banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 17:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Jan 2008, 00:20 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
slucajno sam imao posla sa zakonom, sudom i advokatima. slucajno se upustim u prepirku sa njima da bi shvatili da sam balkanac. :D i tako slucajno pitam jednog solicitora zasto su u zakonu dopustene rupe koji pametni prestupnici koriste. i slucajno mu se omakne sljedeca recenica "a kako bi mi zivjeli". eto slucajno mi se to desilo na zapadu, finom, cistom i demokratskom zapadu bez korupcije.cak su i neke sudije pedofili. pedofil se napravi da je lud, puste ga a on sutradan se zaposli u skoli, muzeju. uvijek riba smrdi od glave.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 01:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
spavac je napisao:
slucajno sam imao posla sa zakonom, sudom i advokatima. slucajno se upustim u prepirku sa njima da bi shvatili da sam balkanac. :D i tako slucajno pitam jednog solicitora zasto su u zakonu dopustene rupe koji pametni prestupnici koriste. i slucajno mu se omakne sljedeca recenica "a kako bi mi zivjeli". eto slucajno mi se to desilo na zapadu, finom, cistom i demokratskom zapadu bez korupcije.cak su i neke sudije pedofili. pedofil se napravi da je lud, puste ga a on sutradan se zaposli u skoli, muzeju. uvijek riba smrdi od glave.

' a kako bi mi zivjeli'.. pa naravno.. tako je sa svim profesijama. npr, psiholozima odgovara neuroticna klima u drustvu, prebrz ritam zivota itd = vise posla za njih :-?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 02:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Rakun_Slavko je napisao:
E pa ne mogu ga osloboditi. Ubio je covjeka. Bez obzira sta je taj covjek uradio, postoji zakon koji je tu da ga kazni, a ne otac, brat, ujak, stric. Tako bi onda trebali i silovatelje zena ubijati? Vjerovatno ce dobiti olaksavajuce okolnosti zbog neuracunljivosti u trenutku zlocina, ali nula dana zatvora, to bi bilo gazenje pravde i prava na zivot. Koliko god bilo tesko to sto je djecak silovan, daleko je teze sto je osobi oduzet zivot.

Kako ti samo lupetas. Nije ubio covjeka, ubio je zvijer ! U stvari to stvorenje koje nasrce na 8-godisnje dijete je gore od zvijeri, jer to nijedna zvijer ne cini. Kad udjes u dvoriste osobe koju ne poznajes u Americi, on ima pravo da te raznese jer ne zna koje su ti namjere. A ovaj covjek je zatekao zivotinju kako mu siluje dijete !

Hvala mu od mene, jedan gmizavac manje. Neka je Bog na pomoci njegovom sinu. Nadam se da ce biti oslobodjen, jer razum govori da bi to na negovom mjestu ucinio svaki roditelj.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 10:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Mhm, znaci sutra ja nekog ubijem do smrti, i kazem sudu da je izvadio "alat" i poceo mome sinu skidati odjecu? (Po mogucnosti da je dijete toliko malo (izmedju jedne i 3 godine) da ne moze svjedociti. Oslobode me, a ja se rjesio covjeka koji mi je smetao, a vi me proglasite junakom? Ako ovaj slucaj prodje olako (oslobadjanje ili mala kazna), razmisli malo o posljedicama.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 10:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Kad vec drzava ne radi nista da takav ljudski otpad ukloni sa ulica
covjek je postupio onako kako mu i srce i dusa zele. Ne daj Boze,
ali da sam bila na njegovom mjestu postupila bih isto.Robijala bih ga bez problema, ako treba i dozivotno.
O kakvoj zatvorskoj kazni ti Rakun Slavko pricas? O tome koliko bi trebalo da robija covjek koji je ubio zivotinju koja bi nakon 10ak godina izasla iz zatvora i nasla neko drugo
dijete (mozda i tvoje) pa ga obiljezilo za sav zivot. Malo se raspitaj sta prolaze zrtve silovanja, zene, a ovdje je slucaj djeteta.Trebaju se poostriti kazne za djela zlostavljanja
djece, a ako mene pitas, nema te zatvorske kazne koja je dovoljna za takav sljam.
Ne znam da li si cuo za slucaj u Srbiji od prije 3-4 godine gdje je, ne znam kako bih ga nazvala sve je samo ne covjek, silovao cetvorogodisnju djevojcicu i ostavio je u sumetini nekoj da umre.
A sto je gore od goreg bio joj je ocuh cini mi se, ako nekog sjecanje bolje sluzi nek me ispravi.
Koliko human treba biti prema takvoj zivotinji? De ti malo razmisli pa mi kazi.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 10:57 
Rakun, da se vratimo malo na ono o cemu sam pricao ranije...
Ne moze se covjek koji je pocinio zlocin pod takvim mentalnim stanjem kriviti za to... takva je sudska praksa..
U takvim okolnostima sud presudjuje da je zlocin pocinjen ali da pocinitelj nije bio u mentalnoj pripravnosti i da nije imao niti namjeru niti je znao da ubija i odredjuje "kaznu" lijecenje na psihijatriji.

