banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 15:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 07:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Na Škveru, na samoj obali kod hercegnovske luke i mestu gde je 1902. godine izgrađena, ponovo se beli zgrada stare železničke stanice. Karakteristične arhitekture, uklopljena kamenom u primorski ambijent a obnavlja je njen novi vlasnik režiser Emir Kusturica, čiji su koreni, sa očeve strane, u Herceg-Novom.

Prvobitnu staru zgradu izgradili su austrougarski graditelji u vreme Franca Jozefa kao i prugu Sarajevo – Nikšić, čiji je jedan ogranak vodio za Dubrovnik a drugi za Herceg-Novi, odnosno Zeleniku. Pruga je zbog neisplativosti zatvorena 1968. godine. Bokelji su još nostalgični pri pomenu ove pruge na koju pored stare zgrade podsećaju i jedan vagon u Igalu i dva mostića u Meljinama i Zelenici, kuda je prolazila pruga.

Na zgradi železničke stanice, čije je obnavljanje počelo pre dve zimske sezone, nedavno su završeni građevinski radovi i postavljena je stolarija. Emir Kusturica, kako je sam najavio u septembru 2004. godine, planira da je otvori tokom 2005. godine, najverovatnije za vreme letnje sezone. Sve oko ove zgrade, uz nadzor arhitekte Snežane Duletić iz Herceg-Novog radi ovdašnja firma „Arhing”, obavijeno je velom tajne jer niko o radovima, njihovog završetku, otvaranju i o detaljima oko same zgrade neće da govori.

Izvesno je da građevina u velikoj meri sada nalikuje na prvobitnu. Zgrada stare železničke stanice, kako je ranije nagovešteno, trebalo bi da oživi za profesionalce iz filmske umetnosti kao Kusturičina škola filma. Na površini od oko 1.000 m2 zatvorenog prostora predviđena je uređenje kino dvorana, mesto za filmsku arhivu, sale za seminare i kurseve koje će držati zvezde Holivuda i drugih filmskih, rediteljskih i glumačkih škola. U prizemlju će biti otvoren restoran.

S obzirom na ime koje znači Kusturica u svetu filma, očekuje se da će ovo biti kultno mesto i u Herceg-Novom i na čitavom primorju. Razlog više što je čuveni reditelj odlučio da svoju školu filma otvori u Herceg-Novom jeste što se on, izjavio je to jednom prilikom, oseća Novljaninom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 07:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Slika
This caffe is situated in Emir Kusturica's Cultural Center. It has a very nice teracce virtualy on the sea shor

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 10:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Zah koliko si samo prizeman ako je i tvoje mišljenje isto ili slično ovom koje si postovao.

BTW Kusta snima film.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 13:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
NebeskaKrila je napisao:
Za mene on je jedino i samo reziser.

Mijesa drustveno sa privatnim. Grijesim li?

Grijesis.

Poznate i uspjesne osobe oduvijek su se stavljali u ulogu promotera odredjenih drustvenih/religijskih/politickih uvjerenja. To im njihova drustvena svijest(savjest) nalaze obzirom da su uticajni u drustvu, pogotovo imaju uticaj na plebs .. ovde cesto bude i raznih manipulacija i zloupotreba u ovom smislu...

npr.
madona - kabala
tom kruz- sajentologija

itd.

bilo to kusturicino istinsko uvjerenje, ili lazno.. neminovno je da ce imati odredjeni znacaj u drustvu, kao sto i njegov rad ima znacaj.

p.s. drustveno i privatno se prozimaju, i normlano je da se mijesaju.

pozz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 13:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
Poznavajuci malo sebe, tesko da mi neki medijski "slavni" uticu na odluke mojih razmisljanja.

Stavise, najvise sam naucila od "ne slavnih". Za mene oni su odraz "istine".

Naravno, u pravu si, svako sebi izabira.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
zah je napisao:
Od nekadasnjeg rezisera nije ostalo ni "R". Filmove ne snima, a izgled face pokazuje i zasto. Cime se sad bavi????

