banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 20:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jun 2008, 12:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
jelena 14 je napisao:
[produzetak vrste i sirotinja radja djecu iz ljubavi,

Iz ljubavi ili iz nagona?

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 12:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ljubav su ionako izmislili partizani, sirotinja raja, robovi i muchenici, ne bi li imali zenske za badava :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 12:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Ljubav su ionako izmislili partizani, sirotinja raja, robovi i muchenici, ne bi li imali zenske za badava :lol: :lol: :lol:

:angry4: :x :roll: :evil:

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 12:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Djecu treba rađati onda kad počnu trudovi.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Viš kako Vader zna. :cat: :confused3:

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 14:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Maj 2007, 09:47
Vader je napisao:

Apsolutno se slažem. :lol:

Mada treba sačekati barem dok se ne stigne do porodilišta..... 8)

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
-----------------Kad radjati djecu?------------------

------------Kad bude vrijeme za to :cat: :cat:---------------

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2008, 09:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Citiraj:
Znam ja sta pricam, ali ti sa 23 godine vjerovatno ne znas, ovo nije prepiska ljudi koji imaju 5 i vise djece i radjajuci samo prave sirotinju, malo ko, ko se ukljucio u razgovor ima djecu, koliko sam ja shvatila, da bi i jedno rodili oni razmisljaju hoce li mu imati sta dati jesti, hoce li imati sta obuci, hoce li ih moci ljeciti, sta pricas uopste, djeca nisu nuzno zlo i moranje ili produzetak vrste i sirotinja radja djecu iz ljubavi, bas oni sto imaju pricaju tako kao ti.
Cujemo se ja i ti kad dodjes u tu fazu, onda ces i promjeniti misljenje

Znas ti o cemu ja pricam samo se malo pravis luda,a? :fadein: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2008, 09:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2007, 09:48
ronny_legenda je napisao:
Citiraj:
Znam ja sta pricam, ali ti sa 23 godine vjerovatno ne znas, ovo nije prepiska ljudi koji imaju 5 i vise djece i radjajuci samo prave sirotinju, malo ko, ko se ukljucio u razgovor ima djecu, koliko sam ja shvatila, da bi i jedno rodili oni razmisljaju hoce li mu imati sta dati jesti, hoce li imati sta obuci, hoce li ih moci ljeciti, sta pricas uopste, djeca nisu nuzno zlo i moranje ili produzetak vrste i sirotinja radja djecu iz ljubavi, bas oni sto imaju pricaju tako kao ti.
Cujemo se ja i ti kad dodjes u tu fazu, onda ces i promjeniti misljenje

Znas ti o cemu ja pricam samo se malo pravis luda,a? :fadein: :roll: :roll:

Zakljucak, mi znamo sve sto treba da znamo, odjavljujem se :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2008, 03:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
Vader je napisao:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Eto, fino covjek rece :)
Salu na stranu... :D
Nema to ''kada radjati djecu''
Djecu radjati onda kada si spremna za to i to je to...Znaci, ako znas da mozes da se brines o tom djetetu, ako znas da ces imati dovoljno sredstava i dobre uslove da mu pruzis dobar zivota...bla, bla, bla...
Djecu radjati onda kada si spremna za to...

Citiraj:
Zašto rađamo decu? Pa ja ću roditi iz prostog razloga što želim da imam dete, da podelim ljubav sa njim, da mi život bude ispinjen. Jel postoji neki drugi razlog?

I zar se tu ima jos sta reci?

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
10-godišnjakinja rodila dijete

Španski mediji otkrili da su je otac bebe koju je rodila jedna 10-godišnjakinja i sam dete, tačnije da ima 13 godina.

Devojčica koja je rodila bebu zove se Elena, a pripada romskoj porodici koja je u Španiju došla iz Rumunije.

Po informacijama koje je javnosti dala porodica novopečene majke, ona i njen 13-godišnji dečko su u Rumuniji živeli zajedno neko vreme, ali su odlučili da se rastanu. U Španiju je doputovala tri nedelje pred porođaj, a ćerku rođenu 26. novembra nazvala je Nikoleta.

'Elena i Nikoleta će ostati u Španiji, jer je njena veza sa bebinim ocem gotova. Razišli su se. Elena je vrlo srećna sa svojim detetom, a i mi smo srećni i nama to nije drama. Te stvari su potpuno normalne u našoj zemlji. Devojčice se udaju u 10 godini, pa ne razumemo zašto su ljudi tako iznenađeni' kaže Elenina baka Olimpija.

Devojčica sa detetom i porodicom živi u stanu u Lebrihi, gradu između Hereza i Sevilje, u zgradi naseljenoj desetinama Rumuna i imigranata iz južne Amerike. Deo njene familije izdržava se prosjačenjem, dok ostali navodno prodaju staro gvožđe. Socijalne službe trenutno odlučuju da li će Nikoleta ostati sa svojom mamom, ali je velika verovatnoća da ih neće razdvajati ukoliko postoje uslovi za brigu o bebi.

Slučaj mlade Romkinje izazvao je veliku pažnju španskih medija, a dnevni list La Vanguardia posvetio je majci-devojčici dve strane.

Prema španskom zakonu, neželjeni seksualni odnos sa licem ispod 13 godina smatra se zlostavljanjem, mada je nadležni ministar naveo da je konkretni slučaj komplikovan.

