banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 08:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 136 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 11:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2004, 14:24
Blizzard je napisao:
Hoće li prema "X-files" vanzemaljci upravo 2012. godine izvršiti invaziju na našu planeticu?

http://www.fastwalkers.com/FF_Trailer.htm
! ! !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 00:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ovaj tekst nisam stavio ovde a imam ga odavno, neko "Tibetansko predviđanje"

Misterija Tibeta i nesvakidašnje moći tibetanskih lama već decenijama privlače pažnju Zapada. A jedna od njihovih dokazanih sposobnosti jeste i - "jasnoviđenje". Hiljadama godina je dar predvidanja jedna je od duhovnih aktivnosti koja dominlra u tibetanskoj kulturi, a ono što se ovoga puta tamama "javlja" je zaista fascinirajuće. Što "gledači u budućnost" vide svetske sile na putu samodestrukcije verovatno nije iznenađujuće, ali jeste to što smatraju da svet ipak neće biti uništen. Svetske sile će, navodno, narednih godina nastaviti da "aranžiraju" lokalne ratove a terorizam i specijalni rat biće dominantan globalni problem.

Dakle, u politici se neće dešavati ništa novo - sve do 2010. godine, kada će velike sile dovesti svet u opasnost od samouništenja. Između 2010. i 2012. svet će se polarizovati i počeće "priprema" za konačnu propast. Teški politički manevri i pregovori smenjivaće se sa povremenim napretkom sve do 2012. godine, kada će sve ukazivati na nuklearni rat i totalno uništenje. Tek tada će se desiti nešto neobično, kažu budistički monasi sa Tibeta: intervenisaće nezemaljske sile jer sudbina sveta ipak nije da samog sebe uništi 2012.

Ima kalkulacija da se pod "nezemaljskim" podrazumeva "božanska sila", a ne "mali zeleni", međutim, lame smatraju da su u pitanju upravo vanzemaljci, koji pažljivo nadgledaju svaki stepen puta kojim ide planeta Zemlja, a intervenisaće tek 2012. i spasiti svet.

Kada ih zapitaju o trenutnim učestalim pojavama neidentifikovanih letećih objekata u Indiji i Kini, monasi se smeškaju i govore da nas sve posmatraju božanske moći. Napominju da će tek posle 2012. naša civilizacija napokon razumeti da je dalji razvoj nauke i tehnologije u duhovnosti, a ne u materijalističkoj fizici i hemiji. Tada će tehnologija krenuti drugim smerom: ljudi će istraživati suštinu duhovnosti, vezu između tela i duše, više će izučavati reinkarnaciju, ali i na drugi način sagledati činjenicu da smo povezani jedni s drugima i svi zajedno - deo Boga. U Indiji i Kini sve su učestalije pojave NLO, a monasi tvrde da su kineska i indijska vlada već u kontaktu sa vanzemaljcima. Možda i nije slučajno što se pojavljuju baš u ovim zemljama, poznatim po svom usmerenju ka duhovnosti?

Lame dodaju i da će nezemaljska clizacija biti uviđavna i da će se prikazati u svom fizičkom obliku samo ako to bude neophodno. Naglašavaju još da je naša planeta ipak blagoslovena i kontinuirano čuvana od svih vrsta rizika sve do sada, iako mi to možda ne primećujemo. Tek kada naš tehnološki progres bude dovoljno odmakao, bićemo u stanju da shvatimo u kojim su nas sve prilikama vanzemaljci sačuvali od nas samih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 00:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Dobar text. Ubuduce, nemoj toliko odugovlaciti da to ovdje postavis. :)
Usput, pogledaj ovaj film. Kazu da je dobar, mada ga ja jos nisam odgledao. Stavicu veceras da se skine, pa cu ga odgledati u toku sljedece sedmice, vjerovatno.
Ako ti je zgodnije, imas ga i na Google Videu (prvi dio, drugi dio).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 01:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2003, 09:00
ko povjeruje u ovo..neka odmah stavi vrecu na glavu i skochi s venecijeu ono kamenje..et

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 19:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Skinuo sam. To je neki dokumentarac, tj. neko predavanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 22:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2006, 19:10
Jupi... OPET smak svjeta... :D

Prepare for death and follow me.[/url]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2007, 23:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Pero_Bombas je napisao:
Predlazem sastanak forumasa za 22. 12. 2012.

