banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 10:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 314 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Jun 2009, 19:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
veverushka je napisao:
tu traumu nikada necu zaboraviti!

Jel' ti misliš da mi ostali nemamo trauma??
I moja porodica je dala doprinos masovnim grobnicama, logorima i gradskom groblju i to sa četiri čoveka ali mi niko i nikada nije rekao da moram da mrzim ili da nikada ne oprostim svim Muslimanima i svim Hrvatima. Jel' ti misliš da je borcima drago što su morali ubijati one "preko puta", jel' misliš da ijedan mirno spava i dan danas, bio Hrvat, Musliman ili Srbin??
Ja svoju istoriju čuvam tako što svoje najmilije nosim u srcu, posetim grob, upalim sveću, pomolim se Bogu da počivaju u miru a ne tako što ću popljuvati i gledati popreko nekoga samo jer se zove Domagoj, Fuad ili Nemanja. Čovek vredi više od svog' imena i ja ljude delim po ljudstvu i obrazu a ne po tome kom' se i da li se Bogu moli, koje mu je boje koža, kako mu je ime, koliko ima novca i da li je izbeglica.
Ne može se gledati u budućnost, očima punim prošlosti, zato i jesmo tu gde smo sad'.Čuvati od zaborava je ljudski a oprostiti, uzvišeno!
Dokle god postoji "ustaša, balija i četnik" mi se nećemo rešiti kompleksa.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 19:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
dzabaleban je napisao:
Ovo je crveno je čista ljubomora i zavist 8) , a ovo poslije je kao šlag na tortu jebačina, pa Gospod, mislim stvarno...
socialbug, tebi se kao ne diže na djevojke drugih nacija i vjerosipovijesti?
Hvata te paranoja?
veveruška, samo ti radi po svom i pamet u glavu :wink:

Ma da, vidjao sam ih odu na ljetovanje pa se vrate sa pričom kako su Srbi indoktrinirani kao Hitlerova omladina, kako na Dolar nosi xy obilježija koja su iz Hrvatske i sl. Kako Srbi su sami otišli...

A ovaj tvoj post, peče te istina a? Nije lako nositi taj teret, pa onda pribjegavaš izvrtanju, relativizaciji, svodjenju na nivog ličnog... Vjerovatno da bi i ja tako odregaovao, ali opet kad malo razmislim ipak bi bio čovjek i ljudski priznao da sve što je činjenično izneseno TAČNO.

Nicole, biti čovjek je nešto najteže! A hrvatski političari nikad nisu bili niti će to biti, mogu oni deklarisati se ovako ili onako, činjenice su tu koje pokazuju suprotno!

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 19:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
socialbug je napisao:
Nicole, biti čovjek je nešto najteže!

Apsolutno se slažem, najlakše je biti budala ali treba biti čovek!

Nijedan političar nije čovek, da se ne lažemo a koliko je narodom lako manipulisati, bi se dalo raspravljati na dugo i široko, samo nema smisla jer u principu svi sve znaju, ali ćute.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 19:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nicole je napisao:
socialbug je napisao:

Nijedan političar nije čovek, da se ne lažemo a koliko je narodom lako manipulisati, bi se dalo raspravljati na dugo i široko, samo nema smisla jer u principu svi sve znaju, ali ćute.

Zavisi iz kog ugla posmatraš! Ako je sa nivoa zajednice/entita da izjebali su nas i izlagali, kad je trebalo i kad nije a, ako posmatraš sa nivoa nacije ipak Tadiću treba čestitati prvi je pružio ruku (iako nije bilo razloga) a odgovora nije bilo sa druge strane, već, emitovali su TOMSONOV koncert na HRTu 1 u periodu od 20-22 časa!

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 19:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Vrlo rijetko pisam na ovakvim temam jer su ovo teme na veliko i siroko,i svak ima svoj stav a i pravo da kaze sta misli.....

