banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 15:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Da li bi ratovali ?
Da, zbog Kosova. 3%  3%  [ 2 ]
Da, zbog RS. 5%  5%  [ 4 ]
Da, zbog Kosova i RS. 15%  15%  [ 11 ]
Ne, ni u kom slucaju. 77%  77%  [ 56 ]
Ukupno glasova : 73
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Feb 2008, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Tačno care :D :D :D !
Ako nemamo ni naftu, ni jaku industriju, nit pas ima za šta da nas ujede, nemamo za šta ni da ratujemo. Samo da nam se svijet smije! :D :D :D :D
Nacionalnim ratovima je odavno istekao rok trajanja.
Jedino bi mogao biznis da se pravi rekonstrukcijom bitaka za turiste, pa ako su toliko mentalno zaostali i morbidni, neka plate. Ima puno nezaposlenih koji bi mogli da statiraju. A oni koji bi da ratuju za prave, mogli bi da dobiju malo bojeve municije, da se pobiju izmedju sebe. Bio bi bolji spektakl, a poslije toga, mirna Bosna (a bogami i Hercegovina, a i ostatak Balkana).
Šta kažete za biznis? :D

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 09:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Mislim da ni jednom normalnom coveku nije do rata, ali jedno su zelje a drugo stvarnost. Pitao bih vas da ste na mestu kosovskih Srba. jednostavno ljudi su u bezizlaznoj situaciji, medjunarodna zajednica nije zainteresovana za bilo kakvo resenje koje je povoljno za njih, u krajnjem slucaju podela Kosova kao slamka spasa. Zato ljudi izlaze na ulicu i protestvuju, time se povecavaju tezije i vrlo rako izbijaju incidenti, a samim tim je pitanje vremena kad ce izbiti vatreni okrsaj i rat. Niko ga ne zeli, ali neke stvari se na zalost ne mogu izbeci :(

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 09:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 08:56
bice rata i klanja opet samo sada nema gdje bjezati jer se kuva 3 svjetski i bice likvidirano 98 posto ljudi tj prezivjece oko 7 do 8 miliona ljudi i tako ce se ispuniti prorocanstva tarabica, biblije, svetog pisma, kurana, i kalendara maja koji govore da nam stize apokalipsa do 23.12.2012 u podne tj kraj nase istorije i pocetak nove istorije kao nojev potop samo jos gore aahhahahahahahahahaah :evil: :lol: :evil3:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 09:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Taj 23.12.2012. godine, jel to po julijanskom ili gregorijanskom kalendaru?
Ako je po jevrejskom, onda je davno prošao, a ako je po hidžri, onda imamo još par stotina godina... :D

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 10:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
ginekolog je napisao:
biblije, svetog pisma

To je ista knjiga.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 11:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
civi je napisao:
Taj 23.12.2012. godine, jel to po julijanskom ili gregorijanskom kalendaru?
Ako je po jevrejskom, onda je davno prošao, a ako je po hidžri, onda imamo još par stotina godina... :D

pa po maja kalendaru...e ne znam sad kako on ide u odnosu na ovaj gregorijanski kalendar

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 11:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Vec sam davno pisao kako sve wannabe-ratnike treba smjestiti u neki rezervat velicine 30x30 km i ostaviti ih mjesec dana da se porokaju...

Kad se oni pobiju, poslati novu turu ...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 12:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
heh pa gdje u bibliji nadje datum kraja svijeta? :)
nego ratov`o bih ja, al` protiv ovih supljak politicara koji nikako da uspostave normalnu drzavu u kojoj bi sva moja zagarantovana prava (kao i prava drugih ofc) bila ispostovana

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 14:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Рат никад и никоме не би смио да се деси. То је превазиђена идеологија, чак и код нас.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 14:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2006, 11:34
Sinny je napisao:

Al interesantno je da momci koji su bili u proslom ratu od prvog do zadnjeg dana sad pricaju:"ma nikad vise......(onda idu psovke svih sadasnjih i bivsih lidera)..." a s druge strane puna su im usta price o srpstvu (ili hrvatsku ili bosnjastvu) i znam da bi opet svi isli ako bi zatrebalo.