Po rumunskom zakonu devojčice mogu da se udaju sa 16 godina uz saglasnost roditelja ili bez njihove saglasnosti sa 18 godina, mada je ugovaranje venčanja medju tinejdžerima kod Roma relativno uobičajena pojava, navela je američka agencija.

Slučaj male Elene ove godine zasenila je jedino devetogodišnja Kineskinja, koja je u februaru rodila sina.

:confused3:

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 20:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Nov 2010, 20:36
Djecu treba rađati kad se osjeti emocionalna, životna i odgovornosna zrelost kod oba partnera.
Najlakše se poje*ati i "ispiliti" dijete, treba se nositi sa odgovornostima, dužnostima i čarima roditeljstva.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 13:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Slažem se, potrebna je psihička i fizička zrelost. Što kaže stara poslovica "Lako je postati majka, ali nije lako ostati majka" ostati u smislu doživotne odgovornosti.
Pod uslovom da su se stekli potrebni uslovi :D tj. psihofizička zrelost, optimalno vrijeme za rađanje su dvadesete godine života.
Nemam ništa protiv ni rađanja u tridesetim, svaka životna dob je dobra za rađanje, tj. dok žena može da zatrudni, ali mlađe žene lakše podnesu i trudnoću i porođaj i malo spavanja.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 13:32 
Jaoj kad vidim pojedine "roditelje" kako se ophode sa djecom, tuk'o bi ih nogom po glavi...

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 15:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Nov 2010, 20:36
tensSa je napisao:
Jaoj kad vidim pojedine "roditelje" kako se ophode sa djecom, tuk'o bi ih nogom po glavi...

Mislim da ne bi mog'o dohvatit osim ako si RVI pa imaš plastičnu, u tom slučaju samo udri :D

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 15:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Djecu treba praviti kad dobiješ iseljenje u jednu od zemalja EU jer ovde nema sreće bar ću ja de radim na tome, mislim iseljenju...

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 08:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Bosna i Hercegovina ostaje bez petine stanovništva

U narednih 20 godina BiH će imati oko 18 posto stanovnika manje u odnosu na početak devedesetih godina prošlog stoljeća, a u narednom razdoblju najviše će se smanjiti broj stanovnika u gradovima Zenica, Mostar, Bihać i Prijedor.

Ovo je navedeno u izvještaju londonske agencije "Euromonitor International", koja navodi da će u BiH biti znatno smanjen broj svih populacija ispod 58 godina starosti.

Prema ovom istraživanju, čije detalje objavljuju banjalučke Nezavisne novine, najviše novih stanovnika dobit će Brčko i Banja Luka.

Do 2030. godine BiH će, prema ovim procjenama, imati 3,7 milijuna stanovnika, što je oko 800.000 manje u odnosu na 1989. godinu kada je u BiH živjelo 4,5 milijuna ljudi.

"Sarajevo će, prema ovom izvještaju, 2030. godine biti najveći grad, s skoro 425.000 stanovnika. Isti podaci navode da će Brčko biti najbrže rastući grad, a broj stanovnika distrikta bi se trebao povećati za 26,4 posto u razdoblju između 2010. i 2030. godine", navodi se u ovom izvještaju.

Nakon Brčkog, Banja Luka je drugi po redu najbrže rastući grad i za 20 godina bi trebala brojati oko 225.000 stanovnika.

"U navedenom razdoblju gradovi Zenica, Mostar, Bihać i Prijedor će se smanjiti i imat će manje stanovnika nego što su imali prije rata", navodi u svom izvještaju "Euromonitor International".

Najviše ljudi do 2030. godine će biti u dobi između 41 i 49 godina, pa su procjene da će ova starosna dob činiti više od 14 posto od ukupnog broja stanovnika.

"Broj osoba u dobi od 40 i ispod bit će manji za 25 posto, a manji pad će se pojaviti među onima u dobi između 46 i 57 godina", navodi se u izvještaju.

Radna grupa koja je izradila Strategiju reforme mirovinskog sustava u RS je došla do podatka da će RS do 2057. godine imati oko pola milijuna stanovnika manje nego što ima danas ako se u narednom razdoblju nastavi negativno kretanje prirodnog priraštaja.

Radna grupa je procijenila, ako se uzme u obzir da trenutno u RS ima oko 1,3 milijuna stanovnika, da se očekuje da će do 2057. godine Srpska imati 800.000 stanovnika.

Demografi smatraju da se smanjenje broja stanovnika u BiH svakako može očekivati, jer je takav trend prisutan u čitavoj Europi.

Stevo Pašalić, demograf, smatra da su dva razloga zbog kojih će doći do smanjenja broja stanovnika - prirodna depopulacija i emigracije stanovništva.

"Prvi razlog je taj što se rađa manje ljudi nego što umire, a drugi je što se više ljudi odseljava iz BiH nego što se doseljava. U BiH je prisutna nulta stopa prirodnog priraštaja", kazao je Pašalić.

Prema podacima Savjeta za djecu RS, od 2002. godine u Republici Srpskoj je evidentan pad nataliteta i za obnovu stanovništva nedostaje oko 30 posto djece.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Sva vremena su u UTC [ DST ]