banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 22:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Dec 2010, 18:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Dr Mladen Stojanović prije 1 svr robijao kao član Mlade Bosne, poslije studirao medicinu u beču i prvo namještelje bilo mu je na Braču gdje ga je narod zavolio i poštovao. Zatim premješten u Zagreb i na kraju je osnovao svoju ordinaciju u rodnom Prijedoru. Ostao je u sjećanju i poštovanju naroda kao veliki dobrotvor i humanista koji je gradsku sirotinju i seljake besplatno liječio i pomagao kako je god mogao. Osnivač FK Rudar u Prijedoru i teniskog kluba. Po izbijanju rata hapse ga ustaše ali nisu smijeli da ga ubiju jer je bio duboko poštovan od naroda sviju vjera zbog svog dobročinstva. Uspijeva pobjeći iz zatvora i poktreće ustanak u Potkozarju i poslije prvih uspijeha oslobađaju Prijedor i okolinu. E sad da ne dužim, teško ranjenog iz zasjede mučki ga ubijaju četnici dojučerašnjeg prijatelja i saborca Rade radića.
Da je bio obična komunjara ne bi mu narod i danas kuću pretvorio u muzej porodice Stojanović u Prijedoru.
Sjedite jedan!!!

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
nepokoreni je napisao:
Po izbijanju rata hapse ga ustaše ali nisu smijeli da ga ubiju jer je bio duboko poštovan

:lol: :lol: :lol:
Mora da se šališ
nepokoreni je napisao:
Uspijeva pobjeći iz zatvora i poktreće ustanak u Potkozarju
:roll:
nepokoreni je napisao:
Da je bio obična komunjara ne bi mu narod i danas kuću pretvorio u muzej porodice Stojanović u Prijedoru.

Pa kad mu je kuća pretvorena u muzej, danas ili onda?
vjerovatno onda po direktivi sa vrha.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 18:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Mladenovo ime se i danas izgovara sa najvećim poštovanjem u Potkozarju.Šta o tvome imenu kažu u tvome selu?

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 18:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Sad ce reci da su komunjare naredile narodu da postuju Mladena.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 18:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pa kad mu je kuća pretvorena u muzej, danas ili onda?
vjerovatno onda po direktivi sa vrha.

danas sinko, i bio sam u njoj. Inače pored njega, njegov mlađi brat Sreten Stojanović je jedan od najvećih srpskih vajara.
I da bio je poštovan od strane svih vjera zato je i ostao živ inače bi ga odmah ubili, naime muslimani su protestvovali što je uhapšen.
Nemaš pojma a znaš pljuvati!

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 18:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nema on pojma o ničemu...Prvo kaže da je prije rata živio vani,pa došao ovde da ratuje,pa napiiše da ga je "partizanija" vodila na obuku iz gađanja u prvom srednje....Ne može pratiti...

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 18:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Što bi rekli komunisti - subverzivni element.
Ili demokratski obavještajci - agent provokator.
Šakal da mu pozavidi na iskustvu :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Toliko su vas Srbe u krajini voljeli Hrvati i muslimani da ste upravo vi Srbi u krajini najviše najebali od istih tih muslimana i Hrvata i u onom i u ovom ratu.
Ustvari kad čitam vaše hvalospjeve komunistima, bratstvu i jedinstvu i ne čudime što su vam skoro ušli u BL, nama na ovoj strani nisu mogli uzeti ni obični pišani sokak u djelovima grada koje smo držali, iako je preko puta nas šake jada bio najveći muslimanski grad , dok su tamo kod vas bili na kapijama BL, sve to govori o odgoju i mentalitetu tj. o tome ko su vam heroji, a ko zločinci.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
_zoka je napisao:
Nema on pojma o ničemu...Prvo kaže da je prije rata živio vani,pa došao ovde da ratuje,pa napiiše da ga je "partizanija" vodila na obuku iz gađanja u prvom srednje....Ne može pratiti...

и ја сам то примјетио. :D

што се тиче Младена, свака част..
но, нешто ми је тешко повјеровати да су га убили четници Раде Радића..
на овом крају је народ преживио захваљујући управо Ради Радићу.
питај локалне мјештане.
о Младену су исто само ријечи хвале, но ето, ја чух и причу да га је упуцао љубоморни муж..
можда је био и четник, ко ће знати.
али замислите само какав би то народни херој био да у уџбеницима пише да је погинуо због швалерисања. :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 19:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:

To što si ti izvodio pogrešne zaključke je tvoj problem, ja jesam živio i dio života proveo vani, ali nisam nigdje pisao kad su se moji, a i ja vratili i gdje, možda sam naveo da me rat zatekao na odsluženju JNA i tu počinju moje avanture koje su trajale do prije par godina kad sam se konačno smirio.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 19:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ustvari kad čitam vaše hvalospjeve komunistima, bratstvu i jedinstvu i ne čudime što su vam skoro ušli u BL, nama na ovoj strani nisu mogli uzeti ni obični pišani sokak u djelovima grada koje smo držali, iako je preko puta nas šake jada bio najveći muslimanski grad , dok su tamo kod vas bili na kapijama BL, sve to govori o odgoju i mentalitetu tj. o tome ko su vam heroji, a ko zločinci.

koji ti je to batane grad? Da nije Loto Grad? Onaj isti koji su branili Fočaci i bruka teške artiljerije koja je bila prijeko potrebna na zapadnom dijelu Krajine? Ono što ne znaš nemoj potezati, oni su bili šaka jada to je istina...