"Kusturica trenutno živi na Mecavniku iznad Užica, gdje prodaje prirodne sokove s likom Che Guevare na etiketi i eko-hranu. Prodaje i svijece (jedna za pomen 2 eura), te šerpe koje podsjecaju na djetinjstvo. Društvo izbjegava, ali svako malo izviruje kroz balkon i "hvata" eventualne poznate goste. Tako je prije nekoliko dana jednog sarajevskog Hrvata, koji je proputovao kroz selo, docekao na sebi svojstven nacin : gdje si š….k, kako je živjeti s balijama?" Živjeti u Sarajevu, fakat, nije najbolje što se covjeku može desiti, ali ni Mecavnik nije Hollywood"

A sta kazati za rodbinu u Sarajevu. Svi su ga se odrekli. Ko mu je bio otac. Stari udbas, koji se nije ni mogao drukcije izjasnjavati nego onako kako se izjasnio. Film Otac na sluzbenom putu govori o porodici cijeg je oca Kusturicin otac poslao na Goli Otok. Da li znate ciji je to otac bio??????

E moj Zah,pravi si nacionalista.Kusturica,umetnik koji je u svetu mozda i najcenjeniji covek sa ovh nasih prostora za tebe je djubre samo zato sto je Srbin.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 23:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Da, Kusturica je bio poznati reziser sa ovih prostora, ali na nasu zalost vise nije. Zasto nije, ima vise razloga. Ja sam naveo jedan, a tebe upucujem da pogledas prlozenu fotografiju.

Da je najslavniji nije, jer ima mladjih koji su slavniji od njega, a sta ce biti za koju godinu ostaje da vidimo??????

Gdje sam ja to kazao da je Kusturica "djubre". Tebi je cilj da mene prikazes u sto gorem svjetlu, pa u tu svrhu pripisujes meni i ono sto nisam kazao.

Ako mislis da nisam u pravu, citiraj gdje sam kazao "da je Kusturica djubre."

Dakle, nisi naso, niti mozes naci, a to najbolje gopvori ko si, sta si i kakav odgoj imas. Ne pripisuj meni svoje karakteristike.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 15:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
@zah, veze, lijepo se vidi iz toga sto si napisao da hoces da pljunes po covjeku, ne moras napisati rijec -djubre- da bi se iz prilozenog vidjela namjera...
a onda ova "odbrana napadom" - kako providno i glupo :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 19:00 
Veteran
Veteran

I ti se pridruzujes istomisljeniku.Pa kad je tako ja tebe pitam:

-da li Kusturica snima filmove ili ne?
-da li prodaje sokove i svijce ili ne?
-da li mu je otac bio poznati udbovac ili ne?
-da li ima rezisera koji su dobili veca priznanja od njega, da ili ne?

To su momak cinjenice, to je sadasnja stvarnost. Nista ja nisam izmislio, ni ruzno kazao o njemu. Ruzno je ako covjek nesto izmislja o drugom covjeku, a ja nista nisam izmislio, to su cinjenice, to je sadasnja stvarnost.

To sto je on uraduo je njegov licni izbor. Takav izbor ima svaki covjek. Svako moze promijeniti vjeru, ali treba ostati dostojanstven u svojoj staroj ili novoj vjeri i ne vrijedjati druge, na vjerskoj ili nacionalnoj osnovi.
Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 20:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
zah je napisao:
Pa kad je tako ja tebe pitam:

-da li Kusturica snima filmove ili ne?
-da li prodaje sokove i svijce ili ne?
-da li mu je otac bio poznati udbovac ili ne?
-da li ima rezisera koji su dobili veca priznanja od njega, da ili ne?