Greska

Trebas zakazati sastanak 12.12.2012

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2007, 10:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Moguć veliki sunovrat

Umesto da uspori Zemlja će 21. decembra 2012. ubrzati u najoštrijoj krivini oko Sunca, zbog čega će se na površini pretumbati kontinenti

„Sudnji dan" biće 21. decembra 2012. ili koju godinu kasnije! Izračunao ga je znalac mehaničkih pojava mr Slobodan Đorđević, vodeći inženjer u istraživačkom odeljenju kompanije „Erbas" u Hamburgu (Nemačka), koji proračunava čvrstinu buduće najveće putničke letelice na svetu.
Za svoju dušu se, međutim, upustio u višegodišnje odgonetanje Zemljine izdržljivosti, složenog mehaničkog ustrojstva koje će je uskoro naglavce preokrenuti (uskoro će to objaviti u izdanju „Moći knjige"). Planeta će izvesti veliki „magnetni salto" koji će joj, kao kakav džinovski buldožer, preorati celu površinu. A šta će se dogoditi s nama?

• Na kojim činjenicama zasnivate ovo zastrašujuće predviđanje?

– Zamislite da u oštru krivinu velikom brzinom ulaze „formula 1" i dvospratni autobus. Pretpostavljate da će se prvi izvući, a drugi prevrnuti jer u ovom slučaju presuđuje oblik. Mehanički proračuni pokazuju da je unutrašnje čvrsto jezgro Zemlje od stabilnog elipsoidnog postalo nestabilno jajasto (ovalno), sa odstupanjem (ekscentricitet) od 0,998. Uzrok tome je premoć većeg ekvatorskog gravitacionog pritiska nad sve manjim centrifugalnim izobličenjem (deformacija) jezgra, čija se ugaona brzina obrtanja ubrzano – smanjuje!

U proteklih vek i po Zemljino magnetno polje oslabilo je za deset odsto, dinamo (unutrašnje jezgro) posustaje! Svake godine 21. decembra ona ulazi u najoštriju krivinu (najbliža Suncu) ubrzavajući, umesto da, kao svaki vozač, koči! A jezgro, nasuprot ovome, sužava, a ne širi poprečni razmak između „svojih točkova" pružajući priliku tzv. žiroskopskom momentu da ga vertikalno obrne za 180 stepeni. Severni magnetni pol već je napustio Kanadu i napreduje ka Sibiru. Prema zakonima mehanike, severni deo unutrašnjeg jezgra pada ničice i istovremeno, zbog Koriolisovih sila, zanosi udesno. Da ne bi bio bačen kao u džudou, sprečava ga viskoznim trenjem preostali stabilni elipsoidni deo planete. Dokle?

Zemljino magnetno polje neće nestati, ali teži minimumu posle kojeg treba da ojača. Očekuje se važan događaj kao podsticaj, a to je naglo vertikalno okretanje unutrašnjeg jezgra i zakretanje cele Zemljine kore za određeni ugao. U tom času magnetni polovi zamenjuju mesta i, nažalost, smenjuju se dve civilizacije. Završava se i 26.000 godina dug precesioni ciklus. Najkritičnije je kada osa Zemljine rotacije i osa ekliptike uđu u istu ravan, 21. decembra svake godine, kada se stiču najradikalniji matematički, mehanički, astronomski i posmatrački uslovi za veliki preokret. Ako poslednji omane, jer prva tri to ne mogu, sledi samo jedno – odlaganje...

• Stiče se utisak da se uveliko pozivate na Milutina Milankovića i još neke, iako ni jedan od njih nije ništa slično nagovestio?