Ali imam jedno pitanje za sviju a to je:

"jel moramo biti ko svi ostali ili trebamo biti bolji i pokazati da mozemo graditi buducnost zajedno"

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 20:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa upravo mi i jesmo bolji, pišemo normalno bez medjusobnog vrijedjanja... Znaš koliki je to napredak? Otidji na forum indexa pa ćeš tamo vidiš "tolerancije", deranje majki i sl...
Možemo je graditi ali sa prisutnim činjenicama i medjusobnim poštovanjem samo takav odnos ima perspektivu za nova pokoljenja, sve drugo je laž i obmana (imali smo bratsvo jedinstvo pa smo se poklali)...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 20:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
socialbug je napisao:
(imali smo bratsvo jedinstvo pa smo se poklali)...

poklali smo se radi glupih ideala,zal boze naroda.......niciji zivot nije vrijedan zgrade/kuce/ulice/grada/drzave...sve se ovo sto sam nabrojao moze kupiti i namiriti ali zivot nikad!

kako ti vidis ovu sad zemlju za jedno 50 godina?Sta mislis sta treba da se pocne normalno zivjeti a ne sa iluzijama i ostalim glupostima sto se narodu mazu oci?

Mozeli se povuci jedna crta i reci "sve zlocinca treba kaznit,zrtvama treba odati pocast i krenuti u novu buducnost bez osvrtanja na proslost"

ovo gore ti je primjer skandinavije,ratovali medjusobno i sad su sasvim normalne komsije...kad igraju repke nema tuca i slomljenih glava,piju zajedno i zajedno se vesele...mozel to biti i kod nas i ako moze kad ce biti?

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 20:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

cvox je napisao:
socialbug je napisao:
(imali smo bratsvo jedinstvo pa smo se poklali)...

poklali smo se radi glupih ideala,zal boze naroda.......niciji zivot nije vrijedan zgrade/kuce/ulice/grada/drzave...sve se ovo sto sam nabrojao moze kupiti i namiriti ali zivot nikad!

kako ti vidis ovu sad zemlju za jedno 50 godina?Sta mislis sta treba da se pocne normalno zivjeti a ne sa iluzijama i ostalim glupostima sto se narodu mazu oci?

Mozeli se povuci jedna crta i reci "sve zlocinca treba kaznit,zrtvama treba odati pocast i krenuti u novu buducnost bez osvrtanja na proslost"

ovo gore ti je primjer skandinavije,ratovali medjusobno i sad su sasvim normalne komsije...kad igraju repke nema tuca i slomljenih glava,piju zajedno i zajedno se vesele...mozel to biti i kod nas i ako moze kad ce biti?

Dobra su ti pitanja,ali su prilično kompleksna mislim da bi prvo trebali pobrojati pošteno broj žrtava(bez uvećavanja brojeva) na svim stranama i svi narodi da imena svojih žrtava ukešu na velike spomenike koji će biti u Srbiji, Hrvatskoj, BiH-RS to je nešto što su sve žrtve zaslužile... Hrvati bi trebali od srca (a ne deklerativno) pozvati Srbe da se vrate. Svi oni koji su počinili zločin da odgovaraju, da im se omogući fer sudjenje na svim stranama, dakle pravna država treba da zaživi...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
socialbug je napisao:
dzabaleban je napisao:
Ovo je crveno je čista ljubomora i zavist 8) , a ovo poslije je kao šlag na tortu jebačina, pa Gospod, mislim stvarno...
socialbug, tebi se kao ne diže na djevojke drugih nacija i vjerosipovijesti?
Hvata te paranoja?
veveruška, samo ti radi po svom i pamet u glavu :wink:

Ma da, vidjao sam ih odu na ljetovanje pa se vrate sa pričom kako su Srbi indoktrinirani kao Hitlerova omladina, kako na Dolar nosi xy obilježija koja su iz Hrvatske i sl. Kako Srbi su sami otišli...

A ovaj tvoj post, peče te istina a? Nije lako nositi taj teret, pa onda pribjegavaš izvrtanju, relativizaciji, svodjenju na nivog ličnog... Vjerovatno da bi i ja tako odregaovao, ali opet kad malo razmislim ipak bi bio čovjek i ljudski priznao da sve što je činjenično izneseno TAČNO.

Nicole, biti čovjek je nešto najteže! A hrvatski političari nikad nisu bili niti će to biti, mogu oni deklarisati se ovako ili onako, činjenice su tu koje pokazuju suprotno!