Snimio je on dosta filmova ko zna mozda sutra opet pocne snimati nesto
Sta ima lose u tome sto neko prodaje sokove i svijece?
Sta mu je bio otac to je njegova stvar sta mi znamo sta je tvoj otac mozda gori od njegovog
Priznanje neko dobije danas neko sutra od dobrog uvijek postoji bolje hvala bogu

Sva ova tvoja pitanja koja si postavio vuku na mrznju prema jednom covjeku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zah je napisao:
To su momak cinjenice

Cinjenice su i da ga ceo svet postuje i ceni i sad se nasao neki pametnjakovic,anonimus po imenu Zah koji to sve porice,ali svako malo pametniji zna zasto to Zah porice

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 21:28 
Veteran
Veteran

Navedi moj citat gdje ja poricem njegovu nekadasnju slavu. Ponovo tvoje izmisljotine, a znamo i iz kojih razloga nastaju.

Budi ti meni pozdravljen, i pokusaj izvoditi zakljucke na osnovu cinjenica, a ne na osnovu onoga sto se tebi vrzma po glavi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E moj Zah,koliko si opterecen politikom vidi se broju tvojih postova na istoj,od 4900 tvojoh postova bar 4900 je na politici,izgleda da te samo to u zivotu zanima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 23:07 
Veteran
Veteran

Mi smo na drugoj temi, pogledaj naslov, i odgovaraj konkretno. Ja sam trazio da mi potkrijepis neke svoje tvrdnje, a ti odmah na politiku.

Ja sam na politici stari ucesnik. Pogledaj od kad sam clan. Moji komentari se i ne broje vise, jer ih ima ako hoces da znas vise od 5000. Broj se stalno vraca i penje do 5000 pa onda ponovo vraca itd. Toliko samo radi informacije.

Moj osnovni motiv sto ucestvujem na politici, je zelja da demantujem one koji pricaju proizvoljnost, da to ne nazivam pravim imenom.

Eto npr. ti si tvrdio da je bosnjacko odredjenje izmiljeno i to skoro.Tebi sam pokazao da to nije tacno. Ako lazem ja, ne laze Letopis Matice srpske iz 1825.godine, cije sam sadrzaje vezano za bosnjastvo prezentirao radi tebe i onih slicnih tebi. Pogledaj temu "Promjena vjere".

Nadam se da ces to zapamtiti za sva vremena i da na tu temu neces valjati gluposti i izmisljotine propagandnog karaktera.
Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 16:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
ja kusturicu kao reditelja nevolim , ne svidjaju mi se njegovi filmovi i tacka, ali je cinjenica da je najveci svih vremena na ovim prostorima i sire. al nebitno to ...
to sto je covjek promjenio vjeru odnosno kako kaze, krstio se , ne vidim sta je u tome lose... svako bira svoj put i svoj zivot ... on je jedan od malo koji przizna da su mu preci bili srbi ...
veoma mali je broj potomak turaka, ostali su svi bili kad-tad srbi ili hrbati ... samo niko nece da prizna , furaju se na neku bosansku naciju ... glupost ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
(Offtopic al ne skroz)
Ne volim ni Bregovića. Gledao sam u prolazu njegov nastup na Guči preko tv-a.
Ringe-ringe-raja-došo-čika-paja...(?) :roll:
Sranje kao i sve ostalo što je pokro.

Kusta je ok. Manje-više. Iako mi se većinom njegova ostvarenja ne sviđaju. "Život je čudo" je pun češko-francusko-španskih fazona, a ni njegovi tripovi sa Romima mi ne leže.

moje mišljenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2007, 02:02 
Veteran
Veteran

Promjena vjere je licna stvar svakog covjeka, i ne znam zasto se oko toga dize velika galama. Pono velikana je promijenilo vjeru, a jedan od njih je i Vuk Karadzic, samo se o tome malo pisalo i poricalo. Sta mi znamo o pordici M. Selimovca, Ive Andrica, Vuka Karadzica. Malo jako malo, jer su neke stvari ostale tabu tema za sva vremena.