– Od srpskog velikana sam mnogo naučio, verujem nešto dogradio. Pokušavam da osvetlim deo teorije Milutina Milankovića koji u poslednje vreme izaziva sumnju u nekim naučnim krugovima, a tiče se uslovljavanja ledenih doba. Slični su, ali ne isti, nagoveštaji u radovima Čarlsa Hepguda, profesora na Kinovom državnom koledžu u Nju Hempširu, koga je podržao Albert Ajnštajn. Zagovara se mogućnost delimičnog zakretanja Zemljine kore u odnosu na „mirno" jezgro, podstaknuto izraženim nagomilavanjem mase na površini. A sve dolazi iz dubine. Udeo mase jezgra od 32,18 odsto lako može da pobudi nežnu Zemljinu koru sa skromnim učešćem od svega 0,46 posto. Obrnuto ne ide. Treptaj jedne dlake na ljudskoj glavi ne obara čoveka; njegov pad, svakako, obara sve dlake!

• Svi veliki pomori desili su se, kako objašnjavate, zbog povremenog nesklada u brzini okretanja Zemljinog jezgra i ostalog omotača.

– Zemlja je nastanjiva kada je pet odsto bliža nego sada i 15 odsto dalja od Sunca. Obrtanje oko sebe omogućava život; da je samo jedna strana stalno okrenuta zvezdi, bila bi pregrejana, a druga – mračna i smrznuta. Kada se približava, izlaže nas opasnosti da budemo ispečeni. Zahvaljujući opadanju ugaone brzine i jajastom obliku jezgra, uz potporu žiroskopskog momenta, ona izvodi vertikalni salto; menjajući smer rotacije, daje šansu Suncu da se pojavi na zapadu. I počinje da se udaljava ka sledećem ledenom dobu. Zbog porasta brzine ugaonog obrtanja jezgro zadobija nov, elipsoidni oblik i mogućnost da novim vertikalnim saltom spreči da planeta konačno napusti Sunčev sistem. U toku precesionog perioda od 26.000 godina Zemlja se udaljava i približava, lutajući od globalnog zagrevanja do ledenog doba. Ali uvek ostaje u „životodavnom prstenu" – sa udaljenošću koja je veća od Venerine, a manja od Marsove. Ponaša se, u stvari, kao pouzdan peščani sat koji mora da se okrene da bi nastavio da radi.

• Iz matematičkih proračuna proizilazi novi potop, sličan Nojevom. Kada mu se nadati?

– Za, otprilike, 6.400 godina. Zbog naglog ugaonog ubrzanja uvećane centrifugalne sile, odvući će vodu sa severa i juga ka ekvatoru, na kome će „zauvek" nestati velike kopnene mase. Evropom će duvati užasni severni vetrovi, uz „neviđene" vulkanske erupcije i pomeranja Zemljine kore. Za razliku od prethodnog „pasivnog potopa", izazvanog naglim usporenjem, naredni će biti „aktivan". Potopima nisu potrebne nove količine vode: periodične promene ugaone brzine određuju preraspodelu i nova pustošenja.

• Kako na živi svet utiče preokretanje magnetnih polova, što su i neki drugi najavili?

– U vertikalnom zaokretu jezgro zahvata ogromne mase u dubini. Razlika između ekvatorskog i polarnog poluprečnika od 21.400 metara mora biti preuređena. Nimalo slučajno: to odslikava naglo izdizanje jednih područja kore za desetak kilometara i spuštanje drugih isto toliko. Setićete se da se ovo poklapa s najvišim planinama i najvećim dubinama. Zamislite užasnu sliku kako se kilometarski visok talas zemlje i kamenja iznenada izdiže, okićen bleštavim eksplozijama jarko crvene lave i praćen nepodnošljivom rikom iz Zemljine utrobe. Grozomorni vatreni pir kome nijedan holivudski scenario nije dorastao. Dan kada Sunce i zvezde menjaju pravac kretanja, kada nestaje jedna civilizacija, a magnetni polovi planete razmene svoja mesta...

• Koliko smo blizu (ili daleko) od „Sudnjeg dana"?

– To se očekuje 21. decembra 2012. godine ili, možda, kasnije.

• Protivite se preovlađujućem tumačenju sveopšteg otopljenja, navodeći da je isključivi uzrok približavanje i udaljavanje od Sunca?

