ajkula je napisao:
Citiraj:
ali smo brate dosta inteligentniji od prosjecnog spanskog, americkog ili njemackog mladog covjeka
A do ovog zakljucka si dosao.. kako?

Srbi nebeski narod. Srbi najpametniji na svijetu. Srbi najveci stradaoci istorije.. Dokle

Znas li kakvo je sklostvo na zapadu? Ne iz prica cula - kazala nego, da si se sam uvjerio?
Eto ga... Sad iz tvog citata se moze zakljuciti da sam ja rekao da smo mi naj, high, vrh, vr vrova sto b se reklo.
Bio sam u Spaniji, Italiji 2 puta, Engleskoj... upoznao brdo Amera po raznim kampovima. Ne govorim o skolstvu vec o onom sto sam vidjeo. Od Amera glupljih nema. A upoznao sam njihovih par slikara-umjetnika, dosta izvidjaca, 2 sportska cojeka i jednog buduceg astronauta i jednog pravnika

Svi, osim astronauta, su panjevi. Ajd sto izgledaju ko debili nego sto se tako i ponasaju... Jednom poznaniku Amer donio kao poklon 5kg smjese za palacinke?!
Kao:"Da mozete i vi sebi praviti palacinke"
Rusi i Indijci su me fascinirali. Sport, zajebancija u svakom obliku, gitara i vatra, sah, kultura, neke opste teme, pa i politika donekle.... O cemu god sam pricao sa njima, bilo mi je zanimljivo. A kad progovirs sa Amerom samo klima glavom, cool, bro, USA, USA, cool...
A Japanci su posebna prica. Bio sam s njima u kampu 15 dana. Nikad ruzne rijeci nisam cuo. Ljudi su toliko marljivi, susretljivi i brate mili nacitani... Zaljubio sam se u jednu Japanku

koja gotivi Dostojevskog...
Govorim o ljudima starim 15-30 godina.