banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 00:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 314 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Jun 2009, 23:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 21:25
veverushka je napisao:
ja sam rekla da sam protiv hrvata i muslimana nacionalista, tj. onih koji mrze srpsku naciju, i koji govore da smo mi srbi poceli rat. to nije istina i ne znam kako ti taj stav branis. !

???

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 23:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
ponekad se pitam da li su neki premladi ili preglupi da mrdnu od guzice svoje mame i tate i guzica svog sela.
ali opet, kontam, novi naraštaji svakodnevno dolaze, što su mlađi to im je lakše popušiti naci priču, jer svi žele biti prihvaćeni u neku društvenu grupu, lakše je u životu biti sa jednima protiv drugih, nego tražiti svoj put pod zvijezdama.
toliko dobrih ljudi, ali nije im suđeno izgleda, nije im suđeno.

oni se pozivaju na nešto o čemu djelomično znaju i tumače kako im godi.
možete otići 1000 puta u Zagreb i da vam niko ne skine ni dlaku s glave, čak se možete super provesti ako imate novca u narodnjačkim birtijama kojih ima napretek, a isto tako možete otići samo jednom i da vam BBB razbiju auto i čitav život pričati da su svi hrvati ustaše, to je vaše potpuno pravo...

niste vi ni prvi nacionalisti (koji su ubjeđeni da samo vole svoj narod i brane ga) sa kojima sam jurišao na vjetrenjače, pitam se koji mi je kurac i petljam se u ovakve nedozrele priče koje imaju smisla samo u vrijeme izbora ako si u naci stranci pa ti treba što više glasova na izborima pa ložiš narod, tad mi je jasno svo to pozivanje na čovječnost i junaštvo...

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 00:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
dzabaleban je napisao:
Ja sam svoj prethodni post napisao upravo polazeći od činjenice da sam prvo čovjek, iako je čovjek relativan pojam, a prema tome tni hrvatske političare ne možeš izuzeti iz te kategorije.
Dobro "ti ne mrziš hrvate, ti ih samo ne voliš" jesam li u pravu?
Jesam.
Tipično.

Zašto me pitaš nešto na što SAM odgovaraš? Počemu je čovjek relativan pojam? - Ako sam te dobro razumio relativno može da se protumači čas je čovjek, čas vanzemaljac, možda na trenutke i čestica? Ti možda jesi dobar čovjek (ne znam te pa ne mogu suditi o tim kvalitetima) ali tvoji postovi zaista odražavaju punu sliku iskompleksiranosti genocidne nacije. NE, NISI UPRAVU (ovo za mržnju što mi inputiraš), JA SAMO NE MOGU DA PODNESEM NEISTINE PLASIRANE (spinovane) OD STRANE MEDIJA GENOCIDNE NACIJE!!! ali nažalost takva slika se fomirala da dobar dio SRPSKOG naroda u BL laži prihvatio kao istine!

Da, nacionalista sam iako nemam Dražu istetoviranog, ne idem u crkvu, ne busam se u prsa da sam četnik, veliki Srbin, samo pišem onako kako vidim stvari, ne kažem da sam upravu ali neke stvari ne možeš ignorisati, odnosno možeš ali ako si gnjida od čovjeka!

Ako je za tebe nezrela priča ISTINA da je u Hrvatskoj za 50godina stradalo i protjerano skoro MILION Srba, da su 1999 na nacionalnom dnevniku ubicama ŽENA I DJECE željeli vedro nebo, a da 2009 na utakmicama pjevaju (cijeli stadion Maksimir) ubij Srbina) svaka ti čast ljudina si!

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 07:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
veverushka je napisao:

i da su nevine? 8)