– Šta mislite: da li je celishodno da civilizacije nastaju u pesku (Mesopotamija, Egipat...)? Postoji odgovor: Zemlja je prilazila Suncu preobražavajući idealne ekvatorijalne predele u manje pogodne za život. A na severu, gde smo sada, bivalo je bolje. Planeta se okretala malo brže pre 2000 godina nego sada... Moji proračuni daju nove, veoma male, činioce sila privlačenja i odbijanja Zemlje od Sunca, uzrokovane vlastitom rotacijom; one deluju dugoročno i nisu obuhvaćene Njutnovim formulama. Zemlja se približava Suncu, to je jedini razlog globalnog otopljenja. Uzrok nisu raspršivači i ugljen-dioksid, već rastojanje od matične zvezde!

Stanko Stojiljković
objavljeno: 28.01.2007. Politika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2007, 12:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2007, 01:29
Gledao sam na national geographic emisije o slicnim stvarima o kojima ovdje citam.Definitivno je da Zemlja prolazi kroz promjene polova i ledena doba to je geoloski dokazano ali po njihovom proracunu to se nece dogoditi jos 2-3 hiljade godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2007, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
Vader je napisao:
mr Slobodan Đorđević

a da mu dadnu jedno bolovanje, covjeku stvarno nije dobro, premorio se jadan na poslu pa predvidja apokalipsu. vidis da je lud.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2007, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
Zemlja se približava Suncu, to je jedini razlog globalnog otopljenja. Uzrok nisu raspršivači i ugljen-dioksid, već rastojanje od matične zvezde!

Sve je fino objasnio, izuzev razloga zbog kojeg je Zemljino magnetno polje oslabilo za 10 %.

Btw, sta cete raditi u narednih 5 godina ? :P :wink: 8)

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2007, 01:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ovo nije originalno otkrice, jer je bilo price o tome jos ranije, mada ranije nije pominjan ovaj datum i razlozi zasto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 17:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:
Jos 6 godina... :D

Jos 5 godina... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 22:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
FLASH je napisao:
FLASH je napisao:
FLASH je napisao:
FLASH je napisao:
FLASH je napisao:
FLASH je napisao:
Jos 6 godina... :D

Jos 5 godina... :)

Jos 4 godine... 8)

Jos 3 godine... :P

Jos 2 godine... :oops:

Još jedna godina :(

Po svim proračunima danas bi tre :color: :color: :color: :color:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 23:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...znaci, lovu iz slamarica i da se skrsi sto se jos da skrsiti...cire, mindje na sunce, vreme prolazi...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 23:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
Japanese_rose je napisao:
Citiraj:
Zemlja se približava Suncu, to je jedini razlog globalnog otopljenja. Uzrok nisu raspršivači i ugljen-dioksid, već rastojanje od matične zvezde!

Sve je fino objasnio, izuzev razloga zbog kojeg je Zemljino magnetno polje oslabilo za 10 %.

Btw, sta cete raditi u narednih 5 godina ? :P :wink: 8)

ih, mogu li reci za narednih 5 dana:)

btw. podsjetila si me na jedan inter. za posao kad su me pitali gdje se vidim za 5 godina u firmi a ja rekoh sef :lol: problem je bio u tome da je bila privatna firma i da je sef ujedno i vlansik, kako me je cudno gledao, naravno posao nisam dobio :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 00:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ma svima nama i tako i ovako vreme prolazi
A taj dan nekome pre
A nekome kasnije dođe
A ako nama svima isti dan taj dan dođe
Još bolje
A do tada ja ću da pevam

Ja se lomim
Vidiš kako sam slab

Ja se borim
Snagu mi daj

Vrlinu da prepoznam
Kod sebe i kod drugih
Da naučim da volim
Da praštam i da delim...

Malo Bjesova nikada ne škodi fabiji :wink: :-?

Vrh

Tema posta: Re: 2012. godina
PostPoslato: 03 Feb 2008, 18:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Našao sam ovo na drugom forumu

O 2012. godini:

1. Čovječanstvo i planeta Zemlja trenutno prolaze kroz velike promjene i pomak u svijesti i percepciji realnosti.

