banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 28 Mar 2026, 19:14 Danas je 28 Mar 2026, 19:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 10305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511 ... 516  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Feb 2026, 15:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
ElPadrino je napisao:
Još od ovih obnovljenih fasada po centru, koje će od komunističkih zgrada (koje to trebaju i ostati, zbog svog istorijskog značaja i izgleda) postati neke lažno kičasto-futurističke, uz to sve je planirano da se finansira iz našeg džepa.

Šta očekujete od lika koji je odrastao u kući ukrašenoj gipsanim lavovima i fejk grčkim stubovima.

Inače, valjda je plan da se obnove fasade i na činovničkim zgradama u Aleji Sv. Save, a one nisu komunističke, već su iz doba Kraljevine Jugoslavije.

Poslednji put menjao Choban dana 23 Feb 2026, 15:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 15:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Meni je ovde jedini problem sto ni marka od dodatno prikupljenih poreza nece otici na bilo kakvo konkretno poboljsanje kvaliteta zivota. Citaj, ciscenje, kosenje i ostale jako dosadne nimalo seksi poslove odrzavanja grada.

Ajd što neće otići novac za te namjene, nego djeluje da mu je prvenstveno cilj da "motiviše" ljude da prodaju kuće po centru, kako bi neimari lakše uvaljivali zgrade na tim lokacijama.
Samo što izgleda da još nema podršku od većine u skupštini grada.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 15:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Koliko se sjećam papira i računa od roditelja, za 30 godina plaćanja i punjenja fonda za stanovanje , nisu baš ostali bez guma za Yugića kad su ga otkupljivali. I nisu baš dobili nešto džaba....

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 16:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Реално, откуп станова је био за ситне паре, реда пар хиљада марака, а сам тај систем са додјелом станова је био прилично накарадан.

Сви улажу у фондове, неки одма добију стан, а неки ни канту јупола да окрече зид.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 16:08 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 09 Okt 2014, 22:29
Ovo je već bahaćenje....

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 16:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Philby je napisao:
Реално, откуп станова је био за ситне паре, реда пар хиљада марака, а сам тај систем са додјелом станова је био прилично накарадан.

Сви улажу у фондове, неки одма добију стан, а неки ни канту јупола да окрече зид.

Svi su u bivsoj drzavi debelo finansirali te stanove. Pod svi, mislim na konplet stanovnistvo. A nisu svima ponudjeni u skoro dzabni otkup.
Nije ispalo fer, ali sta je tu je, idemo dalje. Nema sada mjesta licemjernom kmekanju.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 16:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
Meni je ovde jedini problem sto ni marka od dodatno prikupljenih poreza nece otici na bilo kakvo konkretno poboljsanje kvaliteta zivota. Citaj, ciscenje, kosenje i ostale jako dosadne nimalo seksi poslove odrzavanja grada.

Ajd što neće otići novac za te namjene, nego djeluje da mu je prvenstveno cilj da "motiviše" ljude da prodaju kuće po centru, kako bi neimari lakše uvaljivali zgrade na tim lokacijama.
Samo što izgleda da još nema podršku od većine u skupštini grada.

Ne vjerujem da ce imati ko popuniti te sve zgrade. Strasno je koliko se vec sada planira novih naselja i zgrada. A BL je sve dalje od bunara iz kojeg moze vaditi novo stanovnistvo.

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 23 Feb 2026, 16:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 16:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Sa jedne strane imam razumevanja da ljudi trebaju ulgaati u svoje nekretnine, medjutim ovo mi je malo problematično....porez ce zavisiti od potencijalne vrijednosti objekta koji bi tu mogao biti. Npr. imaš malu zgradicu od par spratova, sa npr. 8 stanova i sad tj tu neko nacrta nebodet od 12 spratova i srazmjerno stim ti obračuna ogroman porez.

Sve mi se cini da prave okruženje gdje će sad početi kupovati i rušiti i ove neke manje zgradice pa praviti zgrade poput Bijelog dvora....a ovo sve ide na ruku investitoru, da lakše otkupe te stanove.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 16:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51

A da li mi je nesto zao penzionera? Nije, nisu ni oni zalili druge kada su "otkupljivali" te stanove pre 25 godina za cijenu od 4 gume za Yuga. Meh
Uračunaj u otkup i samodoprinos za stambenu izgradnju koji ime se odbijao od plate svakom mjesec. Kako ćemo refundirati kredite koje je pojela inflacija, a koje su dizali ovi što nisi dobili stanove?
I nisu svi finansirali nego zaposleni.
Sad svi odvajaju doprinos za liječenje teško bolesne djece. Trebaju li oni što su zdravi kukati zbog toga? U tom momentu je to bio najbolji način stambenog zbrinjavanja stanovništva.

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zoka, masis fudbal ako ciljas na zelene planove ili kako se vec zvalo jer citav sistem nije bio na ruku seljaku. Vecina subvencija i novca za poljoprivredu je isla u poljoprivrednu industriju, a ne pojedinacnim seljacima.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 17:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
supersonic je napisao:
Ja zaista ne mogu da vjerujem da su poceli kopati parkic za parohijski dom. Pa koji ce im tu u sred centra grada? Zar se nije mogao urediti parkic? Sta je sa ljudima ovog grada, zasto sute svi? Ne mogu vjerovati..
Prije neki dan sam prošao tu, i malo je reći da sam se iznervirao kad sam vidio ograđen onaj dio. Bože sakloni i sačuvaj kakav je ono debilizam, koliki kreten treba da budeš da ti uopšte padne na pamet takva ideja, a kamoli da kreneš u realizaciju iste?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A 50 m dalje SPC ima svoju zgradu. Ne dom već zgradu. Ona gdje je Boho i gdje je nekada bila Barselona.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Imas tu, a 100 metara dalje prema stadionu, ima parohijski dom takodje, veliki, u krugu crkve Svete Trojice, koji zjapi prazan. Zaista, cudom se ne mogu nacuditi cemu ovo u centru grada.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Puno pametnije bi im bilo da su napravili veliki starački dom na periferiji, sa kojim bi crkva upravljala i tako pomagala najugrozenijim vjernicima (naravno naplaćivati neku normalnu cijenu koja bi pokrivala troškove poslovanja).

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Ovaj kako je krenuo uvesce i porez na kucne ljubimce pa ti drzi nesto u vlastitom stanu

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jbg....davno sam vam ja rekao plakacete vi za Igorom....a sad se određene suze već naziru.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Nista bolji ni oni nisu. 20 godina su tu, nista uradili nisu. Ovaj je nekoliko godina tu, al sve nakaradno radi. Ko da namjerno ide kontra stanovnika, kao da hoce da ga narod zamrzi. Mene zivo interesuje da li su se stanovnici mjesnih zajednica centar, ili kako to vec ide, zalili na ove odluke oko ovog doma ? Da li je iko dokon prokomentarisao ovu lakrdiju oko poreza i “ ako ne mozes placati ono sto mi kazemo, paljba odatle” ?

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 19:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2013, 02:05
Ne bih nikog da branim ali crkva ima jak lobi
Tesko je njima stati u kraj
Nemam pojma koji im je motiv da se toliko sire i grade objekte bez realne potrebe

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 20:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2026, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BOSS66 je napisao:
Ovaj kako je krenuo uvesce i porez na kucne ljubimce pa ti drzi nesto u vlastitom stanu

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Samo im ti daj ideje.

A porez na auta sa metalik bojom ili mat bojom.
Porez onome ko ima garažu, a nema u vlasništvu auto i obrnuto.

Vrh

[ 10305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511 ... 516  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]