Ne pravim razliku......... :D
Nicole je napisao:
Jel' ti misliš da mi ostali nemamo trauma??
I moja porodica je dala doprinos masovnim grobnicama, logorima i gradskom groblju i to sa četiri čoveka ali mi niko i nikada nije rekao da moram da mrzim ili da nikada ne oprostim svim Muslimanima i svim Hrvatima. Jel' ti misliš da je borcima drago što su morali ubijati one "preko puta", jel' misliš da ijedan mirno spava i dan danas, bio Hrvat, Musliman ili Srbin??
Ja svoju istoriju čuvam tako što svoje najmilije nosim u srcu, posetim grob, upalim sveću, pomolim se Bogu da počivaju u miru a ne tako što ću popljuvati i gledati popreko nekoga samo jer se zove Domagoj, Fuad ili Nemanja. Čovek vredi više od svog' imena i ja ljude delim po ljudstvu i obrazu a ne po tome kom' se i da li se Bogu moli, koje mu je boje koža, kako mu je ime, koliko ima novca i da li je izbeglica.
Ne može se gledati u budućnost, očima punim prošlosti, zato i jesmo tu gde smo sad'.Čuvati od zaborava je ljudski a oprostiti, uzvišeno!
Dokle god postoji "ustaša, balija i četnik" mi se nećemo rešiti kompleksa.

Na ovo se nema šta dodati.Najpametnije što je rečeno na ovoj temi do sada. :thumbleft: :thumbright:

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 09:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
Lepu Brenu čuva 2.000 policajaca
Autor: Marija Radojković | Foto:grand | 10.06.2009. - 07:00
Balkanska zvezda Lepa Brena zapevaće u Hrvatskoj posle dvadeset godina u subotu, 13. juna, u zagrebačkoj „Areni” pred očekivanih 20.000 ljudi. Tri dana pred koncert ne sleže se prašina oko Breninog dolaska u Zagreb - dok pojedina udruženja na sve načine pokušavaju da bojkotuju nastup, policija se dobro priprema za spektakl, te će Brenin koncert obezbeđivati čak dve hiljade policajaca i članova obezbeđenja...

Blic

Mislim da je zbog nje tema i otvrena

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 09:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2006, 14:43
Citiraj:
Ovaj tekst me naveo na razmišljanje, zašto ti ljudi imaju tolike komplekse, da mrze sve što dolazi iz Srbije?

Samo mala opaska!!!
Dotična gospođa oko koje je počelo razglabanje na ovoj temi se jako ugodno osjeća u Hrvatskoj tako da je svake godine na ljetovanju ovdje..

Njen suprug je suvlasnik ovoga:

http://www.novi.hr/hr

A uskoro planira u Opatiji raditi ekskluzivan teniski centar... 8)
Da osjećaju mržnju pošto dolaze iz Srbije čisto sumnjam da bi gubili vrijeme,novac,živce itd itd pošto si mogu priuštiti odmor bilo gdje u svijetu.. Izbor je jako bogat..

Glede njenog koncerta,ko voli neka gleda i uživa,a kome se ne sviđa njegov problem...
Bilo je u Hrvatskoj i većeg šunda(što se tiče glazbe) od dotične gospođe...

p.s Jučer šetam Opatijom i naletim na 5-6 parkiranih auta iz Srbije!!
Na jednom passatu pročitam reg.oznaku JA !!!
Koji je to grad??

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 09:53 
ma po meni je sve to zalosno, jer dok obican narod loze i truju, dotle oni traze svoju korist ( u ratu su stavljali milione trgujuci oruzijem i ko zna cim, brena ce sad uzeti kintu, boli je cosak sta ko vice, sutra ce agrokor, merkator, i ostali podici svoju lovu sto stize iz srbije... i je...e se njima..)
.. mozes do sutra da pljujes po ovim i onim, da se raspravljas ko je kriv, a citavo vrijeme tamo neki odradjuju svoje poslove, trpaju silne pare u svoje dzepove sve u ljubavi, bratstvu i jedinstvu, ... a politicari i dalje seru, naravno za svoj racun, a narod se i dalje lozi trujuci sebe a pomazuci njima..

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 09:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
veverushka je napisao:
izvini nicol, ali zbog cega ti mene napadas?

Svaki post u kom si ti citirana a ne slaže se sa tvojim stavom ti shvataš kao napad i dočekuješ na nož. Na tvoj citat sam odgovorila samo prvim pitanjem, i bila je svrha da ti kažem da, iako sam izgubila u ratu svoju familiju, nikoga ne mrzim, i ne uzimam sebi za pravo da mogu nekome nešto da ne oprostim, to je bilo sve što sam tebi rekla.
A ti izvini ako si se našla uvređenom jer to ni najamanje nije bila moja namera a većinu posta sam pisala uopšte na temu i ne tiče se tebe.
peki je napisao:
Николе, не може се то промијенит код ових народа. То је нешто јаче у свим народима.

