banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 13:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Jul 2009, 07:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
vim je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
E šako jada, jadno si se uhvatio Titinih isforsiranih i prehvaljenih harodnih heroja zarad neke lažne multietničnosti i toga da smo svi jednako ginuli.

Ti si neki zeznuti multietničar. :lol:

Nije on multietnicar, nego si ti zadrti nacionalista. Mogu to razumjeti jer se hvalis tim da su ti preci bili cetnici. Isto tako se i ja hvalim da su mi preci bili partizani. Ne znam koji bi to bio zajednicki datum koji bi obuhvatio partizane i cetnike.

A sta da radim ja kome je dio porodice bio u partizanima a dio u cetnicima?!
Neki ovdje moraju shvatiti da su se ljudi u to vrijeme dizali protiv okupatora ne pitajuci za ideologiju. Kao da je obican svijet u tom periodu znao nesto o raznoraznim ideologijama koje su se radjale na ovom prostoru. Nemojte biti djeca!

Takodje, zapazio sam da se ovdje olako u isti kos trpaju cetnici i ustase. Onaj ko je imao priliku da cuje o tome od aktera iz tog perioda reci ce vam da to nije bas tako. Ovo se narocito odnosi na nivo organizacije u ova dva pokreta. To je jednostavno neuporedivo.
Tu prije svega mislim na obim zlocina i sistematicnost u izvrsavanju istih. Dok je kod ustasa taj sistem bio razradjen maltene do tancina za cetnike se ne bi moglo reci isto. Tacno je da je dio cetnika cinio stravicne zlocine i otvoreno stao na stranu okupatora. Ponavljam- DIO, a ne svi! Onaj ko poznaje materiju zna i koje cetnicke vojvode su saradjivali sa fasistima. Ali ne, bolje je da se palamudi i da se dizu tenzije....

Neznanje ili odsustvo zelje da se nesto sazna je zlo. Zato nam se svako malo i desavaju pizdarije na ovom prostoru.

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 07:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

woolle_woo je napisao:
Otidji ispred hotela "Bosna", pa se okreni na lijevo i vidjeces biste Banjalucana raznih imena i nacija, poginulih u borbi protiv okupatora i kolaboranata (i onih, izmedju ostalih, za koje plediras ovdje nekakvu "neutralnost"); istih onih Banjalucana, cije ste potomke ti i slicni tebi seosko-nacionalisticki "post-modernisti" ("sve moze!", e, ne moze, magarce! :P ) protjerali iz naseg grada u vasoj "revoluciji".
P.S. Rekao sam ti vec jednom, telac, da vlasnik "sake jada" ne mari za socijalne slojeve, razne vokacije (proleteri ili "filozofi s Vrbasa"), kada njome usutkuje laprdave i nepristojne gubice. A grad je jos uvijek mali, pa ti vidi...

Filozof je protjeran iz Sarajeva, barem koliko sam ja upratio. Samim tim ovaj tvoj komentar je poprilicno idiotski. :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 07:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

woolle_woo je napisao:
Uostalom 2., dobili ste vlast '90., ulice po Banjaluci i onom dijelu zemlju koji se danas zove tzv.'RS', ovo ce te tesko dobiti za sebe...

A za ovo tzv. 'RS' ti se najebem familije! :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 08:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
VB je napisao ono sto bih i ja napisao da je diskusija otisla dalje. Ljudi ni dan danas nemaju pojma o ideologijama a kamoli u ta vremena, bez ikakvog pravog izvora informacija osim ponekih budjavih novina (za one koji su znali citati) i price rekla-kazala.

Ustase su imale citav drzavni aparat iza sebe, dok su cetnici bili manje, vise lokalni padobranci koji su se negdje proslavili, a na dosta mjesta obrukali... Tacno znam ko je iz moje okoline premlacivao, pljackao i ubijao. Znam da su cetnici u prvi mah spasili moj kraj od ustasa. Znam da su partizani ubili dr. Mladena Stojanovica.

Sve je to bilo sivilo u borbi za prevlast.

Nadam se da je jasno da povezivanja sa danasnjom BiH, ili tzv. RBiH, pa cak i SR BiH iz ugla tog vremena izgledaju kao naucna fantastika. Ma cista fantastika.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 13:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
OK, ja vjerujem da se u dogovoru sa Srbijom može naći jedan dan koji će se nazvati Dan nacionalnog ustanka protiv fašizma ili kako im je već drago i ne pozivam ja da bivši partizani i četnici zajedno slave, ali mogu imati jedan zajednički dan. A odavno se otvoreno govori za razliku od prošlih vremena da su Srbi najviše platili, a prećutkivalo se samo da se ostali ne osjećaju zapostavljeno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]