invalid, majka penzioner.. i sva ta djeca znaju da tesko zivi, a opet se ponasaju ruzno i zezaju je ako nema nove duboke najke, ako nema jaknu i mobtel u trendu.. i onda ona kako je u najgorim godinama, danima place, nece da ide u skolu, i roditelji sta ce, na svakakav nacin se dovijaju da joj kupe bar nesto od toga da je drustvo ne bi odbacivalo.. e to prije nije bilo u toj mjeri, jeste bilo razlike u odlikasima i propalicama, ali nikad u toj mjeri ko je sta imao, koje patike, koje farmerke ili jaknu

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ova tema bi mogla na Covjek i Drustvo.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 18:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
Jednostavno, ova danasnja omladina hoce sve da ima a ne bi mrdnula guzicom :confused2:

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 19:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Ма увести униформе у школе и сви једнаки :)
Кад су се дјеца тако играла били смо испред шваба по моторичком развоју , и то је вјероватно један од разлога наших спортских успјеха.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 19:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Rikas je napisao:

Nekad davno (sedamdesetih) plave kecelje su bile obavezne za sve osnovce. Jedino u prvim razredima su bile dozvoljene trake u boji, da se jadnici mogu snalaziti i znati kojem odjeljenju pripadaju.
Rikas je napisao:
Кад су се дјеца тако играла били смо испред шваба по моторичком развоју , и то је вјероватно један од разлога наших спортских успјеха.

Osim toga, košarka na tv-u svake subote, obavezno derbi kola, a napolju na svakoj banderi prikačen koš (ručni rad), dok vlasti nisu izgradile košarkaške terene svuda po gradu, a zatim postavili i stolove za ping-pong (betonske, doduše, skroz loše, ali bolje išta nego ništa). A da ne govorim o školi rukometa koju je RK Borac organizovao u svim gradskim školama, što je urodilo sjajnom generacijom, taman pred rat.
Ima toga još, samo me sramota pričati. :lol: Starac Kočo od stotinu ljeta.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 20:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
veljko je napisao:
DZontraloni,na tom moru je neko i jeba 'vo,a to je vec druga dimenzija.

Ne brini se veljune, ako si toliko zagorio, skupiće forum da na more odeš da prasneš nekog ili nešto :D

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 20:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
veljko je napisao:
DZontraloni,na tom moru je neko i jeba 'vo,a to je vec druga dimenzija.

Ne brini se veljune, ako si toliko zagorio, skupiće forum da na more odeš da prasneš nekog ili nešto :D

Ma jok,nego mislim da posaljemo tebe i Izzarda.Zamisli ,palme ,vjetric,pina kolada,drzite se za rukice,milujes ga za kosicu,on te cupka za obrazcice,ti crvenis ,on se smjeska i mislis u sebi dal da ustanem ili dal da odustanem ?

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 21:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Šta ću na moru kad kod kuće to imam...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 21:25 
STRATOKASTEL je napisao:
A da ne govorim o školi rukometa koju je RK Borac organizovao u svim gradskim školama, što je urodilo sjajnom generacijom, taman pred rat. Ima toga još, samo me sramota pričati. :lol: Starac Kočo od stotinu ljeta.

kako se samo toga sjeti.. svaka cast....

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 21:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Šta ću na moru kad kod kuće to imam...

Ne razbijaj romantiku je..o ga ti !!!

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
bilo je i ovo

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KRtFdrCrE3g[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...svako vreme ima svoje prednosti i mane...nedostatak ove ere je nedostatak vremena za druzenje...oni koji rade to najbolje znaju...vreme socijalizma bilo je vreme kolektivne svesti ( ali i nesvesti)...bilo je vise druzenja, poznavali smo se bolje, bili smo osecajniji...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 23:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Hm... Oko jedne stvari nisam sa vama saglasna. Ja ssam '85-to godište i recimo da mogu da kažem da sam rođena u ta "stara" vremena. I vidite, mogu da se sjetim mnogih stvari koje pobijaju tu vašu teoriju da tadašnja djeca nisu bila pokondirena, da to tako nazovemo.

Recimo, sjećam se jednog dječaka iz susjedne ulice koji je bio vrlo siromašan i to koliko su ga sin i ćerka jednog sudije izazivali zbog pocijepanih patika.

Mama mi je pričala da su nju i sestru izazivali zbog toga što su nosile istu odjeću. Zemljoradnička porodica sa 10-oro djece nakon rata, dobro su imali hljeba da jedu.

Sjećam se kada sam bila kod tetke, kada je njena starija ćerka (70 i neko godište, znači u to vrijeme rani pubertetlija) došla plačući iz škole jer su je zezali zbog neke kabanice koja je bila van mode. Ili jedan od starije nerođene braće jer je vozio očev ogromni bicikl umjesto da mu otac kupi tada ultra moderni BMX.

Isto tako se sjećam koliko su djeca mene izazivala zbog naočala i viška kilograma. I koliko se jedan dječak hvalio što ima Game Boy a mi ostali smrtnici samo tetris.