Znam peki ali od nečega se mora početi. Bio je rat, svi smo izgubili, na sve tri strane. U redu. 'ajde da se sada manemo ćorava posla i prestanemo jedni drugima kačiti krivicu za to, 'ajde da pokušamo sprečiti da se to ponovi ali ne, nama se desila tragedija pa 'ajde da se sada svetimo i napravimo je još većom i tako u nedogled.
Zašto mali klinac u Srpskom vrtići zna da svog' drugara koji se drugačije zove treba lupiti po glavi, ismejavati mu se i ko zna kako ga maltretirati i tako u i u ona preostala dva. E to je ono što kreće iz kuće i što se generacijama prenosi. Zašto nije ostalo samo na onima koji su ratovali?? E to hoću da kažem. Ja ne opravdavam nikoga, svi smo ratovali i svi smo gubili i daj da se već jednom izdignemo iznad toga.
Mene je moja majka odgojila tako i ja se tim ponosim i to mi niko i nikada ne može oduzeti niti osporiti.

Poslednji put menjao Nicole dana 10 Jun 2009, 09:57, izmenjena 4 puta

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 09:54 
[quote="otokNa jednom passatu pročitam reg.oznaku JA !!!
Koji je to grad??[/quote]

jagodina, mislim

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 09:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
[quote="otokNa jednom passatu pročitam reg.oznaku JA !!!
Koji je to grad??

jagodina, mislim[/quote]

Hvala,evo baš nađoh i na net-u!!!

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 10:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
svi koji su citirali moje postove neka samo znaju da nisam rekla da su svi hrvati nacionalisti i da ih sve treba ne voleti, ali vecina jeste lose raspolozena prema srbima. i ne, ne mrzim ni hrvate ni muslimane, vec ih jednostavno ne volim. to je velika razlika. a nicol, ja ne smatram napadom na sebe bilo koga ko je citirao moje postove i davao komentar, ali si ti bez ikakvog razloga uporedila mene sa sobom i kim vec. mene roditelji nisu ucili da mrzim ili ne volim neku naciju, ja volim svakog coveka ko se ponasa kao covek. a onaj ko se ponasa kao zivotinja, e tog ne volim, bio on srbin, hrvat ili musliman!

ti si u jednom postu navela da si sigurna da se svi oni koji su bili u ratu kaju zbog sve ga sto su uradili. ima tih koji se kaju, ali nisu svi.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 10:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

A veve tebe, jesi smiješna... neka tumači kako ko hoće, ti znaš najbolje ko si! Imaš svoj stav a to je najvažnije!!! Šta ćeš od ovih što su 5 dana nacionalisti onda 7 pacifisti? - Nasmijati se!!!

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 10:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
dzabaleban je napisao:
da li su neki premladi ili preglupi da mrdnu od guzice svoje mame i tate i guzica svog sela.
novi naraštaji svakodnevno dolaze, što su mlađi to im je lakše popušiti naci priču, jer svi žele biti prihvaćeni u neku društvenu grupu, lakše je u životu biti sa jednima protiv drugih, nego tražiti svoj put pod zvijezdama.

Naravno, lakše je ići linijom manjeg otpora pa pustiti svoje dete na ulicu pa neka se samo "nauči nacionalizmu" nego mu posvetiti malo vremena pa pokušati napraviti čoveka od njega. I onda se pitamo što nam je narod polupismen, glup i ograničen, ali takvim je najlakše manipulisati.

