monstrum je napisao:
Daphne:
Ako zivotinje ubijaju zivotijne radi jela, sto ne bi i ljudi ubijali zivotinje radi jela. Tako je priroda udesila, a to sto vegetarijanci uskracuju sebi hranu to je njihov problem...
Zato sto smo mi na visem stupnju svjesti, i trebali bi se shodno tome i razumnije ponasati. Muzjaci skacu na zenke u estrusu. Sta mislis da neki "muzjak" osjeti da si u estrusu, pa skoci na ulici na tebe ?

|jel bi onda rekla da je to u redu, jer to i zivotinje cine? Ili, da neko ubije tvoju djecu i tebe, jer mu ugrozavas egzistenciju? (razmnozavanje tvoje porodice = manje hrane za njegovu porodicu)...
Po mnogim stvarima smo se izdigli iznad zivotinja, trebali bi tako i nastaviti...
Daphne:
Da li si ikad vidio da je neka, napominjem gladna, zivotinja pustila covjeka da zivi i nije ga pojela, jer ako zivotinje stvarno imaju um (ne kazem da nemaju) onda bi smo sa njima vec prije nekoliko vijekova uspostavili kontakt...
Vidjeno mnogo puta... Jer je covjek svjestan da ga ta zivotinja zeli ubiti, i bori se protiv toga (shakama, nekim tvrdim predmetom, cim stigne...) I zivotinja bi se borila za svoj zivot, ali kakve sanse ima, kada je ti omamis, i onad joj preseces grkljan? A zasto bi te uostalom pustila da zivis? Njoj je cilj da ona prezivi, i to ubijanje je opravdano. Mi ubijamo zivotinje ne da bi preziveli, vec da bi uzivali u njihovom mesu.
Prvo... Zivotinje i ljudi nisu isto, i apsolutno sam pogresila sto sam rekla da ako zivotinje jedu zivotinje, da i ljudi mogu jesti zivotije... AAAAAAAAALLLLLLLLIIIIIIIIII!!!!!!!
Ako su ljudi toliko odmakli od zivotinjske (nize vrste) sto ne bi iskoristavali tu ''nizu vrstu''? Jer apsolutno sve vrste na planeti su stvorene i samim tim moraju prezivjeti. Traze mnooge nacine a kod ljudi jedan od nacina je - jelo...(ako nisi znao

) Iako se meso moze nadoknaditi jednjem mnoge druge hrane, zasto zamjenjivati meso ili bilo koju drugu hranu, mozda malo losijom, drugom hranom ako je vec dato u izvornom obliku...
Drugo... Isto kao sto mi kao veca sila omamljujemo zivotinje, ubijamo ih a zatim i jedemo, tako nas (ljude) ubija bolest ili neka ziovotinja. Ljudi su svejedi i jeli su i jesce (za tebe ne znam) i meso i biljke. Ali zasto se ljudi moraju prilagodjavati zivotinjama, pa nismo mi jedini stanovni ci na Zemlji, naka se zivotinje prilagode nama...

I msojedi mogu preci na biljke, kao sto kod ljudi mesojedi mogu prestati jesti meso... i tako u krug...