Ja samo mrzim dvolicne ljude koji se ovamo prse u svoja nacionalna prsa, a kad zapuca bjeze glavom bez obzira.
Ovo nema veze sa nekim ljudima sa podforuma politika, ma nikako. :wink: :wink:

Citajuci razno razne forume mogu samo da primjetim da vecinom mladi decki koji su za vrijeme proslog rata jos u pelenama bili ili su tek poslije rodjeni prizeljkuju rat i da su najveci junaci ( na tastaturi naravno :roll: )

Digresija je napisao:
Vec sam davno pisao kako sve wannabe-ratnike treba smjestiti u neki rezervat velicine 30x30 km i ostaviti ih mjesec dana da se porokaju...

Kad se oni pobiju, poslati novu turu ...

:thumbright:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...posto sam tim sportom bavio, ne znam sta bih reko...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
sve junak do junaka... vama je ocigledno draze da vas omalovazavaju i pljuju, vazne su "evropeniske" integracije u kojima se podrugljivo ismijavaju kad im kazes odakle si, dozivljavaju nas gradjanima n-tog reda, mi smo ti krvoloci, ubice, fasisti, a oni su gospoda civilizovana koja serviraju nam uloge (trenutno (20 godina) srbi su losi momci)...

nisam za opciju prolijevanja krvi (osim ako to nije nuzno), ali ne mogu ni gledati ovaj nihilizam i dvostruke standarde evropske, zatrovani smo od strane te iste civilizovane i moralne evrope...

sta mi znaci kosovo? geografski nista, ali mitski i istorijski SVE! vjerovatno je i vas velika vecina odrasla na kosovskom mitu, tu smo svi usvojili nepisane moralne norme (ko je vjera a ko nevjera), a i osjetili prvi put nepravdu (koja gle cuda traje i dan danas)...

PANTA REI, sve tece, sve se mijenja, pa tako i mi prilagodjavamo se vremenima, HRT nam je ucitelj, vaspitach... danas ako si pokvaren, poao, zloban, proklet mnogo vise te postuju, ako kojim slucajem se drznes da postujes moral ili neka osnovna pravila etike onda si moron...

zakljucak:ako mirna sredstva koja najavljuju kostunica i tadic ne urode plodom, treba vidjeti nekako sa sjevernom koreom, iranom, mozda rusijom, da daju na kredit nuklearku, pocistiti i kosovo i albaniju, procistiti malo evropu a i nas srbe... :D

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 17:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

blejalo je napisao:
sve junak do junaka... vama je ocigledno draze da vas omalovazavaju i pljuju, vazne su "evropeniske" integracije u kojima se podrugljivo ismijavaju kad im kazes odakle si, dozivljavaju nas gradjanima n-tog reda, mi smo ti krvoloci, ubice, fasisti, a oni su gospoda civilizovana koja serviraju nam uloge (trenutno (20 godina) srbi su losi momci)...

nisam za opciju prolijevanja krvi (osim ako to nije nuzno), ali ne mogu ni gledati ovaj nihilizam i dvostruke standarde evropske, zatrovani smo od strane te iste civilizovane i moralne evrope...

sta mi znaci kosovo? geografski nista, ali mitski i istorijski SVE! vjerovatno je i vas velika vecina odrasla na kosovskom mitu, tu smo svi usvojili nepisane moralne norme (ko je vjera a ko nevjera), a i osjetili prvi put nepravdu (koja gle cuda traje i dan danas)...

PANTA REI, sve tece, sve se mijenja, pa tako i mi prilagodjavamo se vremenima, HRT nam je ucitelj, vaspitach... danas ako si pokvaren, poao, zloban, proklet mnogo vise te postuju, ako kojim slucajem se drznes da postujes moral ili neka osnovna pravila etike onda si moron...

zakljucak:ako mirna sredstva koja najavljuju kostunica i tadic ne urode plodom, treba vidjeti nekako sa sjevernom koreom, iranom, mozda rusijom, da daju na kredit nuklearku, pocistiti i kosovo i albaniju, procistiti malo evropu a i nas srbe... :D

Svidja mi se ovaj post. =D> =D> =D>

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 18:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...deco, razmislite jos malo...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 18:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jbg, razmisljao ili ne, isto ti se pise. Ne moze drugacije ovde pa da ga `ebes

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
sacuvaj nas Boze novog rata.
prva puska ako opet opali ... kidam odavde...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 20:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Acrobatico je napisao:
sacuvaj nas Boze novog rata.
prva puska ako opet opali ... kidam odavde...