"Vuk Karadžić je bio čovjek od “velikog srpskog povjerenja”, ali su na njega “računale” i vlade okolnih zemalja, a posebno Austrija, spremne da “plate emisarske usluge”. Pa ipak, ondašnji crnogorski dvor, nije blagonaklono gledao na boravak Vuka Karadžića u Crnoj Gori, kao ranije, u vrijeme vladike Rada. Crnogorci nijesu htjeli da mu “zaborave” prelazak u katoličku vjeru, zbog jedne “ženetine”. Oženivši se Austrijankom Anom, Vuk Karadžić “prima” katoličku vjeru"

Volio bih cuti komentar Astora Pizze na ovaj tekst iz Letopsia matice srpske 1825.godine, gdje se govori o Bosnjacima tri vjere:muslimani, katolici i pravoslavci. Sta mislis kako zasto je to tada bilo tako, a ne kao danas.To isto imas i u Nacertaniju Ilije Garasanina.

Evo link pa procitaj.

http://64.233.169.104/search?q=cache:Tb ... pis+Matice

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2007, 02:06 
Veteran
Veteran

[quote="zah"]Promjena vjere je licna stvar svakog covjeka, i ne znam zasto se oko toga dize velika galama. Puno velikana je promijenilo vjeru, a jedan od njih je i Vuk Karadzic, samo se o tome malo pisalo i poricalo. Sta mi znamo o pordici M. Selimovca, Ive Andrica, Vuka Karadzica. Malo jako malo, jer su neke stvari ostale tabu tema za sva vremena.

"Vuk Karadžić je bio čovjek od “velikog srpskog povjerenja”, ali su na njega “računale” i vlade okolnih zemalja, a posebno Austrija, spremne da “plate emisarske usluge”. Pa ipak, ondašnji crnogorski dvor, nije blagonaklono gledao na boravak Vuka Karadžića u Crnoj Gori, kao ranije, u vrijeme vladike Rada. Crnogorci nijesu htjeli da mu “zaborave” prelazak u katoličku vjeru, zbog jedne “ženetine”. Oženivši se Austrijankom Anom, Vuk Karadžić “prima” katoličku vjeru"

Volio bih cuti komentar Astora Pizze na ovaj tekst iz Letopsia matice srpske 1825.godine, gdje se govori o Bosnjacima tri vjere:muslimani, katolici i pravoslavci. Sta mislis kako i zasto je to tada bilo tako, a ne kao danas.To isto imas i u Nacertaniju Ilije Garasanina.

Evo link pa procitaj.

http://64.233.169.104/search?q=cache:Tb ... pis+Matice[/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2007, 13:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
zah je napisao:
zah je napisao:
Promjena vjere je licna stvar svakog covjeka, i ne znam zasto se oko toga dize velika galama. Puno velikana je promijenilo vjeru, a jedan od njih je i Vuk Karadzic, samo se o tome malo pisalo i poricalo. Sta mi znamo o pordici M. Selimovca, Ive Andrica, Vuka Karadzica. Malo jako malo, jer su neke stvari ostale tabu tema za sva vremena.

Volio bih cuti komentar Astora Pizze na ovaj tekst iz Letopsia matice srpske 1825.godine, gdje se govori o Bosnjacima tri vjere:muslimani, katolici i pravoslavci. Sta mislis kako i zasto je to tada bilo tako, a ne kao danas.To isto imas i u Nacertaniju Ilije Garasanina.

Evo link pa procitaj.

http://64.233.169.104/search?q=cache:Tb ... pis+Matice

samo mi reci da li ti stvarno mislis da su tvoji preci muslimani ? ili su to bili nekada Srbi ili Hrvati ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2007, 14:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Zah kad vako lijepo istrazujes istoriju Srba (korjeni cine cuda) de se malo potrudi pa precesljaj istoriju svojih predaka (pradede i cukundede) pa nam javi sta si nasao i koja su im imena bila?

Nemo sad skretati sa teme nego mi odgovori na postavljeno pitanje

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]