Znaci on ce biti osudjen ali krivica nije ista kao i pri "obicnom" ubistvu...

Druga faza... covjek treba znaci po presudi da se lijeci, a posto je to stanje bilo privremeno doktori nemaju nista drugo nego da ga proglase zdravim i puste kuci...

time bude sve podmireno...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
"Da sam ja u toj situaciji, ubio bi ga"
"Da se radi o nekom drugom, postupio bi u skladu sa zakonom"

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
mala mama je napisao:
Kad vec drzava ne radi nista da takav ljudski otpad ukloni sa ulica

U pravu si. Povraca mi se od kvazi-liberala koji u ovakvim slucajevima pricaju o ljudskim pravima ( toboze ) ovih zvijeri. A oni se onda u zatvorima organizuju za nove zlocine protiv djece. Ko zastupa prava djece na psiho-fizicki integritet ? Drustvo(a) ocigledno ne, i onda dolazi do ovakvih paradoksalnih situacija, u kojem je roditelj kao posredna zrtva sada 'zlocinac' kome se treba suditi !?!

Citiraj:
"Da sam ja u toj situaciji, ubio bi ga"
"Da se radi o nekom drugom, postupio bi u skladu sa zakonom"

Da, hipokriziji nikad kraja.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 18:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ruzo, oprosti na izrazu, ali preseravas se. Niko ne smije ubiti drugog covjeka, a jos manje proci nekaznjeno, ili jos gore, pozdravljeno od strane drustva.
Ako ti smeta sto ih drzava "samo osudjuje na robiju", izvoli organizuj pedofil-hunting pa ih ubijaj, mozda dobijes neku dobru penziju, ordenje i brojna priznanja od slicnih sebi...
To nesretno dijete nastavlja zivjeti, vjerovatno ce uspjeti dobrim dijelom da se oporavi od psihickih posljedica, a sta ce taj pedofil, on se trebao lijeciti, a ne ubijati. Ljudi nisu dobijali smrtne kazne za visestruka ubistva, a ti si bog pa da za jedno silovanje opravdavas prijeki sud? Ako ima pravde, taj roditelj se nece provuci bez par godina zatvora, jer nema opravdanja za oduzimanje zivota, ukoliko to nije bilo u neizbjeznoj samoobrani...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pedofilija je neizljeciva. Prejak impuls. Rakun, prvo se malo informisi iz relevantne literature, u ovom slucaju psihijatrijske, prije nego pocnes bubati.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 19:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
it's evolution baby!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
Pedofilija je neizljeciva. Prejak impuls. Rakun, prvo se malo informisi iz relevantne literature, u ovom slucaju psihijatrijske, prije nego pocnes bubati.