I meni je žao, iskreno, što sam napisala išta ozbiljno na ovoj temi/forumu, bolje bi mi bilo da sam se i dalje pravila mutava i spamovala svaku mozgoispirajuću temu.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 11:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:51
naravno, i meni je zao sto su neki i pokusali ista napisati na ovoj temi, koju su je zbog svog nerazumjevanja (a neki sa ciljem) zaspamovali sasvim drugim poentama...
tema je jasna i govori o velikom problemu sa kojim se nosi hrvatska nacija, bolje receno, velika vecina nacije a da se zbog toga drzava, njeni organi, mediji (sem casnih izuzetaka Drage Hedla i jos ponekih) etc. uopste ne brinu o tome. naprotiv, mlakim i "neucinkovitim" reakcijama na podsticanje rasne i vjerske netrpeljivosti cine kontraproduktivne stvari.
jasno je da nijedan balkanski narod nije imun na ovaj problem, ali sama vasa reakcija ovde (koja je pokazatelj, ali zbog nevezanosti sa temom totalno promasen) govori da je taj stepen opterecenosti kud i kamo nizi kod , recimo, srba ili bosnjaka
prilazeci iz ovog ugla i na nacin na koji vi shvatate temu totalno zaobilazi sustinu, pa nas zaborav i cutanje na njihovo divljanje nema opravdanje
[u]jest, bila je ovcara-nije bio bljesak
jest, bila je skabrnja- nije bio medacki dzep
jest, bio je domovinski rat i agresija, nije bilo protjerivanje srba u oluji i bljesku
ili
jest, bila je srebrenica-nije bilo podrinja,skelana i milica
jest, bio je kozarac- nije bilo sjekovca
jest, bila je manjaca- nije bilo silosa,konjica, mostara...
[/u][b]
[/b]
i dok god na agresivnu retoriku mi odgovaramo na nacin da trebamo biti bolji i sutati nije dobro. pa mi samo iznosimo istinu, jel' se trebamo stidjeti 12 beba,odsjecenih glava na ozrenu ili bacanja u kazanima? zar je to sovinizam?
onaj ko nema zeludac za ovo treba iskulirati temu a ostaviti njihovoj i nasoj kriticnoj masi da se trve do nestanka animoziteta-jedino rjesenje

Poslednji put menjao drLJo dana 11 Jun 2009, 14:18, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 12:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

btw upitao bi autora ove teme kako to da se niko u Hrvatskoj ne buni,ne prosvjeduje, koncertima Zdravka Čolića,a koji ako se ne varam također dolazi iz Srbije??!!
:roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 12:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
otok je napisao:
btw upitao bi autora ove teme kako to da se niko u Hrvatskoj ne buni,ne prosvjeduje, koncertima Zdravka Čolića,a koji ako se ne varam također dolazi iz Srbije??!!

on samo tamo zivi, a mozda i zato sto peva na ijekavici?! :lol:

ja sam cula da u hrvatskoj ne mozes da polazes ispite svojim dijalektom, vec samo njihovim. da li je to istina? ako jeste, recite mi sta je to?!

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 13:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Mislim da kompleksa svi narodi exYu imaju dovoljno.
Eh sad, licno ne smatram generalno Hrvate kao iskompleksiran narod,ali njihovi mediji nekada ih predstavljaju kao kompleksase.
Neku noc Dijana Culjak je imala zanimljive goste,i zanimljiva rasprava se vodila oko koncerta Brene u Areni.Smeta im Brena koja je kao podrzavala Srbe i srpsku vojsku,a ne smeta im sto ce ljetos bar desetak hiljada srpskih vojnih obveznika iz 90ih godina uzivati na lijepom im Jadranu,u njihovim domovima,restoranima,plazama...Oni koji su nosili puske.Kompleksi ili ne,..nek svako prosudi.
Licno mislim da se Hrvatska boji pune Arene. Sa jedne strane bojkot srpskih glazbenika, sa druge Brena i (vidjet cemo) puna Arena u belom Zagreb gradu.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 13:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

otok je napisao:

Vidim smeta im i Rade Šerbedžija http://www.politika.rs/rubrike/tema-dan ... bu.lt.html

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 13:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

veverushka je napisao:
otok je napisao:

on samo tamo zivi, a mozda i zato sto peva na ijekavici?! :lol:

ja sam cula da u hrvatskoj ne mozes da polazes ispite svojim dijalektom, vec samo njihovim. da li je to istina? ako jeste, recite mi sta je to?!

Partibrejkersi!!???
Jel' i oni pjevaju na ijekavci??
Nisam primjetio da su se bunili zbog njihovih koncerata..
Balašević..Čista ekavica,niko ništa..Itd itd...

Koji je to njihov???

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 14:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Hrvati imaju jedan kompleks.............kompleks da su kulturna nacija.Zato im smeta Brena,koje će napuniti arenu u Zg nudeći zabavu rezervisanu za nas,jel' te,nekulturne istočne "susjede".Krleža reče:"Sačuvaj me Bože,srpskog junaštva,crnogorskog čojstva i hrvatske kulture."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 314 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]