banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 17:54 Danas je 15 Jun 2026, 17:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 10486 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520 ... 525  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Apr 2026, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Rocker je napisao:
U nedjelju je Selec organizova zensku trku, ovo je valjda treca po redu, i po obicaju sve sto on organizuje je nekako traljavo.
Elem, pomagao sam malo odnosno volontirao, i prosto ne mogu da vjerujem kako nasi banjalučani imaju jako nizak nivo opste kulture. Zene su trcale u parku, uredno oznaceno tartan stazom, namontirani baloni za start/cilj, reklamni i cuda, zastave. Signalna oprema kao za svaku trku, ljudi u zutim prslucima . . . Iz aviona se vidi da je u pitanju neki "event". I sta ? Idioti setaju kroz cilj u isto vrijeme kad zene utrcavaju posle zadnjeg kruga, i apsolutno niko od tih debila ne primjecuje da se nesto cudno desava, da im tu nije mjesto, da bi mozda mogli proci okolo ? Lik seta psa stazom u isto vrijeme dok se trci, drugi idiot doveo klinca da vozi bicikl po stazi.

Stvarno, pa dokle ovo sve treba ici, gdje je to dno ? Još kad čujem sintagmu "RoDŽeni banjalučani" povraća mi se.

Па то нам је трејдмарк буквално :D

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2026, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Rocker je napisao:
U nedjelju je Selec organizova zensku trku, ovo je valjda treca po redu, i po obicaju sve sto on organizuje je nekako traljavo.
Elem, pomagao sam malo odnosno volontirao, i prosto ne mogu da vjerujem kako nasi banjalučani imaju jako nizak nivo opste kulture. Zene su trcale u parku, uredno oznaceno tartan stazom, namontirani baloni za start/cilj, reklamni i cuda, zastave. Signalna oprema kao za svaku trku, ljudi u zutim prslucima . . . Iz aviona se vidi da je u pitanju neki "event". I sta ? Idioti setaju kroz cilj u isto vrijeme kad zene utrcavaju posle zadnjeg kruga, i apsolutno niko od tih debila ne primjecuje da se nesto cudno desava, da im tu nije mjesto, da bi mozda mogli proci okolo ? Lik seta psa stazom u isto vrijeme dok se trci, drugi idiot doveo klinca da vozi bicikl po stazi.

Stvarno, pa dokle ovo sve treba ici, gdje je to dno ? Još kad čujem sintagmu "RoDŽeni banjalučani" povraća mi se.

Stoka.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2026, 14:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ali redovno šetaju po troje na traci, pa svaki put.. molim vas, ako može...

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2026, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Šta je sa podzemnom garađom kod zgrada u Gundulićevoj?

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2026, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Zanimljiva tema...toliko je prošlo vremena da sam i ja zaboravio. Otvaranjem tih parking mjesta kao javna garaža bi se značajno popravila situacija sa parkingom bar u toj nekoj lokaciji oko admin centra.

Kod RTRSa treba napraviti parking garažu sa par spratova i to bi bilo dovoljno

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2026, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Megabyte je napisao:
Šta je sa podzemnom garađom kod zgrada u Gundulićevoj?

Pa ako mislimo na istu,podzemna kod groblja. Tu dosta stanara ima svoje garaze, koje su kupili. Ne znam kako zamisljaju da to uzmu od ljudi i pretvore u gradski parking.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2026, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ne misli se na te garaze... vec ispod zgrada u naselju Krajina,od Merkatora do stadiona

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2026, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka

Ahaa.. pa to nije gunduliceva onda :D

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2026, 04:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jeste, Gundulićeva je do kružnog kod teniske dvorane.

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2026, 11:33 
Stara kuka
Stara kuka

E jebi ga,nije jasno ni definisao koje su garaze tacno. Gunduliceva je sirok pojam, veliko selo :D

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2026, 18:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
wizzy_bl je napisao:
Zanimljiva tema...toliko je prošlo vremena da sam i ja zaboravio. Otvaranjem tih parking mjesta kao javna garaža bi se značajno popravila situacija sa parkingom bar u toj nekoj lokaciji oko admin centra.