I dusevni bolesnici su neizljecivi, pa ih opet lijece?
Skoro sve se da regulisati uzimanjem medikamenata...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 22:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rakun_Slavko je napisao:
XIX century je napisao:

I dusevni bolesnici su neizljecivi, pa ih opet lijece?
Skoro sve se da regulisati uzimanjem medikamenata...

Pedofili su latentni napadaci, pa se stoga ne hospitalizuju, koliko je meni poznato.. za razliku od sizofrenicara i psihoticnih, koji mogu nekog na cesti vrlo lako ubiti, iz jednog jakog impulsa.. pa cak i njih ne hospitalizuju ( npr. onaj sto je 9 komsija pobio puskom u Srbiji, bijase li to prosle godine?) - psihijatar mu godinu dana prije toga utvrdio psihozu ( umisljanje duhova i cini i magije), i ne samo da ga nije hospitalizovao, nego je vajni pacijent psihoticar imao i pusku u kucu koju je kupio legalno, i imao na nju dozvolu. Toliko o svijesti i savjesti doktora i psihijatrije.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 23:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Rakun_Slavko je napisao:
Ako ti smeta sto ih drzava "samo osudjuje na robiju", izvoli organizuj pedofil-hunting pa ih ubijaj, mozda dobijes neku dobru penziju, ordenje i brojna priznanja od slicnih sebi...

Ova recenica me podsjeca na neke diskusije vezane za homoseksualce..
Citas li ti ono sto napises? :-?
Vrh gluposti:
Citiraj:
Ljudi nisu dobijali smrtne kazne za visestruka ubistva, a ti si bog pa da za jedno silovanje opravdavas prijeki sud?

Ljudima sijeku kompletne sake u nekim zemljama zbog obicne kradje. Prst na celo prvo, pa onda po tastaturi.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 00:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
mala mama je napisao:
Ljudima sijeku kompletne sake u nekim zemljama zbog obicne kradje. Prst na celo prvo, pa onda po tastaturi.

Знам, у исламским неким земљама. У једној другој теми Џпанис роуз је бранила то па се зато залаже и у овом случају. Међутим, куда би догурао овај свијет кад би сви узимали правду у своје руке. То нецивилизовано кажњавање се практиковало у средњем вијеку, сад је доба закона. То је у Европи владало усредњем вијеку и касније и видјели смо да није ништа добро донијело. Друго, није тај човјек крив што је болестан и има искварене нагоне. Треће, не видим зашто је силовање горе од вишеструког убиства. Обично су људи склони да осуђују друге и кажњавају умјесто да им помогну. Сви би мучили, убијали, показали, светили се. Кад би се људима дало да се поводе са осјећањима, а не објективном сагледавању чињеница и цивилизованом суђењу онда би свако радио шта хоће.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 00:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
mala mama je napisao:

onda idi da živiš u nekoj zemlji

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 00:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
nadrealac je napisao:
Rakun, da se vratimo malo na ono o cemu sam pricao ranije...
Ne moze se covjek koji je pocinio zlocin pod takvim mentalnim stanjem kriviti za to... takva je sudska praksa..
U takvim okolnostima sud presudjuje da je zlocin pocinjen ali da pocinitelj nije bio u mentalnoj pripravnosti i da nije imao niti namjeru niti je znao da ubija i odredjuje "kaznu" lijecenje na psihijatriji.

Znaci on ce biti osudjen ali krivica nije ista kao i pri "obicnom" ubistvu...

Druga faza... covjek treba znaci po presudi da se lijeci, a posto je to stanje bilo privremeno doktori nemaju nista drugo nego da ga proglase zdravim i puste kuci...

time bude sve podmireno...

Ne ide to baš tako. On je izvršio ubistvo u afektu i to će mu biti olakšavajuća okolnost, koja će mu vjerovatno uveliko smanjiti kaznu, ali mislim (moglo bi se reći siguran sam) da će ipak odrobijati neku "sitnu" kaznu.

