jellyfish je napisao:
Meni samo nije jasno ti Somalijci i slicni Afrikanci, pa jebo te dosli iz gladi i rata i ne znaju cijeniti to sto tamo imaju, nego se preseravaju. Pa trebali bi biti zahvalni sto ste ih izbavili od gladi i rata i dali lagodan zivot, a oni jos zajebavaju

Znaš kako prijatelju, za markirane trenerke, one široke košarkaške Somalijac ima, na to troše svu socijalnu pomoć. Onda kukaju kako im država malo daje i kako su ugroženi, kako nemaju šta da jedu. Ko u Švedskoj kaže da nema šta da jede, bez dalje diskusije znajte da laže.
Kad su došli, auto i TV su za njih bili pojam, računar kao da je sa druge planete.. I ja ću preko toga svega preći, međutim kad neko neće da radi i kad mu je u glavi kako opljačkati, ukrasti, onda od toga nema ništa.. Sa Evropskim narodima se inekako može, ali ovi iz Afrike kao da su sa drugog svijeta.
Msm da ne pričam sad javno o kome se radi, ubaci se u ovu situaciju: radiš u nekoj firmi duže vremena, na obuku ti dovedu negrosa iz neke Afričke banana države. Lik pobjegne sa posla i od plate više od XXXX eura, ti moraš zvati policiju i tražiti ga šta je s njim, jel živ ili nije. I onda ga nađeš, a negros ti u lice kaže kako neće da radi, kako neće da uči švedski, već hoće da napravi djecu i živi od socijalne pomoći.
Pa to ima da iznervira i čovjeka koji nema živce.

Treba li govoriti kakav problem imamo sa silovanjima?
old fashion men je napisao:
Meni nije jasno kako ta bagra uspije doći u Švecku ili Njemačku, nači sav usran i nepismen, ne zna ni za struju, a kamoli nešto više, do juče trčao gole guzice i jeo mrave i sada on odjednom u Šveckoj i živi ko bubreg u loju na socijali, boli ga kurac za sve, msm kako to uspiju

Danny jesi li pitao nekog kako je to uspio
Sa druge strane znam ovde stotine mladih i obrazovanih, koji govore po dva jezika i rado bi se ispalili da rade vani bilo šta, ali ne mogu, niti znaju kako, već trunu ovde i polako gube nadu, msm stvarno sam zbunjen

Dolaze iz područja zahvaćenih ratom. Bio je dokumentarac na televiziji kako kolju i ubijaju u svojoj matičnoj državi da bi skupili pare da ih prevezu gore na nelegalan način. Neki tražili azil, gomila njih je po sirotištima odrasla i ne zna ko su im roditelji, tj možda se zna ali neće negrosi da im još jedno bude na teretu.. Ima mnogo načina za onoga ko je ogrezao u kriminal i lopovluk.
sinip je napisao:
Па љуЦка права моји ти ОФМ, љуЦка права су свему крива.

Него Дени не рече ми како да се учланим у "ШвеЦке Демократе"?

Šta ćeš kod njih.

Kakve su to galamdžije i decibelaši. Fazon im je što nemaju nikakvu retoriku, već kad gostuju u emisiji jednu misao ponavljaju 10 puta na više različitih načina.

Nešto kao Jovanović od vas, sa zastajkivanjem obavezno naravno.