http://serbian.ruvr.ru/2012_12_07/Tajne-Borke-Vuchic/Citiraj:
У то време сам била један од финансијских руководилаца СФРЈ и стекла сам прилично много информација. Не само то, била сам председник енглеско-југословенске банке. Она је основана 1979. године и налазила се у Лондону. Тада смо основали банкарски конзорцијум с „Чејз Менхетн банком“. Укупно сам основала седам мешовитих банака с нашим и страним капиталом. То су биле банке у Лондону, Паризу, Франкфурту, Бечу и Њујорку. И тако сам почетком 90-их година хитно позвана у Лондон и речено ми је да САД и Велика Британија намеравају да затовре мешовите банке и да повлаче из њих свој капитал. Тако су од нас пре почетка распада СФРЈ САД направиле дужнике. Затим су затворили све филијале и повукли свој капитал из српских мешовитих банака. Узимали смо кредите за развој индустрије, редовно смо враћали и зајмове и високе камате. Они су учинили све како би наша индустрија престала да ради, како не бисмо имали производњу коју бисмо могли да понудимо страним потрошачима. Није било извоза и упадали смо у велике дугове. Кад сам питала колеге зашто не прекидају банкарску сарадњу с Румунијом, која нема такав економски потенцијал као ми ништа ми нису одговорили. Мислим да је Запад од самог почетка пружао финансијску помоћ Словенији и Хрватској. Нас су одбили, а њима су помагали. Пре распада СФРЈ одиграо се банкарски рат – главно је било уништити економију Србије, изазвати незадовољство људи који су остали без посла. Стварали су се услови за инфлацију и хиперинфлацију.