Ja sam svoj prethodni post napisao upravo polazeći od činjenice da sam prvo čovjek, iako je čovjek relativan pojam, a prema tome tni hrvatske političare ne možeš izuzeti iz te kategorije.
Dobro "ti ne mrziš hrvate, ti ih samo ne voliš" jesam li u pravu?
Jesam.
Tipično.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Nicole je napisao:
socialbug je napisao:

Svidjaju mi se Nikolini stavovi. Na zalost malo ljudi tako razmislja. A sustina mira je u takvom razmisljanju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 21:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:51
prije nego upropastite temu pokusajmo se vratiti na pljuvanje svega srpskog od strane sve i jedne "udruge domovinsko rata" ( da se ne lazemo kako su to pojedinci, njih je 500.000 , plus clanovi porodice koji ugl. isto misle), pa o ovome sto je socialb. okacio za Vukovar i ustastvo i na kraju o danasnjoj informaciji u Jutarnjem listu koji je dobio anonimni cd sa oko 300 imena i punih profila clanova ustaske organizacije, sa slikama u ustaskim uniformama i "u" na celima, sa parolama i pjesmama o klanju Srba...obavjestili su policiju i cekaju odgovor (prava istina je da je policija dobila cd prije 7 dana ali ih je bolio q, pa su "istrazivaci" dostavili cd medijima). sta mislite, sta ce "pravna" drzava poduzeti? ej, 2009-ta je, nije 1991...tema je odlicna i nazalost porazavajuce istinita

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
vim je napisao:
Nicole je napisao:
socialbug je napisao:

Svidjaju mi se Nikolini stavovi. Na zalost malo ljudi tako razmislja. A sustina mira je u takvom razmisljanju.

Ja bih rekao da se tebi, a i vama sviđa Nicole :D

jbt, već 2 dana non-stop slušam ovu stvar Highwayman iz vb87-ovog potpisa!
8)

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Objektivno gledajuci dzabaleban uvijek postoje dvije strane > http://www.nezavisne.com/hronika/vijest ... vodom.html

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 21:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Objektivno gledajuci dzabaleban uvijek postoje dvije strane > http://www.nezavisne.com/hronika/vijest ... vodom.html

otvori drugu temu, pa postuj o zlocinima Srba, za koje odgovaraju pred raznim sudovima. ne offtopichi bzv temu... mada je potpuno jasno da vam' "nekima" i smeta istina pa ovu temu treba s.ebati i zakljucati

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
Nicole je napisao:
veverushka je napisao:
tu traumu nikada necu zaboraviti!

Jel' ti misliš da mi ostali nemamo trauma??
I moja porodica je dala doprinos masovnim grobnicama, logorima i gradskom groblju i to sa četiri čoveka ali mi niko i nikada nije rekao da moram da mrzim ili da nikada ne oprostim svim Muslimanima i svim Hrvatima. Jel' ti misliš da je borcima drago što su morali ubijati one "preko puta", jel' misliš da ijedan mirno spava i dan danas, bio Hrvat, Musliman ili Srbin??
Ja svoju istoriju čuvam tako što svoje najmilije nosim u srcu, posetim grob, upalim sveću, pomolim se Bogu da počivaju u miru a ne tako što ću popljuvati i gledati popreko nekoga samo jer se zove Domagoj, Fuad ili Nemanja. Čovek vredi više od svog' imena i ja ljude delim po ljudstvu i obrazu a ne po tome kom' se i da li se Bogu moli, koje mu je boje koža, kako mu je ime, koliko ima novca i da li je izbeglica.
Ne može se gledati u budućnost, očima punim prošlosti, zato i jesmo tu gde smo sad'.Čuvati od zaborava je ljudski a oprostiti, uzvišeno!

izvini nicol, ali zbog cega ti mene napadas? napravila si me nacionalistom i rasistom, a to nikada nisam bila ,niti sam se tako ponasala. ti si potpuno iz konteksta sve izvukla. ja sam rekla da sam protiv hrvata i muslimana nacionalista, tj. onih koji mrze srpsku naciju, i koji govore da smo mi srbi poceli rat. to nije istina i ne znam kako ti taj stav branis. i zasto ti mene poredis sa sobom ili ikim drugim. kad sam ja rekla da je borcima bilo drago da ubijaju????? ali, nemoj da gresis dusu, bilo ih je mnogo koji su uzivali u tome!

meni je zao zbog tvog gubitka!

ali cemu ona recenica "mislis da mi nemamo traume?" jesam li ja to rekla i nipodastavala?!

izvini, ali nije ti na mestu, uopste!