Mislim da Rakun ovde pokušava istaći da bi mi svi te pedofile rado pobili i "postavili na vješala" pogotovo u ovakvim slučajevima, ali to naprosto ne ide tako - ne pije vode. On će morati dobiti neku kaznu, jer bezobzira bio on pedofil ili ne on po zakonu ima pravo na život i ne može svaki čovjek uzeti pravdu u svoje ruke pa čak ni u ovakvim slučajevima, jer bi zavladao haos.
To je naprosto tako.

Meni da se ovo desilo (daleko bilo)....i ja bi na robiju.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 00:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:
Ljudima sijeku kompletne sake u nekim zemljama zbog obicne kradje

Joj tebe i upoređivanja :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 09:17 
Anakin je napisao:
Citiraj:
Ljudima sijeku kompletne sake u nekim zemljama zbog obicne kradje

Joj tebe i upoređivanja :-? :-?

Sto ste vi pacenici... svaka tema se mora okrenuti na islam, pa bilo to da se radi o namlacivanju pedofila ili cvijecu... nije bitno :roll:

Zakon je zakon, svako ko se nalazi u jednoj drzavi treba da ga zna i postuje... zakon je volja vecine i onaj koji krade zna sta ga ceka, kao i svi drugi gradjani...
Kradja se u islamu smatra jako velikim zlodjelom jer ukradena stvar je mozda bila namjenjena za spasavanje necijeg zivota, a svako ko nema za zivot treba samo da ode i pita i dobice jer i to serijat odredjuje (socijalni sistem - svaki musliman mora odvajati procenat svoje zarade za siromasne), znaci ako neko pored toga krade onda je to velika oholost i na stetu cijelog drustva, tako da je iz tog pogleda otkidanje ruke i "laka kazna"...

Nego da se vratimo ovome zakonu koji ce covjeka koji je nasmrt namlatio pedofila kojeg je vidjeo da mu siluje sina - iz afekta i sigurno se nije mogao zaustaviti i nije bio svjestan sta radi niti je tako nesto planirao, kazniti sa 15-tak godina zatvora... po meni - neduznog covjeka... je li to pravednije od serijatskog zakona koji bi ga za isto djelo oslobodio?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 11:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@vim i Anakin
U tim nekim islamskim zemljama su neka krivicna djela potpuno iskorijenjena jer su ljudi svjesni posljedica koje ih cekaju. Hocu da vas pitam koliko je pravda pravedna? On spominje neka visestruka ubistva i jedno "obicno silovanje djeteta". Ja jesam za smrtnu kaznu za neka teska zlodjela, i na zapadu civilizovanom, naprednom, postoji smrtna kazna. Silovanje i zlostavljanje djece je tesko djelo. Koliko vas "humanih pravednika" ima dijete?
Dijete nije prije svega fizicki spremno da se odbrani, a ni mentalno jer je dijete. Kako je djevojcica od 4 godine mogla da se brani od zivotinje od 40 godina? Ili ovaj djecak od 8? Roditelj je odgovoran za dijete zakonski i u svakom drugom smislu do njegove 18. godine. Ja sam spremna umrijeti za svoje dijete, ako to znaci da trebam da umrem jer bih ubila smece pedofilsko, drage volje cu "pod napon". :angry4: Zato jer drzava i drustvo svjesno vracaju takav sljam na ulice nakon 5 ili 10 godina.
Tebi Anakin glupo zvuci moje poredjenje, a nije glupo napisati "obicno silovanje djeteta"? Kad budes roditelj drugu ces pjesmicu pjevati.
@nerevar
Rado bih turisticki posjetila neku od zemalja, ali za zivot bi mi trebalo puno vise .Za pocetak bih se morala rijesiti krstenice(sto ne dolazi u obzir), da ne budem bijela vrana.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]