Da ne spominjem scenu iz gimnazije gdje jedna drugarica iz razreda pita "Ti si taj džemper kupila u Zenitu, baš mi se svidio ali nisam stigla da ga probam." "Ne, kupila sam ga na pijaci." "NA PIJACI!?!?!?! Pih!" I odjuri iz učionice.

Djeca mogu da budu veoma zla, tinejdžeri su još gori a odrasli najgori. i oni (tj. mi) su/smo najpokondirenija stvorenja jer uspijeh mjere/mjerimo skupim automobilima i novim telefonima a djeca k'o djeca usvajaju takav način ponašanja i onda se vrtimo u krug. Uvijek će biti stvari kojima ćemo se kur*iti i to je normalno. Nekad BMX danas nova Vespa ili koje već motorče. Nekad je prestiž bio imati fiću danas neki novi audi ili šta već. I tako je od kada je svijeta i vijeka samo su statusni simboli različiti za svaku epohu.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 23:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Nije ni ranije bilo bajno, al' su danas nekako gori odnosi medju ljudima pa i medju klincima. Vise se ima, al' se sve vise i trazi. Ljudi se guraju da budu sve brzi, sve uspjesniji, vlada neki karijerizam itd. Najgore u svemu je sto su ljudi gladni kupovanja stvari koje im i ne trebaju. Malo ko zaista vise zna gdje goni. Nije dobro.
Znam da, ponekad, kad nestane struje na nekoliko minuta i prestane svo zujanje oko mene, ja se sjetim tih dana kada struje nije bilo po 15 dana, i za cudo, bude mi fino, pra'o se odmorim...
Mi smo bili klinci i svo to vrijeme smo provodili vani. Jebes ga ako to nije bilo bolje za mlade mozgove. Ja sam '83-ce, ta prva nepionirska generacija, nemam ni previse ni premalo lijepih uspomena iz ''ranjieg zivota''. Generacija u kojoj, koliko ja ljudi znam, niko nije imao pretjerane snove jer su svi znali da nista nije moguce, bas sretna djeca...i kad cujem ove nove klince da se zale, mogu samo da im kazem da su kolektivno paranoicni - iz moje perspektive to tako izgleda.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 00:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
STRATOKASTEL je napisao:
Rikas je napisao:

Nekad davno (sedamdesetih) plave kecelje su bile obavezne za sve osnovce. Jedino u prvim razredima su bile dozvoljene trake u boji, da se jadnici mogu snalaziti i znati kojem odjeljenju pripadaju.
Rikas je napisao:

Osim toga, košarka na tv-u svake subote, obavezno derbi kola, a napolju na svakoj banderi prikačen koš (ručni rad), dok vlasti nisu izgradile košarkaške terene svuda po gradu, a zatim postavili i stolove za ping-pong (betonske, doduše, skroz loše, ali bolje išta nego ništa). A da ne govorim o školi rukometa koju je RK Borac organizovao u svim gradskim školama, što je urodilo sjajnom generacijom, taman pred rat.
Ima toga još, samo me sramota pričati. :lol: Starac Kočo od stotinu ljeta.

Знам за те кецеље , јест да их ја не памтим ипак нисам толико стар. :lol: Не би ни те униформе биле лоше , има тога по свјету доста.
Сјећам се и ја тих кошева ,неки геније направи нешто у једном насељу и за мјесец дана се то прошири на цијели град. Такав начин одрастања је сигурно у предности над овим данас. Данас дјеца имају добре услове за спорт и рекреацију али недостаје воља. Мени није било тешко сат времена пјешачити на тренинг или на базен ,а данас ако родитељ неће одвести дјете на тренинг и још га убјеђивати да нешто тренира од спорта нема ништа. Ако нешто и тренира то се своди на сат два, нема ту свестраности и креативности као код старијих генерација.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 00:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Sve je to istina ali najveći uticaj na sve to imaju roditelji i uopšteno odrasli. Odrasli su ti koji prave igrice za djecu zbog profita. Lakše je jednom ocu da pusti sina da visi na PS nego da ga odvede u park i pokaže mu kako se igra fudbal. Ili jednoj majci da pusti ćerku da visi na fejsu nego da joj pokaže kako da napravi suknju za barbiku ili od kartona kuću za lutkice. Lakše je pustiti djecu u virtuelni svijet i ne zamarati se njima kada su umorni.

Ali i mi odrasli smo isti, kenjkavi brate. :-? I kako da nam djeca ne budu takva jer znamo da ona poprimaju načine ponašanja od odraslih. Lakše je i nama pričati sa nekim 3 sata preko telefona ili msn-a nego dići dupe iz kreveta i otići na kafu pogotovo po ovom vremenu i ako ste umorni od posla/učenja. Djeca ne idu na trening ako ih roditelji ne odvezu. Roditelji ne idu do prodavnice ako je dalje od 100 m bez auta. Kad ste zadnji put otišli pješke na posao, fakultet ili na kafu popodne, ako vam posao/faks/kafić nije "ispred nosa"?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]