banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Sretan Rodjendan
PostPoslato: 13 Avg 2010, 22:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
jellyfish je napisao:
skypostman je napisao:
Срећан рођендан команданте!!!

Tako neki vicu i Mladicu :roll:

Jok. Mladic je djeneral, Fidel je komandant. Prvi da pozivi jos 40, drugi 20, i taman.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 22:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Slika

Kastro-Gagarin

Neka nam još dugo poživi. :)

Još malo, kada Kastro umre, taj sistem će se raspasti sam od sebe.

Samo mi nije jasno, mogli su njih Ameri pregaziti u zadnjih 20 godina 1000 puta. U čemu je kvaka?

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Ko se jednom o mlijeko opece, taj i u jogurt duva. :D
Ili cekaju da umre. Ne znam.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 22:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Phoenix je napisao:
_zoka je napisao:
Sretan rođendan!!!
@jelly i finiks....Nemate pojma...Je li bitniji mobilni telefon ili potpuno besplatno zdravstveno osiguranje....Imati novi auto ili biti sretan.....

A šta je po tebi sreća? Biti zatucan, neobrazovan i potpuno odvojen od cijelog svijeta? I biti van svih mogućih svjetskih tokova? Umjesto da se školuješ, da napreduješ, da učiniš nešto korisno za sebe i druge, ti sjediš i motaš cigare i slušaš Fidelove govore? Šta im vrijedi besplatno zdravstveno osiguranje, kada im je medicina na nivou na kojem je i sve ostalo u toj državi? Ne baš pretpotopskom, ali tu negdje...

A Kubanci su neobrazovani i zatucani po kom osnovu?Po tom što imaju pismenost 97% (puno više nego mi,obrazovani) imaju univerzitet star 300 godina,deset posto stanovništva je visoko obrazovano.....Ekonomska zaostalost je više krivica SAD-a koji sankcioniše svaki vid saradnje sa Kubom nego Fidela Kastra....

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Uh, bogte, nisam znala da je ovako pozgodno čeljade ovaj Gagarin. :oops: Lijep osmijeh. :D

Besparica je napisao:
Naprotiv, Kuba ima veoma razvijenu "medicinu". :)

U pravu si! Koja sam ja neznalica! ](*,)

Slika

I sastavni dio koktela ispadne coca-cola! Pa ti reci da to nije ironija! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Phoenix je napisao:
Šta im vrijedi besplatno zdravstveno osiguranje, kada im je medicina na nivou na kojem je i sve ostalo u toj državi? Ne baš pretpotopskom, ali tu negdje...

Uuuu nije to baš tako Phoenix. Kuba ima izuzetne dijagnostičare, jako lijepo opremljene bolnice i najsavremeniju zdravstvenu opremu.

Evo mali filmić, pogledaj dio gdje Moore vodi grupu Amerikanaca na Kubu da ih pregledaju kubanski ljekari...

http://www.documentarywire.com/sicko

od negdje 1:49 do negdje 1:53 ...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 22:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Onda mi je Tito jednog trenutka pokazao prstom da priđem bliže. To je inače bio njegov običaj da neposredno komunicira s ljudima. Pokazala sam gestovima da mi je kratak kabl. Titu nije bilo teško da uzme svoju stolicu i sa njom dođe do mene. Za njim su pošli i Kastro i Jovanka i sve druge važne zvanice. Imala sam jednu fotografiju na kojoj pevam, a oni kao đačići u klupama sede ispred mene. Za sve nas je to bilo nezaboravno veče. Namučili smo članove obezbeđenja i protokola koji su morali da jurcaju i da pred važne zvanice ponovo postavljaju stolove s konjakom, kafom, priborom za pušenje. Na kraju te večeri Fidel je tražio da mu pevam "Ide Tito preko Romanije", što je bila njegova omiljena pesma."

http://www.vesti-online.com/Scena/Estrada/50162/Pevala-sam-Kastru-Ide-Tito-preko-Romanije

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 22:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Ma kažu Ameri da je Kasto veliki zli vuk....Ne može on biti dobar onda... :rol:

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 22:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Zoka fali ti l :lol:

Isto ko sto su predstavljali komuniste kao silovatelje, ubice itd... Daleko od toga da ih volim, ali ne volim ni USA propagandu.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 22:49 
Administrator
Korisnikov avatar

U poređenju sa onim što zapad nudi,Kuba je raj.....Za pedeset godina ima da bude kao u "Petom elementu".....živiš u sobi od pet kvadrata,ustaneš i na posao....Sa posla u krevet....a o,o1 posto ljudi se bahati na sve moguće načine.....Sa sjetom ćemo misliti na Kubu.....Bar mi koji budemo živi :D
To je ono što "napredak"nudi....
@tasko.....Kamo sreće da mi samo L fali.... ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 22:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Zaboravih odgovoriti Finiks šta je sreća....Sreća je kada ustaneš nasmijan,a ne razmišljajući kako ćeš platiti interne.....Sreća je kada legneš i odmah zaspeš,a ne razmišljaš dva sata kako ćeš namaketi pare za ratu kredita koji ti je bio potreban da kupiš sve ono što ti ne treba.....