2. Civilizacija Maya u Centralnoj Americi bila je najnaprednija civilizacija u usporedbi s vremensko/tehnološkim znanjem. Njihov glavni kalendar je najtočniji na planeti. Nikad nije pogriješio. U stvari, imali su 22 kalendara ukupno, pokrivajući mnoge cikluse vremena u univerzumu i našem solarnom sistemu. Neki od tih kalendara će tek biti objavljeni.

3. Majanski peti svijet je završio 1987.g. Šesti svijet počinje 2012.g. Dakle, mi smo trenutno "između svjetova". To vrijeme oni zovu "Apokalipsa" ili otkriće. To znači da će realna istina biti objelodanjena, odnosno otkrivena. To je također vrijeme za nas da poradimo na "našim stvarima" individualno i kolektivno.

4. Majanski 6. svijet je zapravo prazan. To znači da je na nama, kao kreatorima ( ne jedinim ), da počnemo kreirati novi svijet i civilizaciju koju sada želimo.

5. Maje su također rekli da ćemo do 2012.g.-
- odbaciti tehnologije koje sad poznajemo.
- odbaciti vrijeme i novac.
- ući u 5. dimenziju poslije prolaza kroz 4. dimenziju. ( 5. dimenzija je u stvari 4. denzitet )
- planeta Zemlja i solarni sistem će ući u galaksijsku sinhronizaciju sa ostatkom Univerzuma.
- naša DNA će biti "unaprijeđena" ( ili reprogramirana ) iz centra naše galaksije. ( Hunab Ku )
"Svatko na ovoj planeti mutira. Neki su svjesniji od drugih. Ali svakome se to dešava." - Vanzemaljska Misija Zemlje.

6. 2012.g. ravnina našeg solarnog sistema će se izjednačiti sa ravninom naše galaksije, Mlječnog Puta. Taj ciklus traje 26000 godina od početka do završetka. Virgil Armstrong također govori da će se druge dvije galaksije izravnati sa našom u isto vrijeme. Svemirsko događanje!

7. Vrijeme se u stvari ubrzava ( ili raspada ). Tisućama godina Schumann-ova rezonancija ili puls ( kucanje srca ) planete Zemlje je bila 7,83 ciklusa po sekundi, vojska je to uzimala kao vrlo pouzdanu referencu. Međutim, od 1980.g. ta rezonancija polako raste. Sada je preko 12 ciklusa po sekundi ! To znači da je to ekvivalentno s vremenom od manje od 16 sati po danu umjesto "starih" 24 sata.

8. Za vrijeme Apokalipse ili vremena "između svjetova" mnogi ljudi će iskusiti mnoge osobne promjene. Te promjene će biti mnogobrojne i varijabilne. To je sve dio onoga radi čega smo ovdje da bi to doživjeli i iskusili. Primjeri mogu biti razni, od prekida nekih veza, seljenja na druge lokacije, promjena posla, pa sve do promjena u načinima razmišljanja, promjena DNA ( vraćanje neaktivnih dijelova natrag u funkciju ),...itd.

9. Zapamtite, u svakom danom momentu mi radimo male ili velike odluke. Svaka odluka je bazirana na ljubavi ( ljubav ne kao kemijska reakcija našeg tijela, već pravo značenje ljubavi = svjetlo = znanje ) ili strahu ( mrak = suzbijanje znanja = manipulacija ). Odaberite ono što vam dolazi iz vaše intuicije, ne intelekta, slijedite vaše unutrašnje želje. Prilagodite se.

10. Misaone forme su vrlo važne i utječu na naš svakodnevni život. Mi stvaramo našu realnost sa našim mislima. Ako mislimo negativno o drugima, to ćemo i privući. Ako pak razmišljamo pozitivno, privući ćemo pozitivne ljude i događaje. Dakle, budite svjesni svojih misli i eliminirajte nepotrebne negativne ill osuđujuće misli.

11. Budite svjesni da je većina medija kontrolirana od strane manjine. Koristite moć rasuđivanja! Potražite sakrivene motive i planove. Zašto je baš ta informacija dana vama? Što je "njihov" stvarni plan? Da li je to slučaj problem-reakcija-solucija? Da li "oni" kreiraju problem da bi vi reagirali i zahtjevali rješenje tog problema, pa će vam "oni" ponuditi njihovo rješenje? Rješenje je ono što su "oni" na početku i željeli!