i ja isto :)
Necu napraviti gresku svojih roditelja i ostati u bl nema sanse, jos i danas moji znaju reci "e kud ne odosmo" ... svima koji su otisli vani je danas mnogo bolje, a mi koji smo ostali popusili smo (velika vecina) i zato ja ne bih pusku uzimao, za koga ??? za novog karadzica, aliju ili franju :))) he he he ... jedino u slucaju nekog velikog rata kao sto sam vec rekao ... jedino tada bih mozda ostao u BL i uzeo pusku,a ovako dovidjenja bosno dobar dan kanada :)

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 20:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2007, 23:02
vim je napisao:
Sinny je napisao:
Mr.Dreamy je napisao:
Svedi ili svicarci nisu ratovali stotinama godina, pa nisu izgubili nacionalni identitet, tako da se poserem na ta nacionalna sranja koja se samo oruzijem mogu braniti

Poserem se i ja, prosli mi je rat oduzeo mnogo toga, al ni tada me nisu pitali, a ni sledeci put nece.

Poserem se ja, dosta je bilo price o nacionalnosti, od nacionalnosti nema hljeba samo, nacionalizam sve sto donosi je shit.

Tako je Vim....evo da se i ja po....tpisem :wink:

RESISTANCE IS FUTILE!

http://www.youtube.com/watch?v=4n25pdHl ... re=related

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 23:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Rat je najgluplja stvar na svjetu, to svi odavno znamo, ali sve se odvija mimo nase volje, jednostavno nas upregnu u ono sto oni zele. Oni koji su ratovali izgubili su zdravlje, fizicko i pishicko, oni koji su imali privilegije da zbog oca ili rodjaka na funkciji ostanu kod kuce, i bave se profiterskim poslovima danas su bogati;Milosevicev, Izetbegovicev i Karedzicev sin su najbiolji primjeri. Takvih sinova bilo je puno. Sirotinja je ratovala za neke naturene idele, opet od onih koji su cuvali svoje sinove profitere ili studente na univerzitetima van BiH.

Danasnjim politicarima kao i onim prije njih, puna su usta svoga naroda i njegove dobrobiti. Narodne dobrobiti nigdje, ali njihova dobrobit je svakim danom sve veca i veca. Po svoj prilici oni zamisljaju jos jedan rat za "dobrobit svog naroda" kako bi jos vise uvecali svoju dobrobit, a ako im to neuspije, da na vlasti ostanu sto duze, dok se ima jos sta prodati, ali tako da se sto vise novca svrne u njihove dzepove. Ne znam, ali sam cuo da je jedna od banaka u Banja Luci prodata za 1 marku, Zeljezara Zenica isto tako. Ko je tu imao sicar nije tesko zakljuciti.

Naizgled se kao svadjaju, a tajno se dogovoaraju. Najbilji primjer su Dodik i Silajdzic. Dodik ne cita Avaz, ali Seki Radoncic je njegov najomiljenijhi kucni gost. Kad ce narod doci pameti od retorike koja ga izludjuje. Po desavanjima u Sarajevu, moglo bi se zakljuciti da narod pocinje dolaziti pameti.

Sve ove politicare tema otjerati, a dovesti neke druge bolje ako takvih ima, koji ce raditi protiv rata, a za dobro naroda. Dakle, ja sam protiv rata, a za razgovore i dogovore koji bu sve narode ucinili sretnim u svakom smislu:politickom, ekonomskom, porodicnom itd.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Проблем је Зах што је сиротиња углавном необразована, затуцана или шта већ не знам, па лако насједа на те националне глупости и пале се лако. Док политичари знају то искористити, и знају да је то лаж, али исто тако знају да је национализам моћно оружје за покретање људи без улагања односно плаћања. Зашто? Зато што социолошка припадност некој групи у психологији човјека има значење. Појединац се осјећа припадником те групе, у овом случају нације или религије и испирач мозга, односно политичар му сервира угроженост те групе од неке друге. И помоћу тога опробаног метода успијевају завладати масама. Зашто? Зато што од прехисторије људи припадају различитим групама и психолошки то дјелује на њих. То политичари испирачи мозга знају и успјешно примјењују. Јер да мисле да је то истина вјероватно се њихова дјеца неби извлачила, али очигледно је у питању лицемјерство као код попова у религији.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]