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
_zoka je napisao:
Zaboravih odgovoriti Finiks šta je sreća....Sreća je kada ustaneš nasmijan,a ne razmišljajući kako ćeš platiti interne.....Sreća je kada legneš i odmah zaspeš,a ne razmišljaš dva sata kako ćeš namaketi pare za ratu kredita koji ti je bio potreban da kupiš sve ono što ti ne treba.....

Da, samo sto Kubanci razmisljaju umjesto racuna kako ce kupiti hranu, deterdzent ili neke osnovne potrebe. Kakva je to sreca kad se probudis a nemas sta kupiti za jelo, ili od cega. Struja ti placena, ali nisi je ni potrosio vise od dva kilovatsata jer samo sijalicu imas koju gasis u devet uvece :lol:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
_zoka je napisao:
Sreća je kada legneš i odmah zaspeš,a ne razmišljaš dva sata kako ćeš namaketi pare za ratu kredita koji ti je bio potreban da kupiš sve ono što ti ne treba.....

Umjesto toga razmisljas kako da kupis ono sto ti treba za 15 dolara mjesecno.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
bilo kako bilo, bijeda su. cijom krivicom, o tome se da raspravljati. zanima me samo da li kastro oskudijeva u necemu, da li se i on snalazi kao i njegovi sretni i veseli sunarodnjaci.
50 dolara za noc sa majkom i cerkom?

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2010, 00:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A i mi smo našli da osuđujemo, a oni kažu da kod njih revolucija još traje. Neka je prvo privedu kraju, pa da vidimo šta će na kraju ostati.

U poređenju sa nama jači su u svemu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cuba
http://en.wikipedia.org/wiki/Bosnia_and_Herzegovina

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2010, 07:55 
Administrator
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
_zoka je napisao:

Da, samo sto Kubanci razmisljaju umjesto racuna kako ce kupiti hranu, deterdzent ili neke osnovne potrebe. Kakva je to sreca kad se probudis a nemas sta kupiti za jelo, ili od cega. Struja ti placena, ali nisi je ni potrosio vise od dva kilovatsata jer samo sijalicu imas koju gasis u devet uvece :lol:

Ja još nisam pročitao da se na Kubi umire od gladi......Kako bilo...Ja mislim da su oni sretniji od nas.Ne po tvome viđenju sreće,nego po svome...Jer njima ne treba ni internet,ni mobilni telefon,ni masa stvari koje mi smatramo neophodnim,a u stvari nisu nego su nam samo tako predstavljene u ovome potrošačkom društvu....Jesu li sretniji Kubanci ili Amerikanci?Možda bi o tome nešto najbolje pokazali podaci o količini antidepresiva utrošenih po glavi stanovnika.......Nije sreća u što većem imanju stvari,nego u zadovoljstvu sa onim što već posjeduješ.....A mi nismo sretni....Osim u onom momentu kada dobijemo nešto novo,neki novi gedžet,nove cipele.....a onda se u roku od dva mjeseca pojavi novi,bolji....i ti više nisi sretan sa starim......

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2010, 08:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Nikad nisam volio drzavnike koji ne izlaze iz vojnog odijela. Glavna zabava su im izgleda ili vojne parade ili kult licnosti koji izgrade oko sebe. A izgleda svi oni imaju zajednicku kompulzivnu potrebu da pokazuju svijetu kakve oni to najnovije dalekometne rakete imaju. A u makro-planu kad posmatras njihovo demonstriranje sile izgleda ti kao da gledas dokumentarac "Opstanak"

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2010, 08:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Sretan rođendan komandante.
Viva la revolution!

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2010, 09:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2010, 21:04
jellyfish je napisao:

Cini mi se da stalno zaboravljas da je Kuba vec 50 godina pod sankcijama zahvaljujuci jednoj naprednoj, humanoj i slobodoljubivoj demokratiji. Nakon 50 godina sankcija, vecina bi drzava jednostavno izumrla.
Ili da pogledamo malo taj citav "region", dakle karipske ostrvske drzave. Portoriko je prakticno US drzava...kako se zivi u Portoriku? Informisi se malo, pa se nacudi progresu tog proizvoda "demokratije". Na Haitiju je isto genijalno. Blagostanje nevidjeno. Jamajka je takodje cudesna, posebno Kingston gdje ne smijes da se kreces gradom da te ne bi ubio neko ko bukvalno vlada polovinom jedne ulice.
Pricati o Kubi van svakog konteksta je besmisleno.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2010, 10:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
:thumbup:
Na stranu to sto se tol'ko zapelo za Kubansko siromastvo k'o da na zapadu istog nema.
Naravno, nema ga u procentu u kojem je ono zastupljeno na Kubi, ali u usporedbi sa, u odnosu na Kubanske, neogranicenim resursima ono je itekako prisutno.
Il' treba da se svi kolektivno skupimo i beremo pamuk za zapadne politicare da bi nam bilo dobro. Ako je kako moguce da nas ukrste sa hobotnicom pa da u sledecoj generaciji imamo 4 para ruku, cisto da budemo efikasniji :?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]