Kod RTRSa treba napraviti parking garažu sa par spratova i to bi bilo dovoljno
Kako samo na svoju guzicu misliš, moj brate.... Treba na sve i jednom parkingu u gradu napraviti + i - 2 etaže garaže za dovoljno parking mjesta.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2026, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Ako se aktivira kliziste sici ce djajiceva garaza do grada :D

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2026, 18:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
E je8em ga ja i naše neimare, u Sidneju prije 15 godina isušivali vodu u Cookley Wharf, pa pravili zgrade u pješčanoj i vodenoj zoni a nas je8u klizišta na Paprikovcu.

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2026, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Danas mi na FB iskoci neka stranica i klip, neki radnici ciste one bazene na vrucici a tip odozgo sa ograde ih proziva tipa ko vam je dozvolio da to radite. Nek stranica vrucica ovo ono udruzenje. Tip pise pola slova cirilicom pola latinicom valjda neka fora.
Nista ne kontam, sta je tom narodu - dosla neka firma koju je platio grad da pocisti te staze i naravno bazene na vrucici a ovaj ih pita kako smiju jer je on to pravio. Tako nesto.
Komentari su cudo nevidjeno.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2026, 20:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Cijene godišnjih karata u Beču: https://www.wienerlinien.at/jahreskarte ... und-tarife

Đačka karta 294€, odnosno mjesečno 47.80 KM.
Normalna karta po punoj cijeni 461€, odnosno mjesečno 74,95 KM.

U BL je situacija ovakva: https://www.banjaluka.rs.ba/gradjani/javni-prevoz/

Đačka karta mjesečno 51 KM.
Normalna/radnička karta 78 KM.

Eto moji dragi sugrađani, uporedite kvalitet javnog prevoza u BL, sa sistemom javnog prevoza gradskih vozova, metroa, tramvaja i autobusa u Beču.
Uzmite broj linija, kilometara i polazaka koji vam za istu cijenu stoje u Beču i Banjoj Luci na raspolaganju.
Ako hoćete, mogu pročačkati koliko je to ukupno kilometara na godišnjem nivou.

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2026, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Nikada se nije smjeo dati javni prevoz u ruke privatnika. To je neko moje mišljenje. U Beču je sve u vlasništvu grada/države ili je privatni sektor u prevozu?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2026, 22:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nemačka medecina najbolja na svetu.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2026, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa eto nećemo se porediti sa tim omraženim Germanima, onda kakav je javni prevoz u Pragu, Bratislavi, Budimpešti, Moskvi, Beogradu, Zagrebu, Bukureštu? Ili da se ne poredimo sa toliko većim gradovima, onda recimo Plzenj, Pskov, Ivano Frankovsk (propala Ukrajina), Segedin, Debrecin, Glivice, Košice?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2026, 22:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ja sam već pisao x puta vezano za temu. Ne treba porediti s drugima, nego kako je bilo kod nas nekada i dok su privatnici bili i postojala ozbiljnija konkurencija. Odavno se ne vozi zimski red vožnje, nego ljetni. Pa tu budu neke izmjene između novog zimskog i ljetnog. Ni blizu nekadašnjem zimskom.

Slučaj Beograd, mala je razlika koštanja za grad između besplatnog prevoza i dok se naplaćivao. To dovoljno govori do čega može doći kada ostane javni prevoz. Eno blizu primjer, GRAS... Nije problem kod nas javno ili privatno, dublji je problem.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2026, 00:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Mr.Speed je napisao:
U Beču je sve u vlasništvu grada/države ili je privatni sektor u prevozu?

Wiener Linien je potpuni vlasnik javnog prevoza, odnosno Bečki holding je vlasnik svega.
E sad, oko pola svih buseva voze privatnici. Kako to funkcioniše?

Wiener Linien daje privatnicima da voze određene linije, pod uslovom da su vozila jednako brendirana i da pružaju isti kvalitet usluga.
Profit ubire Wiener Linien i onda isplaćuje privatnike po kilometru. Krajnji korisnik u principu ne zna koja ga firma vozi.
Planiranje linija je u potpunosti u kontroli Winier Linien i tu privatnici nemaju pravo žalbe. Njih se to ne tiče, oni dobiju svoje pare za odvezene kilometre i to je to. Skoro kao taksi. :D

Jasno je da je cijena prevoza u Beču debelo subvencionisana. I u BL je takođe subvencionisana.
Samo je pitanje koliko je krajnjem korisniku pristupačna i kakav se kvalitet dobije.
U našem slučaju je cijena ista - a kvalitet drastično drugačiji...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

[ 10486 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520 ... 525  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]