socialbug je napisao:
Citiraj:
a bome, da mii ej zivot u pitanju, prije bih ga povjerio (i srbinu) i hrvatu i muslimanu nego jednom ameru.
Zašto? Obrazloži svoju misao?
Citiraj:
a ne lajati jedne na druge. i jedni i drugi i treci.
Zašto misliš da je ovo lajanje jednih na druge? Samo diskutujemo čemu ta tolika iskompleksiranost i kako je moguće da pored zdravih očiju smo spremni negirati sve i prihvatati medijski servirane neistine? Kakvi su to dvostruki standardi (na jednom graničnom prelazu dovoljna je lična karta na drugom moraš imati pašoš i pokazati im novac)? Imam osjećaj da misliš kako ne treba pričati o ovakvim stvarima, te da su drugi krivi za rat na ovim prostorima
Da, _zoka poenta je kako kompleksaši uspijevaju nametnuti komplekse i iskrenuti istinu? Konkretno u razgovoru sa poznanicima (a i ovdje na forumu) vidljiva je neka žal, zašto RS nije kao Hrvatska, imaju ovo imaju ono, kod njih je ovako ili onako, prikazuju se njihove sapunice tipa Ponos Ratkajevih i sl.
definitivno, da mi se bilo sta desi prije ce mi priteci komsija u pomoc nego neko treci. mislim, svigdje ima i postenih i dobrih dusa, kad je rijec o nasem narodu, s ovih podneblja. pa koji ga god bio.
iskomplekisranost je nesto sto nam
smeta.
i sto nas boli.
pojedinci ili imaju veliku korist od nametanja tih kompleksa (pa im smeta bilo sto ce se suprotsaviti njihovom interesu)
ili podlijezu medijskim napumpavanjima, koji svjesno naguravaju tenzije, jer se u pozadini zeli zataskati nesto drugo i puno vece.