12. Zapamtite da se gotovo ništa ne dešava slučajno. Svi događaji su isplanirani od nekih agencija ili bilo čega drugog. Ali, uprkos tome, baš je predivno vrijeme za biti "živ" ovde u ovo vreme!

Istina će te osloboditi !

Evo i jednan link za kalendar Maja:

http://www.levity.com/eschaton/Why2012.html

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 13:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
malo sam zbunjen, mislio sam da je vrijeme konstanta, medjutim ovdje se spominje kao promjenjiva
ne vjerujem u price o smaku svijeta, a pogotovo ne u one da ce ljudi odbaciti tehnologije,a kamoli novac (nije ovo Star Trek)
jos samo fali da se sad pojave topici "sa kojim biste clanom/clanicom foruma proveli zadnje trenutke" ili "koga biste povalili sa foruma prije kraja svijeta"
prije cu povjerovati da ce doci do novog svj. rata u kojem ce izumrijeti 50% populacije i da ce se iz toga roditi neka nova Zenevska konvencija o zabrani razvoja bilo kakvog oblika naoruzanja
ali budimo realni, ljudi su takvi, teze najvise ka destrukciji, pa jedini smak svijeta mozemo sami prouzrokovati (jedino ako nas stvarno ne opali neki meteorit)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 13:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Što se tiče "ubrzanja vremena" koje se dešava mislim zadnje dve decenije o tome se sve više piše, bar sam ja nailazio na tekstove o tome. Čak sam čitao jedan specifičan žanr knjiga, objave, navodno pisane po informacijama od bića iz svemira, u nekima od njih je još ranije najavljeno da će do toga doći, a onda ovih godina mnogi ljudi su primjetili da im tako djeluje, kao da se vrijeme ubrzalo, a evo ovde se pomiju čak i neka naučna zapažanja (ova neka Schumann-ova rezonancija Zemlje). Da li se tu radi o nekoj promjeni koja djeluje na ljude da oni subjetkivno doživljavaju to neko ubrzanje vremena, ili postoji i fizička realnost toga, to ne znam. Ali znam da se i ja a i mnogi tako osjećamo, i da se o tome nekako sve više piše. Inače kaže se takođe iz više izvora da su se i druge stvari sada ubrzale, konkretno karma, dosta brže se vraća svakome što treba da mu se vrati, a dešavaće se i polako se već dešavaju i druge promjene u ljudima, i na materijalno-tjelesnom planu (DNK) a i na psihičko-duhovnom. I o tome se može pronaći. Čak je i u popularnoj seriji "Heroes" već u prvoj epizodi doktor Suresh na samom početku rekao nešto vrlo zanimljivo, da su naučnici otkrili da se DNK u ljudima ubrzano mijenja. Ta informacija se takođe nalazi u tim knjigama objavama. Kuha se svašta nešto. Neki su toga dosta svjesniji od drugih, a drugi će vjerovatno postajati svjesniji kako vrijeme prolazi. Ali koliko ja znam radi se o pozitivnim promjenama, doduše vjerovatno kako za koga ali generalno u pitanju je nešto pozitivno.

Što se tiče "smaka svijeta" kao nekog uništenja svijeta u to ni ja ne vjerujem, ali će biti transformacija, ja se i nadam da će biti.

Što se tiče odbacivanja tehnologije od toga nema ništa, niti bi trebalo da bude. Tehnologija će napredovati i tako i treba da bude. Nije problem u tehnologiji već u tome kako je koristimo, napredak tehnologije i nauke nam je donio mnogo toga dobrog i ta praksa će se nastaviti. Uostalom šta fali tehnologiji iz Star Treka :D

Što se tiče odbacivanja novca, to zaista liči na Star Trek, mislim da to nije utopija i da će do toga nekada doći, kada ljudi dođu na taj nivo da to mogu shvatiti i prihvatiti, a to je baš ono kako je prikazano u Star Treku: ništa ne košta nimalo jer svi rade za sve pa ništa nema neku vrijednost izraženo kroz cifre.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 136 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]