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 21:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

drLJo je napisao:
...

S nacionalistima, vazduhom i kamenjem ne razgovaram. :cat:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 22:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Mar 2009, 22:01
Nicole je napisao:

Николе, не може се то промијенит код ових народа. То је нешто јаче у свим народима. Можада је то и уреду, него живјет у лажном уважавању. Поштено је раздвојит се, а онда ће првенствено због економских интереса, почет уважавање и Срба и Хрвата и Бошњака. Они народи који остану као мањина у државном простору већине, већина је дужна да им да сва права националне мањине.
Ако се то не деси, како сада ствари стоје, недај Боже рата, поново ће мањина напуштати своје куће.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
@veverushka

veverushka je napisao:
e ljudi, govorimo o hrvatima. svaki komentar je suvisan! oni su jedna zatrovana iskrivljena nacija.. :angry1: . end of story!

Mozda je na ovo mislila?

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 22:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Mar 2009, 22:01
socialbug je napisao:
Sve je to tačno, ali šta sa ISTINOM da iako Srba nema tu, navijači pjevaju ubij Srbina (igraju fudbal protiv xx), nikakve zakonske sankcije ne trpe, a kada vrijedjaju crnca onda se i može kazniti klub, navijači? Zar je tako strašno Hrvatima reći istinu, da Hrvatska ima oko 400000 Srba, to su gradjani Hrvatske koji trebaju imati konstitutivnost USTAVOM garantovanu? Zašto njihovo rukovodstvo (Sanader, Mesić, Milanović) nikada se nije distanciralo od NDH, da izađu svi zajedno i kažu mi se distanciramo od te tvorevine koja je nanijela trajnu štetu državi Hrvatskoj i njenim gradjanima, potom pozvati Srbe da se vrate tamo, pomoći im da obnove imovinu... Medjutim, to se nikad neće dogoditi, čak šta više donijeli su zakon po kom se sva zemlja koja se ne obradjuje nacionalizuje! Imamo x primjera gdje su ljudi zamjenili imovinu, Hrvati uknjižili vlasništvo u Hrvatskoj i onda se vratili ovamo i traže povrat imovine ovdje, a u Hrvatskoj ostaju vlasnici imovine, jer im to garantuje država! Potom imamo pitanje stanarskih prava koja su oduzeta Srbima, njihovi stanovi dodjeljeni pa privatizovani!
To su preteške istine i onaj ko je čovjek ne može ostati ravnodušan na sve to!

Ма дај, ебал. те имовина, Срби више немају право да ту земљу плацају у будућности поново крвљу. Које враћање, ниједан стан нити имање не вриједи једног живота. Никада се неби вратио да живим поново као мањина, нарочито међу Хрвате и још уз повике или исписане графите "Убиј Србина". О чему поједини причају?

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 22:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

vim je napisao:
drLJo je napisao:
...

S nacionalistima, vazduhom i kamenjem ne razgovaram. :cat:

..nemogucnost shvatanja kamena i vazduha, rodne grude, priglupim ljudima naizgled otvara vidike i cine gordog kosmopolitu. samo, isto to nerazumjevanje pretvara kosmopolitu u objekat koji u tom "njegovom" svijetu mase glavom i "ljubi" tudji etnocentrizam. ne, on to ne prepoznaje i ne dozivljava tako, on je svjetski covjek, bas onakav kakvog zapad prizeljkuje- konj sa naocnjacima, vidi koliko mu kazu (izvinjavam se prelijepim zivotinjama, konjima, ponizno )

prema tome, ako nisi shvatio moj post, ponovit cu: ne offtopici

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 314 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]