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 19:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
eugene of savoy je napisao:
Toliko su vas Srbe u krajini voljeli Hrvati i muslimani da ste upravo vi Srbi u krajini najviše najebali od istih tih muslimana i Hrvata i u onom i u ovom ratu.

Не могу вјеровати да су неки и данас црвени до кости ал нема везе.
Ово што си лупио за Крајину , то је зато што су пичке одоздо биле на власти и болио их је рацку за крајином па су је продале за добар кеш, ја мислим да више то говори ко је какав човијек. Пале главни град кад се сјетим повјешати их треба маму им јебем.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 19:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
bruka teške artiljerije

Kakva artiljerija, nama u gradskim kvartovima niti je trebali niti je mogla dejstvovati ni pomoći nam.
Rikas je napisao:
болио их је рацку за крајином па су је продале за добар кеш,

Pa nije to razlog da se krajišnici povlače skoro bez borbe pred Hrvatima i jebenim nesposobnim mungosima :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 19:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kakva artiljerija, nama u gradskim kvartovima niti je trebali niti je mogla dejstvovati ni pomoći nam.

Pa čim je štemano Sarajevo? Katapultima?
Citiraj:
Pa nije to razlog da se krajišnici povlače skoro bez borbe pred Hrvatima i jebenim nesposobnim mungosima

Krajišnici nisu imali teško naoružanje da zaustave iste, jer je 1995 Loto grad imao više artiljerijskih cijevi nego ARBIH pušaka u Sarajevu, samo da su htjeli sravnili bi ga sa zemljom to je rekao Majkl Rouz u svojim memoarima.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 19:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
АЛЕКСАНДАР je napisao:
_zoka je napisao:

и ја сам то примјетио. :D

што се тиче Младена, свака част..
но, нешто ми је тешко повјеровати да су га убили четници Раде Радића..
на овом крају је народ преживио захваљујући управо Ради Радићу.
питај локалне мјештане.
о Младену су исто само ријечи хвале, но ето, ја чух и причу да га је упуцао љубоморни муж..
можда је био и четник, ко ће знати.
али замислите само какав би то народни херој био да у уџбеницима пише да је погинуо због швалерисања. :D

Svojevremeno je bio dokumentarac o dr Mladenu Stojanoviću, najviše je radio na pomirenju između Srba zavađenih ideologijama, pošto smrtno biva ranjen od jednih, drugi mu nisu htjeli pomoći i tako je skončao. Tužno u svakom slučaju.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Pa čim je štemano Sarajevo? Katapultima?

Po sarajevu su neselektivno padale uglavnom minobacačke granate koje njihovoj armiji nisu nanosile gotovo nikakvu štetu, od tih granata su stradavali najviše civili po gradu i da se mene pitalo ne bi bila ispaljena ni jedna niti je trebalo ih ispaljivati.
Dakle, u sarajevu u gradu na neprijateljske linije se moglo dejstvovati minobacačima gdje su se mine razbijale na vrhovima zgrada ili na ulicu što nije pravilo nikakvu štetu po neprijatelja koji je u zgradama i podrumima zgrada, dok Artiljerijski sistemi poput topova i haubica su oglavnom smješteni tako da ako prebacuju naše linike razbijaju se dalje 800+ što opet me pravi nikakvu štetu po njihove odbrambene linije (govorim o urbanim djelovima grada)
A kad već pominješ artiljerijsko razaranje grada trebao si vidjeti kako to Hrvati rade u Mostaru, prema njemu u Sarajevu kao da se i nije ratovalo, ustvari u Sarajevu su najrazrušeniji bili djelovi grada s naše strane, poput djela grbavice koji smo mi držali.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 19:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Svejedno eugene, ali to se slažem što si rekao za artiljeriju najviše su stradali civili. Ali činjenica je da su Karadža i njegovi feldmaršali nakamarisali artiljeriju oko Sarajeva koja je bila prijeko potrebna na drugom dijelu fronta. Potpuno besmisleno rasipanje resursa, a ti bi se kao stari vojnik trebao složiti sa tim.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 19:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ta priča o nekakvoj silnoj artiljerij i artiljerijskim prstenovima oko sarajeva je više plod muslimanskih priča i njihovog dizanja cijene sebi kako su oni bili pod nekim ogromnim artiljerijskim pritiskom, što naravno nije tačno.
Dakle, toj spici su podlegli mnogi, a da ne pominjem da je i to artiljerije što je bilo uništeno nato bombama skupa sa vitalnim komunikacijama, zar misliš da bi se zajebavali modifikovanjem aviobombi da smo stvarno imali toliko artiljerije koliko muslimani pričaju?

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 20:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
zar misliš da bi se zajebavali modifikovanjem aviobombi da smo stvarno imali toliko artiljerije

Toga smo imali zaostalo od starih tipova aviona po skladištima, lanseri NRZ sa Thunderbolta i Sejbrova iz 70tih, pa su ih kačili na kamione i koristili kao VBR. Genijalno, lak lanser može se staviti na Pinz, ima veliku brzinu paljbe i pravi veliku štetu, a imaš mobilnu artiljeriju.
Em efikasno, em jeftino. :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 20:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jeste samo su je morale nositi dvije rakete, pa kad jedna otkaže bomba se polukružno vraća nazad poput bumeranga i tad je ko se nije skrio magarac je bio, a bilo kakvo nišanjenje tj. precizno gađanje tom skulom je bilo nemoguće.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]